ABD: Darbe girişiminden haberimiz yoktu, Türk istihbaratının da yoktu

ABD: Darbe girişiminden haberimiz yoktu, Türk istihbaratının da yoktu

ABD: Darbe girişiminden haberimiz yoktu, Tür... Yılmaz Polat/WashingtonAmerikan CNN televizyonunda yayınlanan ''State of the Union’ programına konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan istihbaratının darbe girişiminden haberi olmadığını söyledi; Çavuşoğlu ile...

Yılmaz Polat/Washington

Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan ''State of the Union’ programına konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan istihbaratının darbe girişiminden haberi olmadığını söyledi; Çavuşoğlu ile yaptığı telefon konuşmalarında Amerika’ya bu tür bir suçlama yapmanın sorumsuzca olduğunu aktardığını belirtti.

Lüksemburg’dan konuşan Kerry, “Darbe ile ilgili detayları bilmiyoruz. Bence Türk hükümetinin kendisi de kimin ne ölçüde bu olaya dahil olduğunu anlamaya çalışıyor'' diye konuştu.

ABD'nin Sesi Radyosu'na göre , Kerry ayrıca, “Türkiye dışişleri bakanı ve savunma bakanı 3 gün içinde, 45 ülkeyi kapsayan ve IŞİD’e karşı mücadele stratejisi görüşeceğimiz büyük bir konferans için Washington’a gelecekler’ dedi.

Kerry, darbe girişiminin IŞİD’le mücadeleyi etkileyip-etkilemediğiyle ilgili soruya da “Oradaki komutanlardan aldıkları bilgi dahilinde bazı küçük gecikmeler yaşandığını ancak büyük bir aksama olmadığını'' söyledi.

“Gülen’in iadesi için resmen başvuru olmadı''

Kerry’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü ABD’den Fethulllah Gülen’i yakalayarak Türkiye’ye iade etmesi talebinde bulunduğu yolundaki açıklaması da soruldu.

Kerry, bu soruya, “Öncelikle bize iade talebiyle ilgili resmi bir başvuru gelmedi. Gerekli belgeleri de içeren resmi bir paket şeklinde doğrudan Adalet Bakanlığı’na gelmesi gerekiyor bu talebin ki ele alalım bunu. Dün bunu Türkiye dışişleri bakanına da açıkça söyledim. Amerika kimseyi barındırmıyor. Herhangi birşeyin olmasını engellemeye çalışmıyoruz,'' şeklinde yanıt verdi.

Kerry devamla şunları söyledi: “Her zaman şunu söyledik: Bizim mahkemelerimizin böylesi bir talebi onaylayabilmesi için gerekli olan, iade standartlarına uygun sağlam ve hukuki bir temele dayanan kanıtı bize gösterin. Şimdi bunu bekliyoruz. Tüm bunları bir araya getirdiklerini ve göndereceklerini söylediler. Hukuki standartlarımıza uyduğu takdirde kesinlikle harekete geçeceğimiz taleple ilgili başvuruyu beklerken, Amerika’nın müdahil olduğu suçlamalarının sorumsuzca olduğunu düşünüyorum.''

Kerry'den Çavuşoğlu'na 'Amerika’nın darbe girişiminde payı olduğu iddiaları yalan'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry telefon ile görüştüğü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Amerika’nın darbe girişiminde payı olduğu iddialarını yalanladı.

Kerry, bu iddiaların Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vereceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kerry’nin, darbe teşebbüsü soruşturması sırasında, Türkiye’nin itidal göstermesini ve hukukun üstünlüğü ilkesine saygı duyulmasını vurguladığını bildirdi.

Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, ''Bakan Kerry, Amerika’nın, soruşturma sırasında Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduğunu belirtti’ dedi.

Dışişleri Bakanı Kerry, Amerika’nın Türkiye’de seçimle işbaşına gelmiş olan hükümete desteğini tekrarladı ve hükümetten, darbe girişiminden sonra önlemler alırken sivillerin zarar görmemesi için çalışmaya çağırdı.

"ABD: Darbe girişiminden haberimiz yoktu, Türk istihbaratının da yoktu" haberi, 17 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD: Darbe girişiminden haberimiz yoktu, Türk istihbaratının da yoktu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD: Darbe girişiminden haberimiz yoktu, Türk istihbaratının da yoktu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  2. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  3. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  4. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  5. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  6. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  7. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  8. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  9. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  10. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  11. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  12. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  13. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  14. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  15. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  16. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  17. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  18. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  19. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  20. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
Dünya Haberleri