'Açık pencere' tartışması yüzünden öldürmüş

'Açık pencere' tartışması yüzünden öldürmüş

'Açık pencere' tartışması yüzünden öldürmüş Aydın Belediyesi'nin eski başkanlarından Av. Orhan Esin'in eşi avukat 84 yaşındaki Bigül Esin, İzmir'in Karşıyaka'da İlçesi'ndeki evinde ölü bulundu. Yaşlı kadını, Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K.'nın (Lıa...

Aydın Belediyesi'nin eski başkanlarından Av. Orhan Esin'in eşi avukat 84 yaşındaki Bigül Esin, İzmir'in Karşıyaka'da İlçesi'ndeki evinde ölü bulundu. Yaşlı kadını, Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K.'nın (Lıa Kokolashvılı), başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlendi. Cinayet Büro Amirliği'nde görev yapan ve iznini Kırıkkale'de geçiren polis memuru, kentteki diğer polislerle Gürcistan'a gitmek üzere otobüsle yola çıkan L.K.'yı kıskıvrak yakaladı.

Bostanlı Semti 2034 Sokak numara 4'teki Efes 1 bloklarında Gürcistan uyruklu kadın bakıcısı L.K. ile yaşayan Bigül Esin'i önceki gün (Perşembe) akşam telefonla arayan komşuları, kendisine ulaşamadı. Telefona çıkan L.K., iddiaya göre önce Kuşadası'ndaki yazlıkta olduklarını bir sonraki aramada da 2 çocuk annesi Esin'in müsait olmadığını söyledi. Bunun üzerine, komşuları kendilerinde var olan anahtarla, evine girdiklerinde Esin'i yatak odasında ölü buldu ve polisi aradı.

BAŞINA SERT CİSİMLE VURULMUŞ
Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evde yaptığı incelemede 1963-1973 yılları arasında Aydın Belediyesi Başkanlığı yapan Av. Orhan Esin'in eşi olan Bigül Esin'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla Esin'e ait kredi kartı ve cep telefonunun alındığı tespit edildi. Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

BANKADAN PARA ÇEKMİŞ
Katil zanlının Gürcistan'a gitme ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca, Esin'in kartından 5 bin TL para çekildiğini saptadı. Bu arada, otogardaki bir firmadan L.K. adına bilet alındığı, otobüsün Gürcistan'a doğru yola çıktığı belirlendi.

İZİNLİ PERSONEL YAKALADI
Otobüs şoförüyle irtibat kuran polis, otobüsün Kırıkkale'ye yaklaştığını öğrenince, Cinayet Büro Amirliği'nde görevli ve yıllık iznini Kırıkkale'de getiren polis memurundan yardım istedi. Kırıkkale'deki diğer polislerle durdurulan yolcu otobüsünde bulunan L.K. kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı.

AÇIK PENCERE YÜZÜNDEN TARTIŞMA ÇIKMIŞ
Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı L.K. sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. Katil zanlısının ilk ifadesinde, yaz aylarında, Esin'in ailesi tarafından bakıcı olarak aylık bin 500 TL karşılığında işe alındığını, Türkçe'yi az bildiği için zaman zaman Esin ile tartıştıklarını, bu tartışmalarda kendisinin saçını çektiğini söylediği öğrenildi. Olay gecesini de anlatan L.K.'nın, açık unuttuğu mutfak penceresinden içeriye yağmur suyu geldiğini fark eden Esin'in, saat 04.00 sıralarında saçından çekerek kendisini uyandırdığını, daha sonra aralarında tartışma çıktığını, bir anda öfkelenip kapı stoperiyle başına vurduğunu, çığlık atmasını engellemek için de ağzını yastıkla kapattığını söylediği belirtildi. L.K.'nın, toplu para almak için, anlaştıkları maaştan hiç almadığını, bu nedenle maaşının karşılığı olarak bankadan 5 bin TL çektiğini söylediği de belirtildi. L.K.'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

BİLETİ ALIRKEN KAMERA KAYDETTİ
Katil zanlısı L.K.'nın Gürcistan'a kaçmak için otogardaki firmadan bilet aldığı sırada, işyerine ait güvenlik kamerasınca da görüntülendiği ortaya çıktı. Katil zanlısının soğukkanlı tavırları dikkat çekti. 
Bu arada, çevresinde sevilen bir kişi olan Bigül Esin'in bugün Aydın'da defnedilmesi bekleniyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Aydın Belediyesi'nin eski başkanlarından Av. Orhan Esin'in eşi avukat 84 yaşındaki Bigül Esin'i başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan yaşlı kadının Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K.'nın (Lıa Kokolashvılı) işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

GÜRCÜ BAKICI TUTUKLANDI
AYDIN eski Belediye başkanlarından avukat Orhan Esin'in eşi, emekli avukat 84 yaşındaki Bigül Esin'i İzmir'in Karşıyaka'da İlçesi'ndeki evinde başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlenen ve gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K., tutuklandı.

">

"'Açık pencere' tartışması yüzünden öldürmüş" haberi, 12 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan 'Açık pencere' tartışması yüzünden öldürmüş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Açık pencere' tartışması yüzünden öldürmüş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  2. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  3. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  4. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  5. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  6. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  7. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  8. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  9. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  10. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  11. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  12. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  13. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  14. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  15. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  16. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  17. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  18. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  19. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  20. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
3. Sayfa Haberleri