Abdi İpekçi Parkı eylem ve gösterilere yasaklandı

Abdi İpekçi Parkı eylem ve gösterilere yasaklandı

Abdi İpekçi Parkı eylem ve gösterilere yasak... Ankara Valiliği, kentte birçok gösteri ve eyleme sahne olan Abdi İpekçi Parkı ile Sıhhiye’deki Sağlık Bakanlığı önündeki meydanı, eylem ve gösterilere yasakladı.Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"İlimizde...

Ankara Valiliği, kentte birçok gösteri ve eyleme sahne olan Abdi İpekçi Parkı ile Sıhhiye’deki Sağlık Bakanlığı önündeki meydanı, eylem ve gösterilere yasakladı.

Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimizde basın açıklaması adı altında kitlesel katılımlarla, yaya ve araç trafiği akışını engelleyecek şekilde, ses ve gürültü kirliliği oluşturan ve kamu düzenini bozucu nitelikte eylem ve etkinliklerin düzenlenmek istenildiği görülmektedir. Bu nedenle, Ankara İlinde kamu düzeni, kamu esenliği ve güvenini sağlamak açısından Valiliğimizce basın açıklamalarının kullanımına ilişkin bazı tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

BASIN AÇIKLAMASI YASAKLANDI
Ankara İli sınırları içinde; huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; 1. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile 66 ncı maddesi, 2. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 3. 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu, 4. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 02.12.2012 tarih ve İçişleri Bakanlığı Genelge No:2012/64 (EGMGenelge No: 2012/99) sayılı ve basın açıklamaları konulu genelgesinin 3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde; Mithatpaşa Caddesi No:3 Sıhhiye adresindeki Sağlık Bakanlığı önünde bulunan alanın halkın yaya olarak yoğun şekilde kullandığı yer olması, basın açıklamasına katılan grup veya şahıslar ile yayalar arasında sözlü veya fiziksel istenmeyen olayların yaşanması, Abdi İpekçi Parkıistikametinden gelen yayaların basın açıklaması yapan grup veya şahıslarla karşı karşıya gelmemek için Atatürk Bulvarı üzerinden Mithatpaşa Caddesine geçmek istemeleri nedeniyle araç trafiğinin engellenmesi hususları göz önüne alınarak; Mithatpaşa Caddesi No:3’te bulunan Sağlık Bakanlığı önündeki üstgeçitten başlayarak kuzeye Sıhhiye Köprüsü istikametine doğru Abdi İpekçi Parkının Sağlık-1 Sokak girişine kadar olan alanında basın açıklaması yapılması yasaklanmıştır.

UYMAYANA İŞLEM YAPILACAK 
Yasağa uyulmadığının tespiti halinde ilgili kolluk kuvveti tarafından CumhuriyetBaşsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak ve ilgili mevzuat hükümlerine göre de yasal işlem yapılması sağlanacaktır. Yukarıda belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 66. madde hükümleri gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılacaktır.''

TEKEL DİRENİŞİNİN KİLİT MEYDANI

Abdi İpekçi Parkı, çok sayıda sembol eylemin noktası olarak biliniyor. 

18 Aralık 2009'da, 4-C statüsüne karşı direnişe geçen TEKEL işçilerine, eylemin üçüncü gününde Abdi İpekçi Parkında polis tarafından biber gazı ile müdahale edilmiş, ardından tüm ülkenin haftalar boyunca Ankara'da süren TEKEL direnişini izlemişti.

"Abdi İpekçi Parkı eylem ve gösterilere yasaklandı" haberi, 06 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Abdi İpekçi Parkı eylem ve gösterilere yasaklandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdi İpekçi Parkı eylem ve gösterilere yasaklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  2. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  3. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  4. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  5. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  6. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  7. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  8. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  9. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  10. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  11. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  12. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  13. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  14. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  15. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  16. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  17. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  18. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  19. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  20. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
Gündem Haberleri