Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı

Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı

Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı Google I/O 2020 etkinliğini beklemeyerek geliştiricileri için Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı. Google, iOS ayarında bir güvenlik deneyimi

Google I/O 2020 etkinliğini beklemeyerek geliştiricileri için Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı. Google, iOS ayarında bir güvenlik deneyimi sunmak için bu yıl elinden geleni yapacak gibi görünüyor.

Android 11 ile birlikte konum, mikrofon ve kameraya erişmek isteyen uygulamalar için yeni izinler geliyor. iOS 13 ile hayatımıza giren “bu seferlik izin ver” seçeneği Android’e de geliyor. Uygulamaları kullanırken izinleri tek sefere mahsus olarak verebileceksiniz.

Bildirim merkezine ise sıkça kullandığınızda mesajlaşma uygulamalarına hızlı bir şekilde ulaşma özelliği ekleniyor. Gelelim bir diğer yenilik olan Bubbles yani baloncuk özelliğine. Aslında bu özellik 3. parti Android telefon üreticileri tarafından kullanılıyordu.

Bubbles’ın API olarak sisteme eklenmesi sayesinde ana ekranda özellikle mesajlaşma uygulamalarını baloncuk şeklinde kullanabileceksiniz. Ana ekrandan çıkmadan mesajlaşmak artık Pixel modellerinde de mümkün olacak.

Android 11’in en çok sevdiğim Scoped Storage özelliği sayesinde uygulamaların kendilerine ayrılan alanın dışını görmesi engellenecek. Bu sayede uygulamaların güvenliği de arttırılmış olacak.

Bildiğiniz gibi Google, Project Mainline üzerinde çalışıyordu. Android 11 ile sisteme eklenen Project Mainline sayesinde sistem güncellemeleri Play Store üzerinden yüklenebilecek. Bu sayede telefonlar daha hızlı ve güvenli bir şekilde güncelleme alabilecek. Ayrıca güvenlik güncellemeleri de artık Play Store‘dan denetlenip yüklenecek.

Android 11 ile gelen bir diğer güvenlik iyileştirmesi ise ISO 18013-5 oluyor. ISO 18013-5 uyumu sayesinde mobil ehliyet ve kimlik bilgileriniz güvenli bir şekilde saklanacak. Gelelim Android 11’i şahlandıracak olan yeniliğe.

Android 11’le birlikte uygulama uyumluluğu adı altında bir bölüm geliyor. Bu özellik sayesinde uygulama geliştiricileri SDK‘lar ile boğuşmak yerine uygulamalarını bu alandan kolayca test edip uyumluluk kontrolü yapabilecek. Bu sayede Android’e uygulama geliştirmek daha da kolaylaşacak.

BiometricPrompt API sayesinde ise biyometrik verilerinizi uygulamalar hem daha aktif hem de daha güvenli bir şekilde kullanabilecek.

Platform sertleştirme özelliği ile BoundSan, IntSan, CFI ve Shadow-Call Stack gibi güvenlik açısından kritik bileşenlerde derleyici tabanlı özelliklerin kullanım alanı da genişletiliyor.

Google’ın şimdilik büyük çaplı yenilik sunmadığını fark etmişsinizdir. Daha çok güvenliğe odaklanan Google, Mart ayındaki etkinliğinde Android 11’in diğer yeni özelliklerini tanıtacak.

Android 11’i şimdiden test etmek istiyorsanız, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 veya Pixel 4 XL modellerinden birine sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

iPhone 9 kanlı canlı görüntülendi! Peki, bu gerçek olabilir mi?

"Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı" haberi, 22 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Android 11 Geliştirici Önizlemesi’ni yayınladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Teknoloji Haberleri