ABD Büyükelçisi'nden Gülen'in iadesi ile ilgili yeni mesaj!

ABD Büyükelçisi'nden Gülen'in iadesi ile ilgili yeni mesaj!

ABD Büyükelçisi'nden Gülen'in iadesi ile ilg... “ABD’de ikamet eden kişiler'' ifadesini kullandığı Gülen hakkında, iade işlemleri için Türkiye-ABD anlaşmasındaki teknik gerekliliklerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti, ancak bu konuda detay vermedi. ABD Büyükelçisi,...

“ABD’de ikamet eden kişiler'' ifadesini kullandığı Gülen hakkında, iade işlemleri için Türkiye-ABD anlaşmasındaki teknik gerekliliklerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti, ancak bu konuda detay vermedi. ABD Büyükelçisi, eğer Türk tarafı isterse, iade işlemleri konusunda “teknik destek sağlayabilecekleri'' mesajını da verdi.

CEMAAT HESAPLARINI GÜLEN’İN ADINI VEREREK ELEŞTİRDİ

Bass, iade konusunda Gülen’in adından hiç bahsetmezken, cemaatçilerin sosyal medya üzerinden kendisine atfettiği mesajları yalanlamak için, “Fethullah Gülen sempatizanları'' ifadesini kullandı. Amerikan Büyükelçisi, cemaatçilerin kendi ağzından hiç söylemediği ifadeleri sosyal medyada paylaşarak, Türkiye-ABD ilişkilerini bozmaya çalıştıkları mesajını verdi.

KERRY’YE ATFEDİLEN NATO MESAJINI, DİPLOMATİK DİLLE DÜZELTTİ

Amerikan Büyükelçisi, Washington Post tarafından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye atfedilen, daha sonra yalanlanan, ancak yalanlanana kadar Türkiye’de büyük tepki çeken “Türkiye’nin NATO üyeliği tehlikede'' mesajını da, diplomatik ifadelerle “düzeltti.''

Bass, mesajında Türkiye ve ABD’nin “NATO ittifakı aracılığıyla birbirlerine bağlı olduklarını'' vurguladı.

İşte Bass’ın darbe girişiminin ardından mesajları;

DEMOKRATİK TOPLUMDA DARBENİN YERİ YOK

Geçtiğimiz haftasonu yaşanan olaylar hepimiz için son derece rahatsızlık vericiydi. Türkiye'nin demokratik yöntemlerle seçilmiş hükümetini şiddet yoluyla devirme girişimleri nedeniyle yaşanan can kayıplarının yasını Türk dostlarımızla birlikte tutuyoruz. Çağdaş, demokratik bir toplumda darbelerin kesinlikle yeri yoktur. Türk milletinin şiddet içeren bu müdahale karşısındaki kararlılığını ve demokratik kurumlara olan desteğini takdir ediyorum.

“SEÇİLMİŞ HÜKÜMETE DESTEK VERDİK''

ABD hükümetinin en üst düzeyli makamları, darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, Türkiye'nin müttefiği olarak sahip olduğumuz güçlü duruşu kesin bir şekilde ifade etmişlerdir. Hızla gelişen söz konusu olaylar karşısında açıklama yapan ilk yabancı lider olan Başkan Obama, açıklamasında Türkiye'nin demokratik yöntemlerle seçilmiş hükümetine destek çağrısında bulunmuştur.

Dışişleri Bakanı Kerry, ABD'nin Türkiye'nin seçilmiş, sivil hükümeti ve demokratik kurumlarına yönelik mutlak desteğini Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na ivedilikle yinelemiş ve darbe girişiminin yaşandığı gece saat 02:00'dan kısa bir süre sonra bu yönde bir açıklama yayınlamıştır. Bakan Kerry, bir sonraki gün Lüksemburg'da düzenlediği basın toplantısında da, ABD'nin tereddütsüz ve kesin suretle demokratik liderliğin, demokratik yöntemlerle seçilmiş bir lidere saygının, bu bağlamda anayasal bir sürecin ve Türk devletinin yanında olduğunun bir kez daha altını çizmiştir.

SÜLEYMAN SOYLU DEMEDEN, SOYLU’NUN AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ; “İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNE ZARAR VERİR….''

Bazı haberler –ve maalesef kamuoyu tarafından tanınan bazı kişiler– ABD'nin, darbe girişimine bir şekilde destek verdiği yönünde spekülasyonlarda bulunmuştur. Bunlar kesinlikle doğru olmamakla birlikte, bu tür spekülasyonlar iki büyük ülke arasındaki uzun yıllara dayanan dostluğa zarar verici niteliktedir. (Çalışma Bakanı Soylu, darbe girişiminden hemen sonra katıldığı bir tv programında, darbenin arkasında ABD’nin olduğunu açıkca ifade etmişti.)

GÜLEN DEMEDEN, GÜLEN’İN İADESİNE DEĞİNDİ; “İADE İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ''

ABD'de ikamet eden kişilerin darbe girişimine katılmış olma ihtimali konusunda ise ABD, darbe girişimine ilişkin soruşturmayı yürüten Türk makamlarına destek sağlama yönündeki isteğini açıkça ifade etmiştir. Türkiye'nin, ABD'de yasal olarak ikamet eden herhangi bir kişi hakkında iade talebinde bulunma kararı vermesi halinde, bu husus ABD ile Türkiye arasındaki iade anlaşmasında yer alan şartlar çerçevesinde değerlendirilecektir.

TEKNİK DESTEK ÖNERDİ

Bu amaca (iade) yönelik olarak, aralarında ABD Adalet Bakanlığı temsilcilerinin de bulunduğu ABD ve Türkiye'deki ABD hükümeti makamları, muhataplarıyla birlikte çalışmaya ve ülkelerimiz arasındaki iade anlaşmasınca belirlenen yasal ve delillerin kabulüne ilişkin standartların karşılanması için neler yapılması gerektiğini ele almaya hazırdır. İade anlaşmamızın ve ABD yasalarının, şüpheli bir şahsın başka bir ülkenin yargısına transferinden önce yerine getirilmesi gereken belirli şartlar içerdiğinin altını çizmek isterim.

GÜLEN’İN ADINI, CEMAATÇİ HESAPLARIN MESAJLARINI ELEŞTİRMEK İÇİN KULLANDI; “UYDURUYORLAR. İLİŞKİLERİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR…''

Öte yandan, şahsıma atfedilen ve Türkiye'nin demokratik yöntemlerle seçilmiş hükümetine saygısızlık izlenimi uyandıran birtakım gerçek dışı sözlerin, çoğunlukla Fethullah Gülen'e sempati duyduğu düşünülen kullanıcılar tarafından sosyal medyada yayılmakta olduğundan haberdarım. Bu sözde açıklama tamamen uydurmadır, ve ABD ile Türkiye arasında gerilim çıkarmak ve Türkiye'nin güvenliğini sekteye uğratmak amacıyla tasarlandığı görülmektedir.

“TÜRKİYE VE ABD YAKIN DOST VE MÜTTEFİKTİR. NATO İTTİFAKIYLA BAĞLIDIRLAR''

Pek çok kez ifade ettiğim gibi, Türkiye ve ABD yakın dost ve güçlü müttefiktir. Ülkelerimiz; ortak değerler, derin tarihi bağlar ve bir ülkenin diğerini savunacağı yönünde taahütte bulunduğu NATO ittifakıyla birbirine bağlıdır. ABD'nin Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmaya ve Türkiye'nin güçlü ve başarılı bir ülke olmasını engellemeye çalıştığı yönündeki söylemi reddediyorum. İttifakımız; Türkiye'ye, Türkiye'nin güvenliğine ve refahına mütemadiyen yatırım yapmış olduğumuzu, Türkiye'nin ve Türk halkının güçlü ve müreffeh gelecek hedefi için bu ülkedeki herkese yardım etme yönündeki kararlılığımızı sürdürdüğümüzü göstermektedir.

"ABD Büyükelçisi'nden Gülen'in iadesi ile ilgili yeni mesaj!" haberi, 18 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABD Büyükelçisi'nden Gülen'in iadesi ile ilgili yeni mesaj! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Büyükelçisi'nden Gülen'in iadesi ile ilgili yeni mesaj! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:30 PSG ve Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktı
  2. 02:20 Dünya Bankası, Türkiye'ye yönelik 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu
  3. 02:16 İsrail ordusu'nun Refah'ta eve düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk 7 Filistinli'nin öldüğü bildirildi
  4. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  5. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  6. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  7. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  8. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  9. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  10. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  11. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  12. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  13. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  14. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  15. 00:30 Bakan Uraloğlu: "1 Nisan’dan bu yana tam 6 bin emekli geldi"
  16. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  17. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  18. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  19. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  20. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
Gündem Haberleri