'17-25 Aralık tapeleri, Elektrik Yasasının gerçek gerekçesidir'

'17-25 Aralık tapeleri, Elektrik Yasasının gerçek gerekçesidir'

'17-25 Aralık tapeleri, Elektrik Yasasının g... Meclis'te görüşmeleri başlanan Elektrik Piyasası Kanun Teklifinin hazırlanma ve Genel Kurul'da savunulma süreci hakkında açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 17-25 Aralık Yolsuzluk tapelerinde hükümete yakın kişilerin kayıp-kaçak...

Meclis'te görüşmeleri başlanan Elektrik Piyasası Kanun Teklifinin hazırlanma ve Genel Kurul'da savunulma süreci hakkında açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 17-25 Aralık Yolsuzluk tapelerinde hükümete yakın kişilerin kayıp-kaçak tahsilatı konusundaki taleplerinin bugün yasaya dönüştüğünü şöyle savundu: 

"Bu kanunun hazırlık süreci ve dün gece Meclis'te başlayan tartışmalar, Saray-Enerji Bakanlığı-enerji lobisi arasındaki üçgeni ele veriyor. Damat Berat Albayrak, bu kadar istisna ve rantı yönetmek için göreve getirilmiş,Damat Bey milletin Hazine'sine ve cebine göz dikmiştir.

ANAYASAMIZA AYKIRI OLAN BU KANUN YENİ DÜZENİN BİR ŞİFRESİDİR
Başkanlık için Başbakanı devirenlerin, Ahmet Davutoğlu'nun müdahale edemediği rant ve hukuksuzluk dolu bu enerji kanununu 3 haftadır Meclis'te bekletilmesi, şimdi yeni hükümetle görüştürüyor. 

Başkanlık sistemi, tam da bu hukuksuzluk içinde kendini açığa vurmuştur. Başkanlık gelirse vatandaşın çıkarı Saray-şirket çıkarına galip gelecek, bundan sonra her tasarı Meclis'te hukuksuzlukça çıkarılmaya çalışılacaktır.
Bir kanun düşünün; kayıp-kaçak yasa zoruyla vatandaşa yüklenecek, nükleer uğruna kıyı, imar, zeytinlik, askeri arazi kanununa istisnalar getirilecek. Öyle bir kanun ki, yargı kararları yok sayılacak,tarifenin içeriğine itiraz edilemeyecek,çevre mevzuatına aykırı olarak şirketlere 2019'a kadar serbestlik verilecek.

KANUNUN ASIL GEREKÇESİ YOLSUZLUK TAPELERİNDE GİZLİ
Bu kanunun gerçek gerekçesi aslında hatalı yazılmıştır. Kanunun arka planı, gerçek nedeni 17-25 Aralık'tan sonra çıkan tapelerden biriyle kendini gösterdi. Bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Abdullah Tivnikli ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına kadar sabredilmesi, şirketlerin kayıp-kaçakları için yeni yasa getirileceğini itiraf etmesi, bugün karşımıza Yargıtay kararlarını dinlemeyen,yargının müdahalesini engelleyen bir yasa olarak çıkmaktadır.

"YARGITAY BAŞKANI ELEKTRİK PİYASASI KANUNUNA İYİ BAKSIN,TAVRINI DA GÖSTERSİN"
Cumhurbaşkanı ile çay toplamaya çıkan Yargıtay Başkanı, idari davalarla karşı karşıya kalan Danıştay Başkanı, kayıp-kaçaklara ilişkin dava açmanın önüne geçen, mevcut davalardaki hak arama yollarını tıkayan bu kanun teklifi karşısında ne yapacak,ne söyleyecek merak ediyorum.Çünkü bu kanun teklifi mevcut haliyle Anayasamıza aykırı biçimde yasalaşırsa,hem yargıyı ve hem de haksızlığı ve hukuksuzluğu öne çıkaran bir yasa olacaktır.

"ELEKTRİKLE ÇALIŞAN BAŞKANLIK MODELİNİN PEŞİNDELER"
Elektrik Piyasası Teklifi, açıkça şu yaşadığımız siyasi gündemin özetidir. Türkiye, Elektrikle Çalışan bir Başkanlık Modeli'ne, bunca hukuksuzluğa alıştırılmak istenmektedir, biz buna alışmayacağız' Ortaya saçılan yolsuzluk tapelerinin, adalet dağıtmada değil çay toplamada ortaya çıkan Yargıtay Başkanının, Saray müdahalesiyle görevden alınan Başbakanın, şirket çıkarları için göreve getirilen Damatların Türkiyesi'nde Başkanlık neler getirecek ve neler götürecek, şimdiden ortaya çıkmıştır. Başkanlık, Meclis'in halk çıkarı için yasa çıkarma iradesinin önüne geçecektir. İşte bu elektrik yasası, Başkanlığın nelere yol açacağının provasıdır."
 

"'17-25 Aralık tapeleri, Elektrik Yasasının gerçek gerekçesidir'" haberi, 03 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan '17-25 Aralık tapeleri, Elektrik Yasasının gerçek gerekçesidir' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. '17-25 Aralık tapeleri, Elektrik Yasasının gerçek gerekçesidir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri