Almanya’daki sinagog saldırısının görüntüleri ortaya çıktı

Almanya’daki sinagog saldırısının görüntüleri ortaya çıktı

Almanya’daki sinagog saldırısının görüntüler... Almanya'da sinagog önünde 2 kişiyi öldüren saldırgan 'Yahudi karşıtı bir Neonazi' olduğu iddia edilmişti. Almanya'daki o saldırısının görüntüler

Almanya'da sinagog önünde 2 kişiyi öldüren saldırgan 'Yahudi karşıtı bir Neonazi' olduğu iddia edilmişti. Almanya'daki o saldırısının görüntüleri ortaya çıktı.

Almanya'nın doğusunda bulunan Halle kentinde bir sinagogun önünde düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı olayın anti-semitik bir saldırı olduğunu belirtirken şimdiye kadar edinilen bilgilere dayanarak saldırganın aşırı milliyetçi birinin olabileceğine dair bulgulara rastlanıldığını açıkladı.

Saldırıda sinagog önünde vurulan bir kadın hayatını keybederken, kebap dükkanına atılan el bombası sebebiyle bir kişinin öldüğü ifade edildi.

Yahudilerin yılın en kutsal günü saydıkları Yom Kipur gününde gerçekleşen saldırı dolayısıyla Alman polisi şüpheli bir kişiyi gözaltına alırken, savcılık 'ulusal tehdit' oluşturduğu gerekçesiyle olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Saldırıda Yahudi mezarlığına da bir el bombasının da atıldığı belirtilirken görgü tanıkları, bir saldırganın sinagogun hemen yakınındaki kebap salonuna doğru ateş açtığını aktardı. Alman polisi Amazon'un video oyunları platformu Twicht'ten canlı yayınlanan saldırıyı en az iki kişinin gerçekleştirdiğini açıklarken, yetkililer saldırı görüntülerini internet üzerinden sildi.

Saldırgan Yahudi Soykırımı'nı inkar ediyor, antifeminist ve mülteci karşıtı

Saldırganın Twicht'te yayınlanan görüntülerinde Yahudi Soykırımı'nı inkar ettiği, antifeminist ve mülteci karşıtı olduğunu söylediği ifade ediliyor. Saldırganın daha çok İngilizce konuştuğu ancak kendi kendine mırıldanırken Almanca sözler söylediği kaydedildi. Görüntülerin Yeni Zelanda'daki Christchurch saldırısına çok benzediği ve Twicht'ten silinen görüntülerinse beyazların üstünlüğünü savunan bazı sitelere yeniden yüklendiği kaydedildi.

Görgü tanığı: Saldırgan motosiklet kaskı ve askeri ceket giyiyordu

Associated Press haber ajansına konuşan bir görgü tanığıysa olay esnasında yakında bulunan bir kebap dükkanında olduğunu, başında motosiklet kaskı olan ve asker ceketi giyen birinin sinagoga ateş ettiğini söyledi. Yaklaşık 250 bin nüfuslu Halle'de, tren istasyonu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer saldırının anti-Semitik bir motivasyonla yapıldığını doğrularken, hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Halle şehrinden gelen haberlerin üzücü olduğunu ve saldırganların en hızlı şekilde yakalanacağına inandığını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas antisemitizme karşı daha sert bir mücadele yürüteceklerini duyurarak, "Hepimiz anti-Semitizme karşı ortak mücadele etmeliyiz" dedi.

Olayın yaşandığı çarşamba günü Başbakan Angela Merkel'in saldırının olduğu saatlerde Berlin'de bir sinagogu ziyaret ettiği belirtiliyor.

Yom Kipur sinagogoların en kalabalık olduğu gün

Yahudilerin yılın en kutsal günü saydıkları Yom Kipur, İbranice 'kefaret günü' anlamına geliyor. Birçok Yahudi bu günü 25 saatlik bir oruç tutarak ve sinagoglarda dua ve ibadet ederek geçiriyor. Birçok Yahudi için yıl içinde sinagoga gidilen tek gün olan Yom Kipur'da ibadethaneler oldukça kalabalık oluyor.

Almanya'da aranan terör şüphelisi yakalandı

Almanya'da ırkçı NSU örgütünün ilk kurbanı Enver Şimşek anısına dikilen ağaca saldırı

"Almanya’daki sinagog saldırısının görüntüleri ortaya çıktı" haberi, 10 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya’daki sinagog saldırısının görüntüleri ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya’daki sinagog saldırısının görüntüleri ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Dünya Haberleri