4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık'tan yanıt

4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık'tan yanıt

4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık'tan... CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın, Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'nün ilkokul çocuklarına yönelik hazırladığı ve çocukların haftalık eğitim günlerinden olan 4 günü okulda, 1 günü...

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın, Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'nün ilkokul çocuklarına yönelik hazırladığı ve çocukların haftalık eğitim günlerinden olan 4 günü okulda, 1 günü camide geçirmelerini öngören "Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında" isimli projesine ilişkin vermiş olduğu soru önergesine, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakanlık verdiği yanıtta, projenin Anayasa'ya aykırı olmadığını, kültürel bir gezi projesi olarak hazırlandığı, amacının, ilkokul öğrencilerinin dinde yeri olan camileri tanımalarını sağlamak, din eğitimlerine yardımcı olmak, dinde önemli yeri olan milli birlik ve kardeşlik duygusunu kavratmak olduğu belirtildi. Yanıtta ayrıca, projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat Ve Görevleri Hakkında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesi 1'inci fıkrasında yer alan “bireysel farklılıklara saygılı olabilme, farklı görüş, düşünce, inanç, anlayış ve kültürel değerleri hoşgörü ile karşılayabilme" hükümlerine dayanılarak hazırlandığı iddia edildi.

"Gölge Eğitim Bakanlığı"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sistemini tümüyle dinsel temellere dayandırma işlevini hızla sürdürmekte olduğunu belirten Sarıhan, okul ve camilerin birleştirilmiş olduğu bu projenin, Maarif Vakfı Kanunu ile kurulmuş olan ve Gölge Eğitim Bakanlığı görevini görecek Maarif Vakfı eliyle hızla yaygınlaştırılma tehlikesinin olduğunu dile getirdi.

Sarıhan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın soru önergesine verdiği yanıta ilişkin şunları söyledi:

"Soru önergesinde yer alan Anayasamızın 'Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi' başlıklı 42'nci maddesinin 3'üncü Fıkrasında 'eğitim ve öğretim çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılır' düzenlemesi yer almakta. Bu proje, söz konusu Anayasa hükmüne uygun mudur, bu proje Anayasanın Din ve Vicdan Hürriyeti başlıklı 24'üncü Maddesine ve özellikle 'kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz' hükmüne uygunluk taşımakta mıdır, bu projede tek bir din anlayışının seçilmiş olması, farklı dini inanışlara ve felsefi görüşlere ya da herhangi bir inanca mensup olmayanların haklarının ihlal edilmesine yol açan bir ayrımcılık uygulaması oluşturmamakta mıdır, taciz ve cihat terörünün şiddeti arasında sıkışıp kalan çocuklarımızı, kendi geleceklerini, bilimsel, akılcı ve özgürlükçü bir bilinçle kurabilecek yeteneklerle donatmak için Bakanlığınızca seçilen yol bu mudur soruları yanıtsız bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığı her işlemine bir kılıf uydurarak, eğitimin dinselleştirilmesi amacını gerçekleştirmeye devam ediyor.''

"4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık'tan yanıt" haberi, 12 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık'tan yanıt haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık'tan yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri