ABC Dünya ve Türk medyasını nasıl geride bıraktı? Konu; ABD, IŞİD ve YPG anlaşması...

ABC Dünya ve Türk medyasını nasıl geride bıraktı? Konu; ABD, IŞİD ve YPG anlaşması...

ABC Dünya ve Türk medyasını nasıl geride bır... Bugün BBC'nin haberiyle ABD, IŞİD ve YPG'nin anlaştığı ortaya çıkmış, anlaşmanın detayları yayınlanmıştı. 250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD öncülüğündeki koalisyon ile Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) ortak...

Bugün BBC'nin haberiyle ABD, IŞİD ve YPG'nin anlaştığı ortaya çıkmış, anlaşmanın detayları yayınlanmıştı. 

250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD öncülüğündeki koalisyon ile Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildiği görüntüler gündemin birinci konusu oldu. 

Peki IŞİD, YPG ve ABD arasındaki anlaşmayı ABC kaç ay önce yazmıştı? 

ABC'nin Ortadoğo Temsilcisi Ömer Ödemiş anlaşmayı Ağustos ayında ABC'den duyurmuştu. 

Ortaya çıkan görüntüler ABC'nin haberini doğruladı. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Bir kez daha ortaya çıktı ki Ortadoğu'da yaşananlar ABC'den izlenir...

İşte Ömer Ödemiş'in o haber analizi; 

Suriye sahasından ABD ile İslam Devleti (IŞID) arasında anlaşma olduğu şeklinde bilgiler gelmekte. Rakka kentinin IŞİD'tan temizlenmesi gerekçesiyle, Suriye topraklarına giren ve bölgede Kürt silahlı hareketi ile birlikte hareket eden ABD'nin Rakka kentini İslam Devleti’nin başkenti ilan eden IŞİD ile anlaştığı, bu nedenle bölgede çatışmaların düşük yoğunluklu olarak gerçekleştiği iddia ediliyor.

Bahse konu idiaya göre ABD, İslam Devleti’nin Rakka’yı terk etmesi karşılığında Suriye devletinin kontrolünde olan bir başka bölgeye geçmesine olanak sağlayacağı, askeri ve lojistik destekte de bulunmayı tahahüt ettiği belirtiliyor.

ABD'nin, Suriye ordusunun Rakka’ya girmesini yer yer hava operasyonları ile engellendiği, Haşdi Şabi güçlerinin ise Suriye Irak sınırını kapatmasının da bu amaçla hava saldırıları ile önlendiği belirtiliyor.

ABD, Suriye ordusunun Deyrezor kentini alarak Rakka'yı tamamen kuşatağını, sonrasında ise kentten çıkmanın zor olacağını belirterek, çıkış yolunun kendisi tarafından açık tutularak, geçişinin sağlanacağı iddia ediliyor.

Kürt silahlı hareketi üzerinde sözde IŞİD ile mücadele gerekçesi ile Suriye topraklarını işgal eden ABD askeri yapısının bölgede kalıcı olmak için IŞİD'in varlığını istismar ettiği, asıl amacının, Suriye devletinin toprak bütünlüğünü parçalayarak ikinci İsrailvari bir askeri varlığının oluşturulması olduğu iddia ediliyor.

Rakka kentinin kenar mahallerine girdiklerini açıklayan Koalisyon ve Kürt güçlerinin bekklenen yoğunlukta bir direnişle karşılaşmadan ilerlemelerinin tek gerekçesinin bu olacağını belirten bölge kaynakları, asıl önemli olan sorunun İalam Devleti örgütünün nereye ve nasıl çekileceği olduğunu belirtiyorlar. Ürdün topraklarına sızma ihtimali olan bu cihatçı terör örgütnün, Suriye devletinin kontrolü altında bölgelere sızmalarının da yine ABD operasyonları ile sağlanmaya çalışılabilineceği belirtiliyor.

Mevcut durumda Deyrezzor kenti kadar önem taşımayan Rakka kentinin ABD tarafından Suriye'de kalmak için istismar edildiği belirtiliyor.

Suriye ordusnun bölgedeki ilerlemesi sürerken ABD ve Kürt silahlı güçlerinin telaşlanmasının asıl nedeni de budur. Suriye ordu güçleri ve müttefikleri Rakka kentini ve bölgeyi İslam Devleti ve türevi tüm cihatçı terör yapılarından tamamen temizleyebilecek güç ve motivasyonda olduğu belirtilerek, ABD'nin başka arayışlar içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Tamamına yakını Arap ve devlet yanlısı olan Rakka ve Deyrezzor kentinin temizlenmesi demek Suriye’de yedi yıldır devam eden savaşın bitmesi anlamına geleceği belirtilirken, sonrasında İdlib kentinin kolaylıkla temzilenebileceğini iddia ediliyor.

ABD'nin IŞİD ile anlaştığının ortaya çıkması, bölgede var olmak isteyen güçlerin gerçek amaçlarını ve kimliklerini göstermesi açısından oldukça önemli bir gelişme. “Rakka kentini özgürleştireceğiz'' diye dunya kamuoyunu ve bölge halklarını aldatarak, bölgeye yerleşmesi ve onlarca yıllık bir sorunun tohumlarını atarak yeni düşmanlıkların ve kanlı çatışmaların fitilini ateşlemektir.

Yüzlerce yıldır birlikte yaşayan ve atrihlerinde katliamlar ve kalıcı çatışmalar yaşamamış olan halkların birbirlerine kırdırma projesine karşı çıkmak, hiç bir gerekçeyle ABD emperyalizminin planlarına destek vermemek gereklidir. Bu bölgede yaşayan her bireyin tarihsel sorumluluğudur.




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:tele1_567.jpg

"ABC Dünya ve Türk medyasını nasıl geride bıraktı? Konu; ABD, IŞİD ve YPG anlaşması..." haberi, 14 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABC Dünya ve Türk medyasını nasıl geride bıraktı? Konu; ABD, IŞİD ve YPG anlaşması... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Dünya ve Türk medyasını nasıl geride bıraktı? Konu; ABD, IŞİD ve YPG anlaşması... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  2. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  3. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  4. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  5. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  6. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  7. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  8. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  9. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  10. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  11. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  12. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  13. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  14. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  15. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  16. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  17. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  18. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  19. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  20. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
Dünya Haberleri