ABD'li Sözcü, Obama röportajını yalanlamadı

ABD'li Sözcü, Obama röportajını yalanlamadı

ABD'li Sözcü, Obama röportajını yalanlamadı ABD'nin önde gelen dış politika dergilerinden Atlantic, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır sözler kullandığını yazdı. ABD dış politikasının yönünü belirleyici etkisiyle tanınan...

ABD'nin önde gelen dış politika dergilerinden Atlantic, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır sözler kullandığını yazdı. ABD dış politikasının yönünü belirleyici etkisiyle tanınan Atlantic dergisinden Jeffrey Goldberg, sorularını yanıtlayan Obama'nın, Erdoğan'ı, 'beceriksiz' ve 'otoriter' olarak tanımladığını yazdı.

Obama, röportajda en çok canını sıkan liderlerden birinin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ötekinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Derginin internet sitesinde de yayınlanan röportajda, Goldberg ABD Başkanı Barack Obama'nın, Cumhurbaşkanı önceleri ılımlı bir Müslüman ve Doğu ile Batı arasındaki uçuruma köprü olabilecek bir kişi olarak, şimdi ise 'beceriksiz' ve 'otoriter' olarak gördüğünü yazdı. Röportaja göre, Obama Erdoğan'ın, güçlü ordusunu Suriye'ye istikrar getirmek için kullanmaktan kaçındığını söyledi.

Barack Obama'nın, 7 yılı aşan ABD başkanlığı dönemini değerlendirdiği ve 'Obama Manifestosu' başlığı ile yayınlanan röportajdaki açıklamalar, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında da gündeme geldi.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜNE SORDULAR
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bir gazetecinin "Röportaja göre Başkan Obama, şimdi Erdoğan'ı 'beceriksiz' ve 'otoriter' olarak niteliyor. Suriye'ye istikrar getirmek için güçlü ordusunu kullanmayı red ettiğini söylüyor. Türkiye'nin ordusunu kullanma yönünde bir beklentisi mi vardı?" şeklindeki sorusu karşısında Obama'nın Erdoğan'a yönelik sözlerini yorumlamaktan kaçındı.

" OBAMA'NIN NE DEDİĞİ YA DA DEMEDİĞİ KONULARINDA KONUŞMAYACAĞIM"
Obama'nın röportajda söylemiş olduğu öne sürülen sözleri inkar etmeyen Toner soruyu, "Röportajın farkındayız. Çok geniş kapsamlı konuları içeren bir röportaj. Obama'nın ne dediği ya da demediği konularında konuşmayacağım. Şurası açık ki Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Ortada karmaşık bir IŞİD sorunu var, Türkiye ile değişik konularda stratejik farklılıklarımız var. Ama bununla birlikte Türkiye önemli adımlar attı, sığınmacılara kapısını, IŞİD ile mücadelede bize İncirlik üssünü açtı" diye yanıtladı.

Toner, Türkiye'nin ABD'nin yakın bir ortağı ve NATO müttefiki olduğunu belirtti. Mark Toner, "Obama, Erdoğan'ı otoriter biri olarak niteledi.

"Erdoğan demokratik bir lider değil de otoriter bir lider mi?" sorusunu da "Direkt olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olmasa bile, Türk hükümetinin attığı bazı adımlar konusunda oluşan kaygılarımızı açıklama konusunda çok açık olduk. Türk yetkililer, medya özgürlüğü ve başka konularda, Türkiye'nin kendi anayasasında da güvence altına alınan demokratik standartlar ve değerler konusunda karşı adımlar attı. Yakın bir ortak ve müttefik olarak, Türkiye ile demokratik süreçleri ve kurumları güçlendirme konusunda konuşmaya hazırız" diye yanıtladı.
 

"ABD'li Sözcü, Obama röportajını yalanlamadı" haberi, 11 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'li Sözcü, Obama röportajını yalanlamadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'li Sözcü, Obama röportajını yalanlamadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:03 Milyonları ilgilendiren gelişme: AKP'den emekli ve memur maaşlarında kritik değişiklik planı!
  2. 15:03 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Aşk Yaşıyor: İlk Kez El Ele Görüntülendi!
  3. 15:02 Fırtına Alarmı! İzmir'de Bu Akşam Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor
  4. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  5. 14:47 Koç Holding, dolandırıcılıkla ilgili bir uyarıda bulundu
  6. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  7. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  8. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  9. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  10. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  11. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  12. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  13. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  14. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  15. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  16. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  17. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  18. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  19. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  20. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
Dünya Haberleri