ABC Gazetesi'ne sansür dünyanın gündeminde

ABC Gazetesi'ne sansür dünyanın gündeminde

ABC Gazetesi'ne sansür dünyanın gündeminde Sınır Tanımayan Gazeteciler (Reporters Without Borders), Türk yetkilileri 16 Temmuz darbe girişiminin varsayılan sorumlularının cezalandırılması bahane edilerek gerçekleştirilebilecek medyayı susturma girişimlerine karşı uyardı.Sınır...

Sınır Tanımayan Gazeteciler (Reporters Without Borders), Türk yetkilileri 16 Temmuz darbe girişiminin varsayılan sorumlularının cezalandırılması bahane edilerek gerçekleştirilebilecek medyayı susturma girişimlerine karşı uyardı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, internet sitesinde yer verdiği açıklamada şöyle dedi:

Geçtiğimiz 48 saat içerisinde ondan fazla websitesine 'ulusal güvenliği ve kamu düzenini teklikeye attığı' gerekçesiyle ve Başbakanlığın emriyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TIB) tarafından erişim engeli konmuş durumda.

Türk Ceza Kanunu'na göre devetin bir websitesine erişim engeli getirmesinin ardından kararın Ankara hakimi tarafından onaylanması gerekir.

Engellenen web siteleri arasında ABC Gazetesi, Gazeteport, Can Erzincan, Özgür Düşünce, Haberdar, Karşı, Gri Hat, Aktif Haber, Samanyolu Haber, Meydan ve Rotahaber yer alıyor. Bu web sitelerine dün itibariyle erişim engeli konmasına rağmen, hiç birine yazılı bir bildirim yapılmadı. 

Sadece gazeteci Ruşen Çakır tarafından yönetilen Medyascope.tv'nin erişim engeli, site engellendikten birkaç saat sonra kaldırıldı.

Reporters Without Borders (RSF)'ın Türkiye temsilcisine konuşan ABC Gazetesi imtiyaz sahibi ve Genel Yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, erişim engelinin nedeni anlamakta zorlandığını söyledi.

Gülen destekçisi hakimler tarafından hapse atıldığını söyleyen Merdan Yanardağ, 'Benim sitem, nasıl olur da Gülen destekçisi olmakla suçlanır ve tehlike yaratabilir. Darbe girişiminin ardından sitemizde yer alan haberler olası bir başka darbeye, islami bir darbeye, yönelikti. Biz halkı AKP'ye değil demokrasiyi desteklemeye teşvik ettik. Hepsi bu. Demokrasi, haklar ve özgürlük için mücadelemizi vermeye sonuna kadar devam edeceğiz. Ve vatandaşı da aynısını yapmaya davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.

ABC Gazetesi alternatif bir adresten,abcgazetesi1.com. , yayın yapmaya devam ediyor.

İnsan hakları web sitesi Bianet, sansürlenmiş haber kaynaklarına ulaşımın sağlanabileceği alternatif adreslerin bir listesini yayınladı.

AYM KARARA BAĞLAMADI

İnsan hakları avukatı Yaman Akdeniz ise RSF'ye yaptığı açıklamada kendisinin ve meslektaşı Kerem Altıparmak'ın, yetkililere 'ulusal güvenlik' ve 'kamu düzeni' gibi nedenlerle web sitelerinin kapatılmasına imkan veren yasal hükümlerin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne 25 başvuruda bulunduklarını belirtti.

Akdeniz, son başvurularını Nisan ayında Rus haber sitesi Sputnik'in Türkçe internet sitesine erişim engeli gelmesi üzerine yaptılarını belirtti. Anayasa Mahkemesi ise henüz bu başvuruların herhangi biri için karar vermiş değil.

Son engellemeler, daha fazla gazetecinin tutuklanması konusundaki  korkuları güçlendirdi. 'Tutuklanacak Gülen destekçisi gazeteciler' listesi sosyal medya üzerinde dolaşıyor. Öte yandan bugün Haberdar sitesi muhabiri Arzu YIldız hakkında tutuklama emri verildi.

2016 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi listesinde Türkiye,180 ülke arasından 151 sırada yer alıyor.  

"ABC Gazetesi'ne sansür dünyanın gündeminde" haberi, 18 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan ABC Gazetesi'ne sansür dünyanın gündeminde haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Gazetesi'ne sansür dünyanın gündeminde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Otomotiv Haberleri