Anadoluspor’dan Avustralya’da büyük başarı

Anadoluspor’dan Avustralya’da büyük başarı

Anadoluspor’dan Avustralya’da büyük başarı Türk takımı Anadoluspor, Avustralya Futbol Federasyonu Kupası'nda Adelaide Olympic FC takımını deplasmanda 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Türk takımı Anadoluspor, Avustralya Futbol Federasyonu Kupası'nda Adelaide Olympic FC takımını deplasmanda 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Avustralya’da Victoria Ulusal Premier Lig’de mücadele eden Türk takımı Anadoluspor (Hume City FC), Avustralya Futbol Federasyonu Kupası’nda (FFA Cup) Güney Avustralya Ulusal Premier Lig’deki Adelaide Olympic FC takımını deplasmanda 3-1 yenerek çeyrek finale çıktı.

FFA Cup’ta tek maç üzerinden oynanan çeyrek finale yükselme maçında Anadoluspor ve Adelaide Olympic takımları Güney Avustralya’nın başkenti Adelaide’da VALO Futbol Merkezi’nde karşılaştı.

Victoria Ulusal Premier Lig'de finallere kalarak başarılı bir sezon geçiren Anadoluspor, 1-0 geriye düştüğü maçtan, Marko Deliç’in 32, 60 ve 71’inci dakikalarda kaydettiği gollerle 3-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Adelaide Olympic takımının golünü ise 23’üncü dakikada Mamadi Kamara kaydetti.

Bu sonucun ardından FFA Cup’ta Avustralya’nın ilk 8 takımı arasına girme başarısını elde eden Anadoluspor çeyrek finalde, Avustralya A Lig’in güçlü temsilcilerinden Central Coast Mariners takımıyla 18 Eylül’de kendi sahasında karşılaşacak.

Anadoluspor 3 kulvarda emin adımlarla yürüyor

Anadoluspor’un basın sözcülerinden Bülent Yöndem, ligde final grubuna kalan, Dockerty Kupası’nı kazanan ve FFA Cup’ta çeyrek finale çıkan takımın, sezon başında belirlediği 3 hedefe de emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Dockerty Kupası’nı kazanmalarının ardından lig ve FFA Cup’a odaklandıklarını hatırlatan Yöndem, “Birinci hedef Dockerty Kupası’ydı onu aldık, ikinci hedef FFA Cup’ta gidebileceğimiz yere kadar gitmekti çeyrek finale çıktık, üçüncü hedefimiz Ulusal Lig’de de finallere kaldık. Bu Avustralya çapında büyük bir başarı.” ifadelerini kullandı.

Avustralya Türk toplumunu en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getiren ve Central Coast Mariners karşısında taraftarları maça davet eden Yöndem, “Maçı kendi sahamızda oynayacağız bizim için büyük bir avantaj, kulüp için avantaj, böyle bir başarıyı elde ettiğimiz için seyirciler gelecek, onları bekliyoruz güzel bir maç olacak.” şeklinde konuştu.

Melbourne’de yaşayan Türkler tarafından 1979 yılında kurulan ve bu sene 40’ıncı yılını geride bırakan Anadoluspor, 2015’te FFA Cup yarı finale maçında Avustralya A Lig takımlarından Melbourne Victory’e yenilerek kupaya veda etmişti. Halen Victoria Ulusal Premier Lig’i 6’ncı sırada tamamlayarak final grubundaki mücadelesine devam eden Anadoluspor, Victoria eyaletinde 110 yıllık tarihi olan Dockerty Kupası’nı müzesine götürmüştü.

"Anadoluspor’dan Avustralya’da büyük başarı" haberi, 29 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Anadoluspor’dan Avustralya’da büyük başarı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anadoluspor’dan Avustralya’da büyük başarı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  2. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  3. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  4. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  5. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  6. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  7. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  8. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  9. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  10. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  11. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  12. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  13. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  14. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  15. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  16. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  17. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  18. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  19. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  20. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
Spor Haberleri