13 yaşındaki Fatma'nın öldürüldüğü ortaya çıktı

13 yaşındaki Fatma'nın öldürüldüğü ortaya çıktı

13 yaşındaki Fatma'nın öldürüldüğü ortaya çıktı Cenaze için İdil'den çıkan baba Mehmet Elarslan, kızının devlet yetkililerince örgüt üyesi olarak lanse edilmesine tepki göstererek, "Benim kızım daha 13'üne bile girmemiş bir çocuk. Daha sokaklarda oynayan biri nasıl olurda...

Cenaze için İdil'den çıkan baba Mehmet Elarslan, kızının devlet yetkililerince örgüt üyesi olarak lanse edilmesine tepki göstererek, "Benim kızım daha 13'üne bile girmemiş bir çocuk. Daha sokaklarda oynayan biri nasıl olurda örgüt üyesi olarak gösterilir. Ama onların vicdanı öyle bir hale gelmiş ki öldürdükleri her yaşta ki Kürt onlar için örgüt üyesidir" dedi.

DİHA'nın haberine göre, Şırnak İdil İlçesi'ndeki operasyonlarda katledilen ve cenazeleri Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilen yurttaşların otopsi ve kimlik tespitleri devam ediyor. Yapılan otopsi işlemleri sonucu cenazelerden ikisinin Sevilay Yıldız (15) ve Fatma Elarslan (13) adlı iki çocuğa ait olduğu öğrenildi. Elarslan isimli çocuğa saldırıların başladığı günden itibaren ulaşılamıyordu. Katledilen Elarslan'ın babası Mehmet Elarslan, kızının saldırılar nedeniyle mahallede mahsur kaldığını belirterek, "Ulaşmaya çalışıyorduk. Cenazesini morgda teşhis ettik" dedi.

fatma-kimlik.jpg

'Saldırılar nedeniyle ulaşamadık'

Saldırılar boyunca evden çıkamadıklarını vurgulayan Elarslan, kızının saldırılar nedeniyle başka bir mahallede mahsur kaldığını aktardı. Elarslan, "Bizler yasağın başlaması sırasında evde idik. Kızım çocuktu. Dışardaydı. Sokaklarda oynuyordu. Saldırılar süreklileşince korktuğu için bir evde mahsur kaldı. Sürekli aramamıza rağmen bir türlü bulamıyorduk. İdil'in her tarafı tutulmuştu. Zaten kimse dışarı çıkamıyordu. Yasak başladığı sırada kim nerde olsa orda kaldı. Öldürülecek diye kimse evine bile gidemiyordu. Oda çocuk olduğu için bir yerlerde kalmış" dedi.

'Cenazesi Mardin'de bulundu'

Çaresiz bir şekilde evde beklemeye devam ettiğini ancak kızlarından bir türlü haber alamadıklarını anlatan baba Elarslan şunları söyledi: "Yasak boyunca çaresiz bekleyişimiz her zaman devam etti. Onu her yerde aradık. Artık kızımı cenazeler arasında bile sorgular olduk. Biz dışarı çıkamıyorduk ama çeşitli yerlere gönderilen cenazelere yakınlarımızı gönderiyorduk. Taki dün bazı cenazeler Mardin'e getirildiği zaman teşhis için baldızımı gönderdim. Ve baldızım morgda Fatma'yı teşhis etmişti. Bizlerde bugün cenazeyi almak için İdil'den çıktık."

'Kızım daha küçük bir çocuktu'
Baba Elarslan, yasağın yaşandığı tüm ilçelerde adeta bir katliam yaşandığını ve her Kürt'ün onlar için bir örgüt üyesi olduğunu ifade ederek, AKP iktidarının kızını "örgüt üyesi" olarak lanse etmesine tepki gösterdi. 7'nci sınıfa giden bir öğrencinin oyun oynama yaşında olduğunu belirten baba Elarslan "Kızım daha küçük bir çocuk. Silahı eline bile alsa silah ondan büyük olur. Bunun yanı sıra onun sesinden bile korkar. Ama gelin görün ki biz hepimiz onlar için bir örgüt üyesi, onlar için bir teröristiz. Şuan İdil'de Cizre'de yaşananların aynısını uyguluyorlar. Çocuk, kadın ve yaşlı demeden öldürüyorlar. Evleri ateşe veriyorlar. Sonrada terörist öldürdük deyip gidiyorlar. Oysa kızım daha 12'sini bile bitirmeyen biri nasıl olurda terörist olur" dedi.

Kızının katledilmesine ilişkin her yere başvuracağını ve bunu peşini hiçbir şekilde bırakmayacağını da vurgulayan baba Elarslan, "Bu asla kabul edilemez. Bu bir savaş suçudur. Ne olursa olsun bunun peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

"13 yaşındaki Fatma'nın öldürüldüğü ortaya çıktı" haberi, 09 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 13 yaşındaki Fatma'nın öldürüldüğü ortaya çıktı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 13 yaşındaki Fatma'nın öldürüldüğü ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  2. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  3. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  4. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  5. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  6. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  7. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  8. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  9. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  10. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  11. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  12. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  13. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  14. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  15. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  16. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  17. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  18. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  19. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  20. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
Gündem Haberleri