"AB Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti"

"AB Türk milletini yalnız bırakmayı tercih e... AB üyesi ülkelerin büyükelçileri TBMM'yi ziyaret etti. Meclis'in, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde zarar gören bölümlerini gezen büyükelçiler, TBMM Şeref Holü'ne kırmızı karanfil bıraktı.Daha sonra büyükelçileri kabul...

AB üyesi ülkelerin büyükelçileri TBMM'yi ziyaret etti. Meclis'in, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde zarar gören bölümlerini gezen büyükelçiler, TBMM Şeref Holü'ne kırmızı karanfil bıraktı.

Daha sonra büyükelçileri kabul eden TBMM Başkanı Kahraman, darbe gecesi yaşananları, ilan edilen olağanüstü hal ve Fetullahçı Terör Örgütü hakkında bilgi verdi.

FETÖ'nün darbe girişimine karşı halkın seçilmiş hükümete ve demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Kahraman, "Bu kanlı darbe teşebbüsünün arkasında Fethullah Gülen ve ona bağlı unsurlar olduğundan hiçbir kuşkumuz yoktur. Türk toplumu, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluş dönemlerinde olduğu gibi ülkesinin bağımsızlığına ve demokrasisine kast edilen bu zor dönemde sımsıkı kenetlenmiştir" dedi.

Fetullah Gülen'in halen ABD'de yaşadığını ve ABD makamlarından iade talebinde bulunulduğunu vurgulayan Kahraman, FETÖ'nün amacının sinsi bir şekilde, sadece Türkiye'de değil Afrika'dan Orta Asya'ya hatta Uzak Doğu'ya uzanan geniş bir coğrafyada siyasi ve ekonomik nüfuz alanı yaratmak olduğunu kaydetti.

Kahraman, FETÖ'nün nasıl bir yapılanma olduğunun Türkiye'nin muhatapları nezdinde tam olarak anlaşılamadığını gördüklerini belirterek, "Batılı medya kuruluşunda darbe girişiminin ilk anlarından başlayarak yapılan gerçek dışı, taraflı ve kötü niyeti aşikar yayınlar ve sosyal medya hesaplarından yapılan yorumlar, Türk toplumunda derin bir teessüre ve büyük bir infiale sebebiyet vermiştir" dedi.

Darbe teşebbüsüyle mücadele ve demokrasinin işleyişinin tekrar tesisi için olağanüstü hal kararı alındığına işaret eden Kahraman, "OHAL'in amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir. Halkımızın günlük yaşantısı OHAL tedbirlerinden hiçbir şekilde etkilenmemektedir" diye konuştu.

İsmail Kahraman, Avrupa ülkelerinin darbe teşebbüsüne karşı takındıkları tavrı eleştirerek, şöyle konuştu:
"Türk halkı bu süreçte ne yazık ki yalnızca Batılı medyanın değil Avrupalı siyasilerin de kendi değerleriyle çelişki içinde olduğuna şahit oldu. Avrupa Birliği, demokratik değerlere sahip çıkan Türkiye ile dayanışma içinde olmak yerine Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti. Bugün, AB'nin Türkiye'nin üyeliği için bir türlü bitmeyen müzakerelerde fasılların açılması konusundaki taraflı yaklaşımına, başarısız darbe girişimi karşısında benimsenen şaibeli tutum eklenmiştir.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişimine karşı Avrupalı siyasilerce verilen tepkiler son derece yetersiz kaldı. 15 Temmuz gecesinde yaşanan terörist saldırıda, 24'ü muharip toplam 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı araç, 3 gemi ve 3 bin 992 adet hafif silah kullanılmıştır. Darbe girişimine katılan bu askeri güç birçok Avrupa Birliği üyesi ülkenin ordusunun sahip olduğu envanterden daha geniştir. Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo saldırısına verilen tepkilerin ve gösterilen dayanışmanın onda birini dahi göremedik."

TBMM Başkanı Kahraman, Meclis'e yönelik bombalı saldırıların ardından Avrupalı liderlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerini beklediğini, az sayıda AB üyesi meclis başkanından telefon veya mektupla geçmiş olsun dileği aldığını söyleyerek, kendilerinde ''Avrupalı parlamentolar tarafından yalnız bırakıldıkları hissinin' uyandığını kaydetti.

Türkiye'nin terör örgütü kabul ettiği PKK, PYD, DHKP-C gibi örgütlerin AB ülkelerinde ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini de eleştiren Kahraman, "2011 yılında PKK terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'ın Köln kentinde video-miting düzenlemesinde herhangi bir sorun görülmemiş ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın Almanya'daki vatandaşlarımıza seslenmesine müsaade edilmemiştir" dedi.

Kahraman, "AB üyesi ülkeler, Türkiye'deki demokratik düzene olan destekleri konusunda iyi bir sınav verememiştir. Bu süreçte Avrupalı dostlarımızdan beklentimiz, terörizme çanak tutan haksız eleştirilerle Türk kamuoyunun Avrupa'ya olan inancının sarsılmasına sebep olmaları değildir" ifadesini kullandı.

""AB Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti"" haberi, 15 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan "AB Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "AB Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri