''1’e bastı, Gülen’e avukatlık çıktı

''1’e bastı, Gülen’e avukatlık çıktı

''1’e bastı, Gülen’e avukatlık çıktı Kasım ayında görülmeye başlanacak FETÖ ana davasında, Ankara Barosu CMK servisi tarafından Fetullah Gülen’in avukatı olarak görevlendirilen Alihan Uncu, “FETÖ örgütlenmesi bana ve çevreme zarar verdi'' diyerek Ankara...

Kasım ayında görülmeye başlanacak FETÖ ana davasında, Ankara Barosu CMK servisi tarafından Fetullah Gülen’in avukatı olarak görevlendirilen Alihan Uncu, “FETÖ örgütlenmesi bana ve çevreme zarar verdi'' diyerek Ankara Barosu’na istifa dilekçesi verdi.

Baro, istifayı kabul etmedi.Avukat Uncu, 10 Ağustos akşamı bir grup meslektaşıyla bir barda sohbet ediyordu. Konu, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiydi. Bu esnada Uncu’nun telefonu çaldı. Arayan Ankara Barosu CMK servisi robot sistemiydi. Sistem sesli olarak “Avukat Alihan Uncu ileri tarihli görevlendirme. Ankara 4. Ağır CezaMahkemesi. Kabul ediyorsanız ''1’e,  etmiyorsanız ''0’a basın'' diye mesaj bıraktı. Baro’nun CMK servisinde yapılan görevlendirmeler bu şekilde olduğu için Avukat Uncu ''1’  tuşuna basarak görevlendirmeyi kabul etti. Avukat Uncu, telefonu kapattıktan sonraAnkara Barosu CMK servisinden yazılı bir mesaj geldi. Mesajda, Uncu’nun FETÖ ana davasında Gülen’in avukatı olarak görevlendirildiği yazıyordu. 

''BENİ MAĞDUR ETTİ’

Avukat Uncu’nun ilk tepkisi elindeki telefonu masaya fırlatmak oldu. Uncu, ertesi gün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne giderek, dosyayı inceledi. Örgütün eylemlerinden çok sayıda müvekkilin ve vatandaş olarak da kendisinin mağdur olduğunu tespit etti. Avukat Uncu, Ankara Barosu’na başvurarak, Gülen’in avukatlığı görevinden istifasının kabul edilmesini talep etti. Avukat Uncu başvuruda, “Tarafımca görülebilecek savunmalık görevleri arasında tarafımı da hedef almış olan ve tüm çevreme zarar vermiş bulunan bir örgütlenmenin lideri konumundaki bir şahsın savunulması bulunulmamaktadır. Tarafımca görevlendirmeye konu şahsın yönettiği örgüt tarafından zarara uğramış kimselerin vekilliği de yürütülmekte olup iş bu durum Avukatlık Kanunu 38/b maddesi ile düzenlenmiş ve görevi red zorunluluğu dahil edilmiştir'' dedi. Baro ise istifayı kabul etmedi.

ARTIK İSİM SÖYLENİYOR

Hürriyet’e konuşan avukat Uncu, “Fetullah Gülen’in avukatlık görevini sürdürmeyeceğim. Baro’nun kararına itiraz edeceğim'' dedi. Avukat Uncu, Ankara Barosu’nun ''görevlendirme sistemini değiştirdiğini belirterek, “Artık Baro CMK Servisi görevlendirmelerde, sanık isimlerini söylüyor. Avukatlar ona göre görevi kabul edip etmeyeceğine karar veriyor. Mücadelemi sürdüreceğim'' diye konuştu. 

"''1’e bastı, Gülen’e avukatlık çıktı" haberi, 14 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''1’e bastı, Gülen’e avukatlık çıktı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''1’e bastı, Gülen’e avukatlık çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  2. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  3. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  4. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  5. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  6. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  7. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  8. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  9. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  10. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  11. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  12. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  13. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  14. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  15. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  16. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  17. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  18. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  19. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  20. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
Gündem Haberleri