Araştırmada dikkat çeken ifadeler: Erkekler eşcinsel zannedilmekten çekindiği için bakın ne yapıyor?

Araştırmada dikkat çeken ifadeler: Erkekler eşcinsel zannedilmekten çekindiği için bakın ne yapıyor?

Araştırmada dikkat çeken ifadeler: Erkekler ... Sex Roles adlı bilimsel yayında yer alan araştırmada dikkat çekici ifadeler yer aldı. sex roles bilimsel makale eşcinsellik...

Sex Roles adlı bilimsel yayında yer alan araştırmada dikkat çekici ifadeler yer aldı.

ndependent Türkçe’de yayımlanan Phoebe Weston imzalı haberde, erkeklerin eşcinsel zannedilmekten endişelendiği için geri dönüşümyapmaktan veya yeniden kullanılabilir bez çanta almaktan kaçındığı ifade edildi. Haberde, Sex Roles adlı bilimsel yayında yer alan araştırmaya yer verildi.

Araştırmaya göre, bu algı erkekleri nihayetinde çevreyi korumaya yardım edebilecek, tekrar kullanılabilir termos bardak tercih etmek ya da klimayı kapatmak gibi eylemlerden alıkoyuyor olabilir.

Independent Türkçe’de yayımlanan Phoebe Weston imzalı haber şöyle:

Bilim insanları gezegeni korumanın, kadınların geleneksel koruyucu, kollayıcı olma rolüyle örtüştüldüğü için sıklıkla “kadınsı” bir eylem olarak gözüktüğünü öne sürdü.

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden psikoloji profesörü Janet K. Swim şunları söyledi:

"Bizler çevre yanlısı çeşitli davranışlara dahil olurken derine gizlenmiş, cinsiyete bağlı sonuçlar söz konusu olabilir. Kişiler başkalarında oluşacağını düşündükleri cinsiyetçi izlenimlerle baş etmek için (kendileri) belirli davranışlardan kaçınıyor olabilirler. Ya da cinsiyetleriyle eşleşmeyen davranışlar seçtiklerinden dışlanıyor olabilirler."

960 katılımcıyı kapsayan üç çalışmada araştırmacılar, kadınların ve erkeklerin “kadınsı” ve “erkeksi” davranışlarda bulunmayı nasıl algıladıklarını araştırdı. İlk iki çalışma boyunca katılımcılar genellikle bir erkek ya da kadının gün boyunca gerçekleştirdiği çevre yanlısı davranışları içeren kurmaca kısa yazılar okudu.

Ardından katılımcılar kişinin “erkeksi” ya da “kadınsı” özelliklere sahip olup olmadığını 10 puan üzerinden değerlendirdiler ve kurmaca karakterlerin cinsel yönelimini tahmin ettiler. Sonuçlar bireylerin cinsiyetleriyle uyuştuğu düşünülen eylemler gerçekleştirdiklerinde, cinsiyetleriyleuyuşmayan davranışlar göstermelerine göre daha heteroseksüel bulunduklarını gösteriyor.

Bu sonuç katılımcıların geleneksel cinsiyet rollerinin bir kişinin cinsel yaşamına dair ipuçları verdiğine inandıklarını açığa çıkarıyor.

Profesör Swim durumu şöyle açıkladı:

"Çevreciliği kadınsı bulma eğilimlerini yansıtan biçimde, tüm katılımcılar gerçekleştirilen davranışlardan bağımsız olarak erkeksiden daha fazla kadınsı olarak puanladılar. Eğer heteroseksüel gözükmek birisi için önemliyse, bu birey başkalarının kendini nasıl görebileceği sezgisiyle, cinsiyetini onaylamayan çevre yanlısı davranışlar yerine cinsiyetini onaylayan davranışları önceleyebilir."

Üçüncü çalışmada araştırmacılar, odadaki başka kişilerden çevreci davranış tercihlerine bağlı olarak uzak durup durmadıklarını incelediler. Erkeklerin “erkeksi” davranışlar gösteren kadınlarla aralarına mesafeye koymaya daha yatkın olduğunu buldular.

Profesör Swim şunları söyledi:

"Cinsiyet rolleriyle uyuşmayan davranışlarda bulundukları için sadece kadınlar dışlanmaya maruz kalıyor olsalardı, bu bizi şaşırtırdı. Bunun neden gerçekleştiğini söyleyemiyoruz ancak bu sosyal bir sonuç. Kadınlar bu olumsuz geri dönüşü deneyimliyor ve nedenini bilmiyor olabilir."

Bilim insanları kanun yapıcıların ve aktivistlerin çevreci davranışları teşvik etmeye çalışırken, cinsiyet rollerini olası bir engel olarak göz önünde bulundurmayı isteyebileceklerini düşünüyor.

"Araştırmada dikkat çeken ifadeler: Erkekler eşcinsel zannedilmekten çekindiği için bakın ne yapıyo." haberi, 09 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Araştırmada dikkat çeken ifadeler: Erkekler eşcinsel zannedilmekten çekindiği için bakın ne yapıyor? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Araştırmada dikkat çeken ifadeler: Erkekler eşcinsel zannedilmekten çekindiği için bakın ne yapıyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  2. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  3. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  4. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  5. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  6. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  7. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  8. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  9. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  10. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  11. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  12. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  14. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  15. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  16. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  17. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  18. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  19. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  20. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Yaşam Haberleri