Ankaralıların dikkatine! 'Bir sabah kalktığımızda ağaçlar kesilmiş olabilir'

Ankaralıların dikkatine! 'Bir sabah kalktığımızda ağaçlar kesilmiş olabilir'

Ankaralıların dikkatine! 'Bir sabah kalktığı... "Bir sabah kalktığımızda köstebek yukarı çıkmış ve ağaçların bir bölümü kesilmiş, Güvenpark’ın etrafı tahtalarla çevrilmiş, 2 katlı 3 katlı depolama

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Güvenpark’ın altının depolama ve otopark alanı yapılma projesi ile ilgili "Bir sabah kalktığımızda köstebek yukarı çıkmış ve ağaçların bir bölümü kesilmiş, Güvenpark’ın etrafı tahtalarla çevrilmiş, 2 katlı 3 katlı depolama ve otopark inşaatı başlamış olabilir" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Mimar ve Ulaşım Uzmanı Erhan Öncü ile Şehir Plancısı Akın Atauz’un konuşmacı olarak katıldığı panelle tehdit altında olan Güvenpark’ı ve Güvenpark’ın altının depolama ve otopark alanı yapılma projesini masaya yatırdı. Panelde geçmişten bugüne Güvenpark mücadelesi anlatılırken, “Güvenpark’ın altı oyuluyor. Güvenpark’tan minibüs terminali kaldırılmalı ve Ankara’da kentliyi doğayı dikkate alan projeler üretilmeli” denildi.

Panele Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, mimarlar ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptı.

Kent merkezinin nefes alanlarından olan Güvenpark’ın betonlaşma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Candan “Gökçek döneminde gündeme gelen otopark yapımı, şimdi metro çıkışları ile birlikte gündeme getirilen dolmuşların depolanacağı depolama alanı ve otopark ile Güvenpark yine gündemde. Güvenpark’ın altına dolmuş depolama ve otopark yapımına yol veren Koruma Amaçlı imar Planı’ndaki plan notuna Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak dava açtık. Dava süreci devam ederken bu kez yer altından bu süreci başlattılar. Zaferpark’tan Güvenpark’ın altına doğru şimdi tünelle geliyorlar. Köstebek gibi Güvenpark’ın altı oyuluyor. Bir sabah kalktığımızda köstebek yukarı çıkmış ve ağaçların bir bölümü kesilmiş, Güvenpark’ın etrafı tahtalarla çevrilmiş, 2 katlı 3 katlı depolama ve otopark inşaatı başlamış olabilir. Kent merkezinden dolmuşların uzaklaştırılması ve yayalaştırılması Güvenpark’ın Saraçoğlu Mahallesi ile birlikte nefes koridoruna dönüştürülmesi, altına otopark yapılmasından, kent merkezlerinin araç depolama alanları olmasından ivedilikle vazgeçilmesi zorunluluktur.

“Bu projeye göre Güvenpark’da ağaç kesilmemesi mümkün değil”

Ulaşım uzmanı ve şehir plancısı Erhan Öncü, Koruma Amaçlı İmar Planı kararlarında “Burada metro yapacağız, izin veriyoruz” diye bir açık çek verilmesinin söz konusu olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

Açık çek ‘Ağaç kesilmeyecek’ diyor. Türkiye’de ne kadar mahkeme kararlarının dinlendiğini biliyoruz. Ulaşımla ilgili tesisler ve diğer yapılaşmalar yapabilirsiniz diyor. Yani Koruma Kurulu her geleni onaylıyor genellikle. Dolayısıyla bu alan içine teleferik otopark hatta hava alanı bile yapabilirsiniz sonucu çıkıyor. Kurallara uymak ‘ağaç kesmemek’ şartıyla. Böyle bir şey mümkün değil.

Özhaseki’nin broşüründe de var. Önerdikleri projede ağaçlar olmayan minibüs terminali olan alanı bir terminal yapacağız diyor. Bunun projelerini edindim. Bu projeye göre minibüsler geliyorlar tek şeritten gelip yer altına giriyorlar. Yer altında dolaşıyorlar, muhtemelen yolcu indiriyorlar. Rampadan yukarı çıkıp yolcularıyla birlikte gidiyorlar. Ya aşağıda indirip yukarıda yolcu alıyorlar ya da yukarıda hem indirip hem yolcu alıyorlar, 20 küsur şeridi bir şeride büzüyordunuz burada da yaklaşık 10 şeridi bir şeride büzüyorsunuz. Bunun çalışmayacağını anlamaları lazım. Üstelik girişte de aynı sorun var. Bu projeye göre buradaki kuyruk Genel Kurmayın önüne kadar uzayacaktır. Bir de bütün bunun ötesinde kentte hiç yaya yokmuş gibi düşünülüyor. Ciddi bir yaya akımı olduğunu düşünmüyorlar yayalar sürekli olarak ezilecek ya da kuyruklanma olacaktır. Toprak mahsullerinin olduğu noktadan karşıya çıkmak ciddi bir risk almayı gerektiriyor.

"Ankaralıların dikkatine! 'Bir sabah kalktığımızda ağaçlar kesilmiş olabilir'" haberi, 23 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ankaralıların dikkatine! 'Bir sabah kalktığımızda ağaçlar kesilmiş olabilir' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankaralıların dikkatine! 'Bir sabah kalktığımızda ağaçlar kesilmiş olabilir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
    2. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
    3. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
    4. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
    5. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
    6. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
    7. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
    8. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
    9. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
    10. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
    11. 15:45 Galatasaray, Adana Demirspor maçı için idmana girdi!
    12. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
    13. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
    14. 15:41 Penaltı Maratonu! Süper Lig'de En Fazla Penaltı Kazanan ve Gole Çeviren Takımlar
    15. 15:41 İslam Memiş Uyarıyor: Yatırımcılar Bir Sabah Karalar Bağlayabilir
    16. 15:41 Telerefik kazasında bir rapor daha ortaya çıktı: Vidalar gevşek, makara eskiydi
    17. 15:41 24 Nisan 2024 Güncel Döviz Kuru Ne Kadar?
    18. 15:40 Hava Kalitesi Tehlike Altında! Lodos ve Çöl Tozları Etkili Olacak
    19. 15:40 İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekiliyle CHP'nin Meclis Gücü 126'ya Yükseldi
    20. 15:39 Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın
    Haberleri