ABD: IŞİD'te yabancı militan sayısı azaldı

ABD: IŞİD'te yabancı militan sayısı azaldı

ABD: IŞİD'te yabancı militan sayısı azaldı Türkiye ve Irak’a HIMARS füze sistemleri kurulacağı yönündeki açıklamaları onaylayan ABD’li komutan, sistemin Suriye’deki operasyonlara destek amacıyla kullanılacağını ifade etti.Özkararlılık Operasyonları Birleşik Ortak...

Türkiye ve Irak’a HIMARS füze sistemleri kurulacağı yönündeki açıklamaları onaylayan ABD’li komutan, sistemin Suriye’deki operasyonlara destek amacıyla kullanılacağını ifade etti.

Özkararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün operasyonlar ve istihbarattan sorumlu komutan yardımcısı Tümgeneral Peter Gersten, Bağdat'taki karargahtan video konferans yöntemi ile Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaklaşık bir yıl önce IŞİD saflarına katılan yabancı militan sayısının aylık bin 500 – 2 bin kişi olduğunu söyleyen Gersten, “Bir yıl süren çatışmaların ardından şimdi değerlendirmelerimize göre sayıları yaklaşık 200 kadar kaldı'' dedi.

IŞİD’den kaçan militan sayısında artış gözlemlediklerini belirten Gersten, “Morallerinin düştüğünü görüyoruz. Ödeme yapılmadığını, savaşılamadığını görüyoruz'' diye konuştu.

''RUS PİLOTLAR UÇAKLARIMIZA SAYGILI DAVRANIYOR’

Öte yandan Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait uçakların Suriye’de ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı operasyonlarına engel olmadığının altını çizen ABD’li komutan, Şaddadi bölgesindeki IŞİD hedeflerini ABD savaş uçaklarından önce Rus uçaklarının vurduğunu ifade eden Gersten şöyle devam etti:

“Güçlerimiz ilerledikçe, onlar bu bölgedeki bombardımanı durdurarak batıya çekildi ve burada saldırılara devam etti. Onlar, Deyr ez Zor ve doğusundaki bölgeyi bombalıyor. Şaddadi’de artık yoklar. Doğrusunu söylemek gerekirse güçlerimize çok saygılı davranıyorlar.''

Aynı zamanda operasyonlarını hiçbir şekilde Rusya’yla koordine etmediklerini doğrulayan ABD’li yetkili, “Sadece onların eylemlerini izliyoruz, ama onlarla çalışmıyoruz ve hiçbir ilişkimiz yok'' diye konuştu.

''HIMARS’LAR SURİYE’DEKİ OPERASYONLARA DESTEK VERECEK’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'de IŞİD’le mücadele için Türkiye'ye gönderileceğini açıkladığı HIMARS adlı yüksek hareket kabiliyetine sahip füze sistemleriyle ilgili bir soru üzerine Gersten, “İki sistem söz konusu. Biri, Suriye’deki operasyonumuza destek olarak Türkiye’de kullanılacak, ikincisi Irak’taki operasyona destek olacak'' dedi.

Irak’ta, yüksek hareket kabiliyetli HIMARS’ın ''ihtiyaç olan yerlerde kullanılacağını’ belirten ABD’li yetkili, sistemin ABD’li mi yerli askerler tarafından yönetileceğini belirtmedi.

Türkiye’ye füze sistemi teslim edilecek olması, bu silahın Suriyeli Kürtlere karşı kullanılabileceği yönünde endişeler uyandırmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu konudaki soruların Pentagon’a yöneltilmesi gerektiğini ifade ederken, Savunma Bakanlığı temsilcileri de füzelerin konuşlandırılmasının Kürtlere yönelik tehdidi artırıp artırılmaması konusunda yorum yapmadı.

"ABD: IŞİD'te yabancı militan sayısı azaldı" haberi, 27 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD: IŞİD'te yabancı militan sayısı azaldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD: IŞİD'te yabancı militan sayısı azaldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Dünya Haberleri