Anıtkabir komutanına İmamoğlu sürgünü!

Anıtkabir komutanına İmamoğlu sürgünü!

Anıtkabir komutanına İmamoğlu sürgünü! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin hemen ardından yaptığı Anıtkabir ziyareti sırasında Anıtkabir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin hemen ardından yaptığı Anıtkabir ziyareti sırasında Anıtkabir komutanı olan Albay Cüneyt Rakunt'un, haziran ayı atamalarında görevinden alındığı ve Genelkurmay Karargâhı’nda görevlendirildiği öğrenildi. CHP’li Çakırözer, “31 Mart seçimlerini anayasaya aykırı bir şekilde iptal ettirse de yenilgiden kaçamayan iktidar, bunun faturasını TSK’nın çalışkan, dürüst, başarılı bir komutanına mı çıkarmak istemektedir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin hemen ardından mazbatasını almadan yaptığı ve iktidarın tepkisine neden olan Anıtkabir ziyareti sırasında Anıtkabir komutanı olan Albay Cüneyt Rakunt’un, haziran ayı atamalarında görevinden alındığı ve Genelkurmay Karargâhı’nda görevlendirildiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre, İmamoğlu, 31 Mart seçimlerini kazanmasının hemen ardından AKP’den gelen itiraz tartışmaları sürerken 2 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaret etmiş, Anıtkabir Özel Defteri’ni de “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” unvanı ile imzalamıştı. Milli Savunma Bakanlığı ise ziyaretin hemen ardından, Anıtkabir avlusunda slogan atılmasını gerekçe göstererek “Törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir” açıklamasını yapmıştı. Ancak bakanlık yetkilileri, İmamoğlu’nun “belediye başkanı” unvanıyla imza atması ile ilgilenmediklerini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Anıtkabir ziyaretinin ve Anıtkabir Özel Defteri’nin “belediye başkanı” unvanı ile imzalanmasının usule aykırı olduğunu belirterek “Orada buna kılavuzluk yapanlar, onlar da yanlış kılavuzluk yaptılar” demişti. Haziran 2018’de Anıtkabir Komutanlığı’na atanan Albay Rakunt, 2018 Ağustos YAŞ toplantıları sırasındaki Anıtkabir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etmişti. 2019 yılı ağustos ayı YAŞ toplantılarının başında gerçekleşen Anıtkabir ziyaretinde Erdoğan’a Rakunt’un yerine Albay Hakan Osman Sert’in eşlik ettiği görüldü. Albay Hakan Osman Sert’in Anıtkabir Komutanı olarak atandığı öğrenildi.

{{unknown}}

TEAMÜLLERE AYKIRI

Konuyu gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, teamüllere göre Anıtkabir komutanlarının en az 2 yıl süre ile atandıklarını, 2 yıllık sürenin dolmasının ardından ya generalliğe terfi ettiklerini ya da emekli olduklarını söyledi. Çakırözer, “Albay Cüneyt Rakunt neden 1 yılın sonunda teamüllerin dışına çıkılarak görevinden alındı? 31 Mart seçimlerini anayasaya aykırı bir şekilde iptal ettirse de yenilgiden kaçamayan iktidar, bunun faturasını TSK’nın çalışkan, dürüst, başarılı bir komutanına mı çıkarmak istemektedir” diye sordu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın İmamoğlu ziyareti için Anıtkabir personelinin ikaz edildiğini duyurduğunu anımsatan Çakırözer, “Anlaşılan ikaz ile yetinilmemiş. İstanbul yenilgisinin faturası Anıtkabir komutanına mı çıkarılmak istenmektedir? Eğer böyle ise bu kamu vicdanına sığmaz” dedi. Çakırözer, konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması için hazırladığı soru önergesi ile Meclis gündemine de taşıdı.

"Anıtkabir komutanına İmamoğlu sürgünü!" haberi, 23 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Anıtkabir komutanına İmamoğlu sürgünü! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anıtkabir komutanına İmamoğlu sürgünü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  2. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  3. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  4. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  5. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  6. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  7. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  8. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  9. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  10. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  11. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  12. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  13. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  14. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  15. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  16. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  17. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  18. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  19. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  20. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
Politika Haberleri