19 Mayıs'ta pankart gerilimi

19 Mayıs'ta pankart gerilimi

19 Mayıs'ta pankart gerilimi HKP açıklamasında "2 saat oyaladılar, yakan güneşten bunalıp gideceğimizi düşündüler, yıldıracaklarını sandılar ama kararlılığımız görünce, buradan geçirelim nasılsa Anıtkabir girişinde Asker engeller dediler. Bunu...

HKP açıklamasında "2 saat oyaladılar, yakan güneşten bunalıp gideceğimizi düşündüler, yıldıracaklarını sandılar ama kararlılığımız görünce, buradan geçirelim nasılsa Anıtkabir girişinde Asker engeller dediler. Bunu da açıkça söylediler, sizi buradan geçiriyoruz ama asker engellerse biz bir şey yapamayız dediler" ifadelerini kullandı.

HKP yaşananları basın açıklaması yaparak şöyle anlattı:

"Yıllardır, 10 Kasımlarda, 29 Ekimlerde, 19 Mayıslarda hep durduğumuz, pankartlarımızı, bayraklarımızı açtığımız, bildirilerimizi dağıttığımız Anıtkabir girişine gidişimiz engellendi önce. Gerekçe güvenlik, kesin emir var yukarıdan. Söyledik biz sadece bildirilerimiz dağıtacağız, kimsenin girişine engel olmayacağız diye dinleyen kim. AKP’gillerin kesin emirleri var. Hemen bariyerlerin önünde, pankartlarımızla, bayraklarımızla konuşlandık bildirilerimizi bariyerlerin önünde halkımıza dağıtmaya başladık.

Bildirilerimiz bitince Anıtkabir’e girip Mustafa Kemal’i selamlayalım istedik. Bugünlerde elimizden almaya çalıştıkları “Bağımsızlık'' vurgusunun yapıldığı ve savaşçı Mustafa Kemal’i simgeleyen Kalpaklı Mustafa Kemal’in resmedildiği, Mustafa Kemal’in  “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözünün olduğu bayraklarla anlamlı olurdu, Kurtuluş Savaşının Önderini selamlamak. Geçen senede bu bayraklarla girmiştik Anıtkabir’e. Sorun olmayacağını düşündük. Sadece Mustafa Kemal’in resmi ve O’nun bir sözü, yasak konmazdı herhalde. Ama önce engellediler girişimizi. Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal’in resmi dışında hiçbir şeyi almıyoruz diyerek almak istemediler. Devreye Parti Avukatlarımız girdi hemen. Söylediler; burada Parti Amblemi var mı, yok, resim Mustafa Kemal’mi, Evet Mustafa Kemal, “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözü kimin sözü, Mustafa Kemal’in. Ve 19 Mayısta Mustafa Kemal’e ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözüne yasak mı koyuluyor, diyerek haykırdı hukukçu yoldaşlarımız. Amirleriniz gelsin onlarla tartışalım dendi. Amirleri geldi onlarda tartışıldı, Güvenlik Şube Amirine haber verelim dendi O’da geldi, bayraklar fotoğraflandı, gerekli yerlere gönderildi, onlarla tartışıldı, Ortaçağcı IŞİD’e bu engellemeler yapılsaydı ülke bu hale gelmezdi dendi, deyin ki biz Mustafa Kemal’i ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir sözünü yasak koyuyoruz deyin bilelim dendi, kafatasçı Gökbörücüler, Futbol Kulübü taraftarları kendi bayraklarıyla girdiler ses etmediniz, bize bu konan bu ambargoyu açıklayın dendi, olur mu öyle şey, bize ne emir verildiyse onu uyguluyoruz dediler. Bakın bayrağa Mustafa Kemal’den ve O’nun sözünden başka bir şey var mı, bayrak rengi ve sarı renkten oluşan bu bayrağın nesine itiraz ediyorsunuz dendi. Cevapları, bayrağın nasıl kullanıldığına bakmak lazım, kırmızı ve sarı renkler sizi simgeliyor dediler.

ASKER DE ALMAK İSTEMEDİ

Anıtkabir girişinde bu sefer asker durdurdu. Gerekçe aynı Türk Bayrağı dışında hiçbir bayrak giremez. Bize yukarıdan emir var. Hukukçu arkadaşlarımız devrede, çağırın Komutanınızı onlarla konuşalım dendi, Mustafa Kemal’i ve O’nun sözüne 19 Mayısta yasak koymanız çok büyük bir gaf olur dendi, çekin akıllı telefonlarınızla bayrağın resmini gönderin komutanınıza, yasak bunun neresinde söylesinler, yoksa Mustafa Kemal’den ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözünden rahatsız olduğunuzu ve yasak koyduğunuzu açıkça söyleyin bilelim dendi, Ortaçağcı IŞİD’in bombalama tehdidine aldırmayıp Anıtkabir’e gelenlere yasak koyuyorsunuz dendi. Komutan arandı ve bu kararlı tutum karşısında almak durumunda kaldılar Anıtkabir’e. Görevli Memur üstüne alınmıştı, benim bir yasağım yok, benim almama gibi bir durumum da yok. Ama kesin talimat alınmaması noktasında. Bizim kendisiyle bir derdimizin olmadığı söylendi kendisine ve asıl bu emri taa yukarılardan, Beştepe taraflarından emir verenleredir bizim sözlerimiz, bizim eleştirilerimiz.

Kalpaklı Mustafa Kemal ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözüyle mozoleye girdik ve selamladık Kurtuluş Savaşının önderini. Mustafa Kemal’i, Mustafa Kemal’in resmiyle ve sözüyle ziyaret etmeyi yasak olmaktan çıkardık."

"19 Mayıs'ta pankart gerilimi" haberi, 20 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 19 Mayıs'ta pankart gerilimi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 19 Mayıs'ta pankart gerilimi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  2. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  3. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  4. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  5. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  6. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  7. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  8. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  9. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  10. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  11. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  12. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  13. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  14. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  15. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  16. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  17. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  18. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  19. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  20. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
Gündem Haberleri