AB Büyükelçisi: İdam sadece laf, Meclis'e gelseydi bile muhtemelen geçmezdi

AB Büyükelçisi: İdam sadece laf, Meclis'e gelseydi bile muhtemelen geçmezdi

AB Büyükelçisi: İdam sadece laf, Meclis'e ge... Türkiye’nin AB Büyükelçisi Selim Yenel, haftalık Politico gazetesine verdiği bir dizi mülakatta darbe girişiminin ardından gerilen Avrupa-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. Florian Eder imzasıyla yayımlanan ve ilk görüşmenin...

Türkiye’nin AB Büyükelçisi Selim Yenel, haftalık Politico gazetesine verdiği bir dizi mülakatta darbe girişiminin ardından gerilen Avrupa-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. Florian Eder imzasıyla yayımlanan ve ilk görüşmenin darbe girişiminin hemen ardından yapıldığı belirtilen haberde, “Türkiye’nin dışa dönük AB Büyükelçisi'' diye bahsedilen Selim Yenel’in, Ankara ile Brüksel arasında esen sert rüzgarları çok önemsemediği belirtiliyor. Yenel, Avrupa’da Türkiye’ye ilişkin endişe uyandıran konulardan idam cezasının geri getirilmesi ve sığınmacı anlaşmasının çökmesinin muhtemel olmadığını düşünüyor. Büyükelçi aynı şekilde Rusya ile normalleşme sürecinin Avrupa’da yarattığı endişeyi de gereksiz buluyor.

'İDAM CEZASI: POLİTİKADAN İBARET'

Politico, Eylül’de görevinden ayrılarak AB Bakanlığı’na geçeceğini belirttiği Yenel’in “İdam cezasına gelirsek, bu sadece laf. İdam henüz parlamentoya bile gelmedi. Gelseydi bile muhtemelen geçmezdi çünkü biz yükümlülüklerimizi biliyoruz. İnsanlar öfkeli. Yani bana göre bu politikadan ibaret'' dediğini aktarıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen günlerde Rusya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin, Avrupa’da “Türkiye ve Rusya bize karşı birleşiyor mu?'' şüphelerini doğurduğuna dikkat çekilen habere göre, Yenel bu tür söylentilere prim vermiyor. Büyükelçi, “Neden Rusya ile geçen yıl bu zamanlarda olduğu gibi iyi bir ilişkimiz olmasın? Şimdi tekrar bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bunda yanlış olan ne var?'' diyor. Rusya ziyaretinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ''pragmatik biri’ olduğunu gösterdiğini savunan Yenel, Rusya ile krizin çözümünde “Diplomatik bir yol bulunduğunu'' dile getiriyor. Politico’nun sığınmacı anlaşmasına ilişkin görüşlerini aldığı Avrupalı bir diplomat, Anlaşmanın Türkiye’nin lehine olduğunu, önümüzdeki yıl seçimlere gidecek Almanya ve Fransa gibi ülkelerin de “Göçmen cephesinde istikrar istediğini'' ifade ediyor.

“İNSAN TACİRLERİNİ DAVET ETMEYİZ'

Yenel, sığınmacı anlaşmasının çökmesi endişelerine karşı da iyimser bir yaklaşımda bulunuyor. “Dedik ki, vize serbestisi almazsak, göçmenler anlaşmasını uygulamayız. Ama Türkiye insan kaçakçılarını işlerine geri dönmeye davet edecek değildir. Bunun olacağına inanmıyorum. Bu benim içimdeki his. Eminim ki bir yol bulacağız'' diyor. Yenel, AB’nin vize serbestisi için şart koştuğu terör yasası değişikliğininse darbe girişiminden sonra muhtemel olmadığını ifade ediyor.

"TÜRKİYE'NİN MESELESİ GÜVENİRLİLİK'

Politico, 15 Temmuz’dan bu yana Avrupa çevrelerine Türk hükümetinin darbecilere karşı aldığı önlemlerin orantısız olmadığını anlatmak için uğraştığını yazıyor. “Biraz güvenilirlik sorunumuz var'' diyen Yenel, olan biteni inandırıcı bir şekilde açıklamanın zor olacağını söylüyor, “Benim şu andaki görevim bu'' diyor. Politico’ya göre Yenel, Brüksel çevrelerinde saygı gören ve güvenilir biri olarak biliniyor.

"AB Büyükelçisi: İdam sadece laf, Meclis'e gelseydi bile muhtemelen geçmezdi" haberi, 13 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AB Büyükelçisi: İdam sadece laf, Meclis'e gelseydi bile muhtemelen geçmezdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB Büyükelçisi: İdam sadece laf, Meclis'e gelseydi bile muhtemelen geçmezdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  2. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  3. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  4. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  5. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  6. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  7. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  8. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  9. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  10. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  11. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  12. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  13. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  14. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  15. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  16. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  17. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  18. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  19. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  20. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
Politika Haberleri