'Abdülhamit Gül'ün açıklaması bir dikta özentisidir'

'Abdülhamit Gül'ün açıklaması bir dikta özentisidir'

'Abdülhamit Gül'ün açıklaması bir dikta özen... Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle:"Diktatör kadroların ortak bir özelliği vardır… Kendi suçlarını ve hatalarını sürekli kendilerini uyaranlara, ülke için kaygılananların üzerine atarak temize çıkacaklarını...

Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle:

"Diktatör kadroların ortak bir özelliği vardır… Kendi suçlarını ve hatalarını sürekli kendilerini uyaranlara, ülke için kaygılananların üzerine atarak temize çıkacaklarını sanırlar. Görünen o ki, Hitler’in kadrosunun yazıp sahnelediği algı oyunlarını neredeyse 80 yıl sonra AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül yeniden oynamaya kalkmış, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na “Milli Güvenlik Sorunu'' diyebilecek kadar ileriye gitmiştir. Bunu diyebilecek bir şahsın, ülkede güvenliği sağlamış, “milli'' olan kurumları yabancılara yok pahasına terk etmemiş olması, milliyetçiliği kısır oy hesapları uğruna ayaklar altına almaması gerekir.

Abdülhamit Gül, bu sözleriyle yakın zamanda siyasi iktidarın sergileyeceği tehlikeli siyasi ajandayı açığa vurmuştur. İftira dolu belge ve sözlerle anamuhalefetin sesini kısmaya, liderini ve kadrolarını tutuklatmaya gidebilecek bu karanlık OHAL sürecine karşı tüm vatandaşlarımız bir ve beraber olmalıdır. Biz bu senaryoyu Tahkikat Komisyonu süreciyle 1950’lerin sonunda yaşadık. CHP’nin sözü ve malvarlığı elinden hukuksuzca alınmak istendi, sonuna dek direndik ve kazandık. Benzer bir senaryo bu defa çok daha ağır bir dikta ikliminde vücut buluyor. Darbeye karşı duran milletimizle beraber, artık kendisi başlı başına bir milli güvenlik sorunu halini almış bu iktidarı seçimlerle koltuğundan indirmek milli bir görev halini almıştır. Çünkü ortada sorun çözen değil, bizzat sorun yaratan bir iktidar vardır. Şöyle 14 senedir yaşadıklarımıza bir bakar mısınız? Her şey sorun olmuş, ülkemiz yaşanacak ve güvenilecek bir ülke konumundan çıkmıştır.

Abdülhamit Gül hiç unutmasın;

Onun da yöneticiliğini yaptığı kadrolar, şimdiye kadar FETÖ’nün yan şubesi gibi çalışmadı mı? Devleti resmen terör örgütüne teslim eden CHP İl Başkanları mıydı, CHP'nin Genel Başkanı mıydı?

PKK ve o çok eleştirdikleri HDP ile gizli Dolmabahçe ve Oslo görüşmeleri yapan ilçe başkanlarımız mıydı? Sınır güvenliğini hiçe sayarcasına, milli güvenliği yok edercesine muhalif örgütlerle silah pazarlığına girişilmedi mi? Abdülhamit Gül, IŞİD’lilere “yaramaz çocuklar'' diyen genel başkanlarının sözünün üstüne tek kelime edebildi mi? O Abdülhamit Gül, partisinin FETÖ siciline bakmadan boşa konuşuyor, boşa çene yoruyor. Abdulhamit'e bu açıklamasından bir ekmek çıkmaz. Hesabını ona göre yapsın ve ona göre konuşsun.

CHP Genel Başkanına dil uzatmak onun haddi değildir. Liyakati yok eden, hala tarikatlara dayalı bir yönetme anlayışını sürdüren, Cumhuriyetin kazanımlarını ve faziletini bir kenara iten, yurta barışı ve dünyada barışı bozanlar ortadayken, yanlış siyasi hamleler yüzünden ordu ve diplomasi koridorlarında Ege’de 17 adayı kaybederken Abdülhamit Gül’ün milli güvenlik anlayışı izne mi çıkmıştı?

Anlaşılan o ki, AKP kadroları FETÖ’cülerden aldığı dersi uyguluyor. Ergenekon ve Balyoz Davalarında olduğu gibi, kendisinden olmayan her kesime, her lidere terörist, milli güvenlik sorunu diye yaklaşıyor.
Abdülhamit Gül sabah ilk iş bir aynaya baksın, yüzleşme cesareti varsa orada gerçeği görecektir. Aynada terörle pazarlık masalarında suçüstü yakalanan partisini, Habur rezaletine yol kazası diyen kadrolarını, PKK'ya uyguladığı çadır mahkemeleri ile serbest bıraktığı dönemleri bu millet unutmadı.

Suriye’ye tırlar dolusu silah gönderirken faka basan hükümetini bizler unutmadık. Abdülhamit Gül aynada bugün attığı iftiralar kadar, FETÖ’ye geçmişte dizdiği övgüleri de görecek.

İktidar kadrolarında yalan ve iftira yarışı başlamıştır. Kendi sicillerini en çabuk inkar edenler, kendi kabahatlerini en hızlı biçimde muhalefet liderlerine yansıtan kadrolar herhalde daha fazla koltukta kalacaklarını sanıyorlar. Diktatörlüğün tüm alametleri iktidar kadrolarını sarmıştır. Ülkeyi milli güvenlik, terör ve ekonomik krize sokan bu zihniyetin arşivini açmaya, bugün başımıza bela ettikleri IŞİD, PKK, FETÖ ile nasıl kol kola yürüdüklerini yüzlerine vurmaya devam edeceğiz.

Önce bunların hesabını versinler, sonra konuşsunlar. Devletin ve rejimin temelini bozanlar önce kendilerine baksınlar, başkalarını suçlamasınlar."

"'Abdülhamit Gül'ün açıklaması bir dikta özentisidir'" haberi, 28 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Abdülhamit Gül'ün açıklaması bir dikta özentisidir' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Abdülhamit Gül'ün açıklaması bir dikta özentisidir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  2. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  3. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  4. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  5. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  6. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  7. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  8. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  9. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  10. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  11. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  12. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  13. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  14. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  15. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  16. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  17. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  18. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  19. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  20. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
Politika Haberleri