ABD: Hem Türkiye'yi hem YPG'yi destekliyoruz!

ABD: Hem Türkiye'yi hem YPG'yi destekliyoruz!

ABD: Hem Türkiye'yi hem YPG'yi destekliyoruz! ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Twitter hesabından bazı açıklamalarda bulundu.McGurk, IŞİD’in Cerablus’tan çıkarılmasıyla yabancı savaşçılarının geçişlerinin sağlanması...

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Twitter hesabından bazı açıklamalarda bulundu.

McGurk, IŞİD’in Cerablus’tan çıkarılmasıyla yabancı savaşçılarının geçişlerinin sağlanması noktasında önemli bir sınır merkezinin bertaraf edildiğini belirterek, önemli bir NATO müttefiki olarak gördükleri Türkiye’nin sınırlarını IŞİD teröristlerinden koruması ve Cerablus yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurmasını desteklediklerini vurguladı.

Brett Mcgurk, ABD’nin bununla birlikte IŞİD karşıtı savaştaki en güvenilir ve yetenekli güçlerinden biri olduklarını kanıtlayan Suriye Demokratik Güçlerini de (SDG) desteklemeye devam edeceğini yineledi. Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve SDG’nin ABD şemsiyesi altında şekillendirdikleri Birleşik Müşterek Görev Gücü’nün “Öz Kararlılık Hareketı'' kapsamında uzun bir kuşatmanın ardından ele geçirdiği Menbiç’te istikrarı tesis etmek ve Menbiç sakinlerinin güven içinde evlerine dönmelerini sağlamak için IŞİD tarafından geride bırakılan bubi tuzakları ve mayınları temizlediklerini belirtti.

ABD’nin liderliğini yaptığı Uluslararası Koalisyon’un, dünyanın ortak ve tehlikeli tehdidi olmayı sürdüren IŞİD’e odaklanmak için birliği teşvik edeceğini belirten McGurk, son derece özenli bir şekilde IŞİD teröristlerini Musul ve Rakka’dan kalıcı olarak temizlemek için şartları olgunlaştırdıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda Irak’ta, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin Musul’a doğru etkileyici zaferler elde ettiğini anımsatan McGurk, Irak güçlerinin, Qayyara’yı ele geçirmesini memnuniyetle karşıladıklarına vurguladı. IŞİD’in elde tutmak için elinden geleni yapacağını söylediği Qayyara’nın alınmasıyla Musul ana yolunun açıldığına dikkat çekti.

Kerkük’ten petrol ihracının yeniden başlaması ve genel af yasasının da aralarında bulunduğu son politik gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan McGurk, IŞİD’in yenilgisi için askeri ve politik gelişmenin birbiriyle paralel seyretmesi gerektiğini ifade etti.

brt.jpg

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'un, geçtiğimiz Şubat ayında görüştüğü YPG komutanının elinden plaket alması Türkiye'nin tepkisine neden olmuştu.

İran’dan geç tepki 

“Fırat Kalkanı'' operasyonuna uzun süre sessiz kalan İran’dan ilk resmi açıklama geldi. Dışişleri sözcüsü Behram Kasımi, “Suriye topraklarındaki terörist gruplarla mücadele, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biri olan o ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı gösterilerek merkezi yönetimle koordineli şekilde yapılmalı'' dedi.

"ABD: Hem Türkiye'yi hem YPG'yi destekliyoruz!" haberi, 27 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD: Hem Türkiye'yi hem YPG'yi destekliyoruz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD: Hem Türkiye'yi hem YPG'yi destekliyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  2. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  3. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  4. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  5. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  6. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  7. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  8. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  9. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  10. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  11. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  12. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  13. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  14. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  15. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  16. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  17. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  18. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  19. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  20. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
Dünya Haberleri