Anadolu lisesini imam hatibe çevirdiler iddiası

Anadolu lisesini imam hatibe çevirdiler iddiası

Anadolu lisesini imam hatibe çevirdiler iddiası Bakırköy Belediye Başkanı ve eski CHP milletvekili Dr. Naci Ekşi’nin 31 yıl önce Bağcılar’da yaptırdığı Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, şu an...

Bakırköy Belediye Başkanı ve eski CHP milletvekili Dr. Naci Ekşi’nin 31 yıl önce Bağcılar’da yaptırdığı Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, şu an ilkokul olarak kullanılan yeni bir binaya taşınıyor. Boşaltılan lisenin ise imam hatip lisesine dönüştürüleceği konuşulurken, okulun Ümmü Mihcen Kız Anadolu Lisesi olarak kayıt almaya başladığı ileri sürüldü.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin bir ilkokul binasına taşınacağı bildirildi. Anadolu lisesinin mevcut binasının bir imam hatip lisesine tahsis edileceği iddiası tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, yaptırdığı okulun binasının imam hatibe tahsis edildiği iddiasına tepki gösteren Naci Ekşi, “İhtiyaç yokken okulu imam hatip yapmaya kalkışıyorlar. Üzgünüm. Aynı zamanda öfkeli. Çocukları mahvetmek istiyorlar” dedi.

'SIRALAMADA İLK 10'DAYDI'

Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sırada Bağcılar’da bir liseye ihtiyaç olduğunu duymasının ardından Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ni yaptırdığını belirten Ekşi, “Bu okul başarı sıralamasında ilk 10’daydı. İstanbul’un her tarafından öğrenci alan bir liseydi. Çok başarılı insanlar yetişti bu okulda. Şimdi hiçbir sebep yokken imam hatip yapıyorlar. Verilen karara üzülüyorum. Ayrıca kızıyorum. Güzelim çocukları mahvediyorlar” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin bir ilkokul binasına taşınmasını, okulun kendi binasının da imam hatibe tahsis edildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kurumsallaşmış, başarılı liselerimizden biri olan ‘Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’, Bağcılar’da bulunan iki proje okulundan biridir. Çevredeki okul ihtiyacını karşılayan önemli bir konumdadır. Bölgede başka bir Anadolu lisesi de yoktur. Okulun çevresinde çok sayıda imam hatip lisesi ve ortaokulu mevcuttur. Öğrenciler, veliler ve okul aile birliği üyeleri ilgili kurumlara verdikleri dilekçelerle karara karşı çıkmıştır. İl Milli Eğitim müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda da, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin yerinde kalması yönünde rapor hazırlanmıştır” dedi.

"Anadolu lisesini imam hatibe çevirdiler iddiası" haberi, 15 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Anadolu lisesini imam hatibe çevirdiler iddiası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anadolu lisesini imam hatibe çevirdiler iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  2. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  3. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  4. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  5. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  6. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  7. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  8. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  9. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  10. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  11. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  12. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  13. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  14. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  15. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  16. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  17. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  18. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  19. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  20. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
Eğitim Haberleri