2016 yılında en çok Suriye'yi konuştuk

2016 yılında en çok Suriye'yi konuştuk

2016 yılında en çok Suriye'yi konuştuk Türkiye’de geçtiğimiz yıl dünyada yaşanan gelişmeler içerisinde yazılı basında en fazla konuşulan konuların başında Suriye’de yaşanan savaş ile ilgili gelişmeler olduğu belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış...

Türkiye’de geçtiğimiz yıl dünyada yaşanan gelişmeler içerisinde yazılı basında en fazla konuşulan konuların başında Suriye’de yaşanan savaş ile ilgili gelişmeler olduğu belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, Ocak ayından bu yana Suriye’de yaşananlar toplam 275 binin üzerinde habere konu olurken, Türkiye’nin de içinde bulunduğu operasyonlar ve en son Halep’teki insanlık dramı 45 binden fazla haberle gündeme geldi.

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan ve büyük sürpriz yaşanan seçimler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok konuşulurken, ABD seçimleri Türkiye’de yazılı medyaya 46 bini aşkın haber ile yansıdı. 2016 yılında Fransa’ da yaşanan terör olayları hakkında da yazılı basında 20 binde fazla haberin çıktığı saptandı. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkma kararı alması yılın en çok konuşulan bir başka olayı olurken, alınan karar (Brexit) 15 binin üzerinde habere konu oldu.

2016 YILINA DAMGAYI TRUMP VURDU

Türkiye’de en çok konuşulan dünya liderleri sıralamasında ilk sırayı, bu yıl Kasım ayında yapılan seçimler sonucu sürpriz bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı olan Donald Trump, hakkında yazılı basında çıkan 35 binin üzerinde haber ile aldı. Uçak düşürme krizi sonrası yaşanan yakınlaşma ve büyükelçi cinayeti ile ülke gündemimizde sıkça yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 30 bine yakın haberle ikinci sırada yer alırken, AB Türkiye ilişkileri ve yapılan açıklamalarla ülkemizde çok konuşulan isimlerden olan Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel’in ise 20 bine yakın haberde isminin yer aldığı belirlendi.

CASTRO VE MUHAMMED ALİ DÜNYAYI YASA BOĞDU

2016 yılında dünya yaşanan ölümlerle de sarsılırken, ülkemizde Küba Lideri Fidel Castro ve Amerikalı Müslüman boksör Muhammed Ali’nin ölümleri büyük yankı buldu. Küba’nın tarihi lideri Fidel Castro ile ilgili yazılı basında 5 binden fazla haber çıkarken, efsanevi boksör Muhammed Ali hakkında ise 5 bine yakın haber sayfalara yansıdı. Yılın son ayında ülkemizde yaşanan ve Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un bir suikast sonucu ölümü de basında 2 binin üzerinde haberle yer aldı.

2016 yılında çok konuşulan diğer konular ise Portekiz’in şampiyon olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası, Bob Dylan’a verilmesi ile tartışmalara neden olan Nobel Ödülleri, Brüksel Havalimanında yaşanan bombalı saldırı, Oscar Töreni ve ödülleri, İtalya’da yaşanan deprem, ve Brezilya’nın Chapecoense futbol takımını taşıyan uçağın düşmesi olarak belirlendi.

"2016 yılında en çok Suriye'yi konuştuk" haberi, 26 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 2016 yılında en çok Suriye'yi konuştuk haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2016 yılında en çok Suriye'yi konuştuk 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  2. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  3. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  4. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  5. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  6. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  7. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  8. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  9. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  10. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
  11. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
  12. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
  13. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
  14. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  15. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  16. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  17. 15:45 Galatasaray, Adana Demirspor maçı için idmana girdi!
  18. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  19. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  20. 15:41 Penaltı Maratonu! Süper Lig'de En Fazla Penaltı Kazanan ve Gole Çeviren Takımlar
Otomotiv Haberleri