AA: FETÖ'nün İç Anadolu şeması ele geçirildi!

AA: FETÖ'nün İç Anadolu şeması ele geçirildi!

AA: FETÖ'nün İç Anadolu şeması ele geçirildi! Gözaltı kararı verilenler arasında örgütün "İç Anadolu bölge imamı", "molla", "Konya il imamı", "eyalet imamlığı", "büyük bölge imamlığı", "il imamı sekreterliği", "il eğitim danışmanı", "eğitim kurumlarının genel...

Gözaltı kararı verilenler arasında örgütün "İç Anadolu bölge imamı", "molla", "Konya il imamı", "eyalet imamlığı", "büyük bölge imamlığı", "il imamı sekreterliği", "il eğitim danışmanı", "eğitim kurumlarının genel müdürü", "mütevelli ve sohbet grupları hocası", "yapıya elaman kazandıran kişiler" ve "ders hocası finans grubu" gibi yapılanmalarda görev alan kişiler olduğu iddia ediliyor.

AA: ŞEMA ORTAYA ÇIKTI

AA'nın haberinde şemayla birlikte şu ifadelere yer verildi:

Örgütün yapılanmasıyla ilgili detaylarda ise "İç Anadolu bölge imamı"nın 23 ilden sorumlu ve tüm bölgeyle ilgilendiği ortaya çıktı. Fetullah Gülen'in yanında yetişip, direkt ondan eğitim alan "molla"lar ise ilin "manevi abisi" olarak adlandırılıyor.

1980'li yıllardan beri değişik tarihlerde en az 4 yıl "Konya il imamlığı" yapan 6 kişi belirlendi.

İl imamının tüm faaliyetlerinden bilgisi olan ve yanında bulunan kişinin "il imamı sekreteri" (gölge imam), genellikle devlet kadrolarında önem arz eden, gizli belgelere kolay erişebilen ve adli soruşturmalarda etkin güce sahip örgüt üyelerinden sorumlu kişinin "il eğitim danışmanı", örgütün il içindeki mali kayıtlarını takip eden kişinin "il genel muhasebecisi", örgütün eğitimle ilgili yurt, okul ve dershane gibi kuruluşlarının takibini, eğitim ihtiyaçlarını yapan kişinin ise "il eğitim genel müdürü" olarak adlandırıldığı bildirildi.

Kentte daha önce örgütün çeşitli kademelerinde "bölge ve eyalet imamı" olarak görev yaparken Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Sinop ve Tokat'a giden kişiler de tespit edildi.

"Selçuklu eyalet imamının", il imamının yetkilerini kullandığı, "büyük bölge imamlarının" eyalet imamına karşı sorumlu oldukları ifade edildi.

sema.jpeg

"Selçuklu eyalet ve Selçuklu örgüt muhasebecisinin" örgüt adına sorumlu oldukları bölgeden her türlü nakdi yardımın toplanmasını sağladığı belirtildi. Konya'nın diğer ilçelerinde de "eyalet imamı", "büyük bölge imamı", "Meram eyalet muhasebecisi", "Meram örgüt muhasebecisi" şeklinde yapılanmaya gidildiği öğrenildi.

"Eyalet ve örgüt muhasebecilerinin" örgüt adına sorumlu oldukları bölgeden her türlü nakdi yardımın toplanmasını sağladıkları, her ilçe için para toplayacak muhasebeciler seçildiği kaydedildi.

Örgüt içinde değişik "eyaletler"de görevlendirilen imamlara "büyük bölge imamları", "eyaletler"de değişik gruplara ders verenlere "grup/ders hocası", örgüt adına tahsilat yapanlara "örgüt muhasebecisi", örgüt içinde gruplara ders veren ve aynı zamanda gruba katılanlara para toplayanlara "ders/grup hocası", bulundukları ortamlarda örgüte yeni eleman kazandıranlara "eleman kazandıran" denildiği belirtildi.

"DAR GELİRLİLER SEÇİLDİ"

"Büyük bölge talebe mesulü" olarak adlandırılan kişilerin ortaokul, lise ve dershaneye giden çocuklarla özel ilgilendiği, mezun olanları 5'lik puanlama sistemine göre meslek gruplarına ayırdıkları bildirildi.

Dar gelirli başarılı çocuklarla ortaokuldan itibaren ilgilenen örgüt üyelerinin, deşifre olmamaları için örgütün hiçbir okul, yurt ve toplantısına katılmalarına izin vermediği, çocukların askeri okul ve diğer üst makamlara yerleşmelerine yardımcı oldukları öğrenildi.

Bu kişilerin her birinin kendileriyle ilgilenen ağabeyleri olduğu, askeri öğrencilerin cep telefonu kullanmadıkları, otobüs duraklarında buluştukları ağabeylerine çeşitli evlerde bilgiler verdiği belirtildi.

"AA: FETÖ'nün İç Anadolu şeması ele geçirildi!" haberi, 30 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AA: FETÖ'nün İç Anadolu şeması ele geçirildi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AA: FETÖ'nün İç Anadolu şeması ele geçirildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Gündem Haberleri