Abdocan davasının 8'inci duruşmasından da karar çıkmadı

Abdocan davasının 8'inci duruşmasından da karar çıkmadı

Abdocan davasının 8'inci duruşmasından da ka... Davaya Cömert ailesi, Uluslararası Af Örgütü adına Dr. Barbara Neppert ve çok sayıda kişi katıldı.Sendika.org'da yer alan haberde, Adliye girişinde açıklama yapan Abdullah Cömert’in abisi Adnan Cömert, “Üç yıl oldu, artık...

Davaya Cömert ailesi, Uluslararası Af Örgütü adına Dr. Barbara Neppert ve çok sayıda kişi katıldı.

Sendika.org'da yer alan haberde, Adliye girişinde açıklama yapan Abdullah Cömert’in abisi Adnan Cömert, “Üç yıl oldu, artık bir karar çıksın. Bu yaşlı kadın, 1300 kilometre gidip geliyor. Vicdan yok mu bu mahkemede? Adalet sarayında hiç mi adalet olmayacak'' dedi. Anne Hatice Cömert ise, “Adalet için geldik ama adalet yok'' dedi.
 
Önceki duruşmalarda Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmalara katılan polis Ahmet Kuş geçici görevle Diyarbakır’da olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Mahkemeye mütealasını sunan savcı, sanık polis için “olası kasıtla insan öldürme''den ceza istedi. Mahkeme 8. duruşmada da karar vermedi, davayı 14 Mart tarihine erteledi.

hkp-abdocan.jpg

Halkın Kurtuluş Partisi de Abdullah Cömer ailesine destek için adliye önündeydi. HKP'nin basın açıklaması şe şekilde; 

Abdullah Cömert Ölümsüzdür!
Katiller Cezalandırılana Kadar Davanın Peşini Bırakmıyoruz, Bırakmayacağız!

Şanlı Gezi İsyanımızın Hatay Şehitlerinden Abdullah Cömert’in katili polisin yargılandığı dava 19 Şubat 2016 günü, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma başlamadan saatler önce Balıkesir Polisi’nin aldığı gereksiz ve abartılı önlemler yüzünden, Adliyeye girişler sıkıntı yaşandı. Duruşmayı Gezi Şehidi Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da izledi.
Önceki duruşmalara SEGBİS yöntemi ile Mersin’den katılan sanık polis, bu duruşmaya “Diyarbakır’a geçici görevlendirildiği'' için katılmadı. 
Abdocanın Ailesinin avukatları Hatice Can ve Eren Can, esas hakkında iddialarını dile getirdiler. Avukatlar; olay yerin krokisini çıkartarak, gösterilerin barışçıl bir toplantı olduğunu, kimsenin elinde bir şeyin olmadığını ve bu barışçıl gösterilerin polis tarafından dağıtılması bir yana, anlayış gösterilerek güvenli bir şekilde sonlandırılmasının sağlanması gerektiğini AİHM ve Yargıtay kararlarından örneklerle anlattılar. 
Sanık polisin gaz atarken uyması gereken talimatlara uymadığını ve 45 derecelik açı ile atılması gereken gaz fişeğinin eğer bu kurala uyulmuş olunsa idi Abdocan’ın bulunduğu mesafenin çok uzağına düşeceğinden ölüm olayının da yaşanmasının mümkün olamayacağını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Öğretim Üyelerinin Bilimsel Raporlarıyla mahkemeye anlattılar. 
Daha sonra, dosyadaki Adli Tıp Raporları ve CD kayıtlarına da değinen avukatlar, bu raporlarda ölümün gaz fişeğinin isabet etmesi nedeniyle gerçekleştiğinin basit olduğunu, ateş edilen Akrep tabir edilen Polis aracında göstericilere karşı ağza alınmayacak küfürlerin edildiğini, göstericilerin gaz atışlarından sonra parçalara ayrılarak dağıldıkları halde sanık polisin; aldığı eğitime rağmen Abdocan’ı hedef gözeterek vurmasının iddianamede belirtildiği gibi, “olası kast'' değil, “bilinçli kast'' olduğunu ifade ettiler. Yani neredeyse yere paralel bir şekilde atılan gaz fişeğinin ölümcül sonuçlar doğuracağını çok iyi bilmesine rağmen sanığın kasten bu ölüm olayını gerçekleştirdiğini ve bu nedenle KASTEN ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZALANDIRILAMASI gerektiğini ve yine Hukuk Fakültesi Öğretim üyelerinden alınan Bilimsel Görüşle destekleyerek mahkemeye sundular. Sanığın tutuklanmasını istediler.
Duruşmada söz alan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak; olayın ülkenin bütün illerine yayılan ve milyonlarca insanımızın katıldığı Gezi Direnişi sırasında olduğunu belirttikten sonra bu olaylarda başka ölümlerin de yaşandığını, evine ekmek almak için bakkala giden küçücük Berkin yavrumuzun da polis tarafından vurulduğunu, polisin bu ölümcül saldırıları yaparken, zamanın Başbakanı tarafından azmettirildiğini, bu kişi tarafından kendilerine “destan yazan kahramanlar'' denilen polislerin de görev yerlerinde bir kamu görevlisi değil de üstüne polis üniforması giymiş iktidar militanı olarak davrandığını, Abdocan’ın vurulmasının da işte bu ruh halinin sonucu olduğunu, ateş ederken göstericilere galiz küfürler edilmesinin ve hedef gözetilmesinin başka bir anlamının olamayacağını belirtti.
Gezi İsyanı döneminde, siyasi iktidarın diğer yöneticilerinin daha ılımlı yaklaşmasına rağmen zamanın Başbakanının; “% 50’yi zor tutuyorum,  Dolmabahçe Camisine içki ile girdiler, Kabataş’ta başörtülü bacıma saldırdılar'' gibi açıklamalarla toplumu kutuplaştırıcı ve kışkırtıcı açıklamalar yaptığını, kullandığı bu saldırgan üslupla burada yargılan polis gibi diğerlerini de kışkırttığını ve ölümlerin yaşandığını, bu nedenle bu siyasilerin de azmettirici olarak yargılanmalarının şart olduğunu, bu azmettirici siyasiler yargılanmadıkça mahkemece verilecek karar ne olursa olsun adaletli olmayacağını vurguladı. Her ne kadar önceki tutuklama taleplerinin inandırıcı gerekçeler olmadan reddedilmiş ise de gelinen bu aşamada toplanan delillere göre suçu sabit hale gelen sanığın tutuklanmasını talep etti. 
Abdocan’ın Annesi, Babası ve Ağabeyi de, hiçbir suçu olmadığı halde çocuklarını öldüren polisin, başka canların da yanmaması için cezalandırılmasını istediler. 
Daha sonra duruşma savcısı mütalaasında; iddianameyi özetleyerek, sonuçta yargılanan polisin “olası kastla adam öldürmek'' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Buna göre savcının sanık polis hakkında istediği ceza 20-25 yıl arası bir hapis cezasıdır. 
Ardından polisin avukatları, kısa bir savunma yaparak, olayı belirsizleştirip,  Ceza Hukukundaki “şüpheden sanık yararlanır'' ilkesine dayanarak sanık polisin ceza almaması yönünde bir taktik geliştirerek, ayrıntılı savunma yapmak için süre istediler. Bunun üzerine mahkeme duruşmayı 14 Mart 2016 gününe bıraktı. 
Sonuç olarak; Abdocan davasında sona doğru gelinmiştir. Muhtemelen Mart ayındaki duruşmada bir karar verilecektir. Ancak bu davanın ilk günü salonu tıklım tıklım dolduran avukat ve izleyici ordusundan eser kalmadı. Adliyenin dışında da inatla ve ısrarla takip eden partimiz HKP’den başka zaman zaman değişen sayılarda cılız bir kitle bulunmaktadır. 
HKP olarak bu duruşmaya da Adliye’nin karşısından başlayıp, “Abdocanın Hesabı Sorulacak, Gezi Şehitleri Ölümsüzdür'', “Katiller Halka Hesap Verecek'' gibi sloganlarımızla yaptığımız yürüyüşle katıldık. Duruşma çıkışına kadar sloganlarımızla davanın takipçisi olduğumuzu haykırdık. 
Duruşma sonrasında, aile ve avukatlar basın açıklaması yaptılar. Duruşma salonunda yaşananları kitleye ve basına açıkladılar. 14 Mart’da görüşme üzere dağıldık. 
HKP, bu davayı sonuna kadar takip etmiştir ve edecektir. 19 Şubat 2016
Bu Daha Başlangıç Mücadeleyi Devam! 

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ

"Abdocan davasının 8'inci duruşmasından da karar çıkmadı" haberi, 19 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Abdocan davasının 8'inci duruşmasından da karar çıkmadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdocan davasının 8'inci duruşmasından da karar çıkmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Gündem Haberleri