Acil Servise ayakkabılarını çıkarıp girdi

Acil Servise ayakkabılarını çıkarıp girdi

Acil Servise ayakkabılarını çıkarıp girdi İlçeye bağlı Yeşilyazı köyünde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 6 çocuk annesi Şerife Cesur, karın ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Sulakyurt Devlet Hastanesine götürüldü.Şerife nine, etrafın çamurlu ayakkabıları...

İlçeye bağlı Yeşilyazı köyünde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 6 çocuk annesi Şerife Cesur, karın ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Sulakyurt Devlet Hastanesine götürüldü.

Şerife nine, etrafın çamurlu ayakkabıları nedeniyle kirleneceği endişesiyle acil servisteki muayene odasına çamurlu ayakkabılarını kapıda çıkardıktan sonra girdi.

Bu şaşırtıcı hareketi hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan Cesur, AA muhabirine, çok ağrısının olduğunu ve yakınlarının kendisini hastaneye götürdüğünü söyledi.

Hastaneye girdiğinde her tarafın pırıl pırıl olduğunu ve güzel koktuğunu ifade eden Şerife nine, "Ayakkabılarımda çamur vardı. Muayene odasına ayakkabılarımı kapının önüne çıkardıktan sonra girdim. Doktor ve oradakiler bana 'ayakkabını çıkarma' dediler ama ben onları dinlemedim. 'Çamurlu ayakkabılarla girilir mi? Yazık olur' dedim. Kendini bilen çamurla içeri girmez. 'Hastane pis olmasın, kirlenmesin' dedim. Hemşireler bana gülümsediler ve 'bu teyze görmüş kişi' dediler. Tedavimi yapan ve bana yardımcı olan doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Başka kişilere de tavsiyem bu gibi yerlere ayaklarındaki pisliklerle girmesinler." diye konuştu.

Şerife nineyi muayene eden doktor Aybüke Ünsal da o gün poliklinikte hasta muayene ettiğini, bir teyzenin muayene olmak için kapıya geldiğinde içeriye girmediğini ve kısa süreli duraksadığını anlattı.

Kendisini içeriye davet ettiğini dile getiren Ünsal, şöyle konuştu: 

"Teyze, 'Yavrum ayakkabılarım çok çamurlu sen buraya gelsen olmaz mı?' diye seslendi. Ben de kendisine 'gel önemli değil. Temizliğini yaparız, sorun değil' dedim. Israrla ayakkabısıyla içeriye girmek istemediğini söyledi. Biz müdahale etmemize rağmen ayakkabısını poliklinik kapısının hemen önüne çıkardı ve içeriye öyle girdi. Hastamız bize mide ağrısıyla başvurdu. Biz de muayenesini yaptık ve sonra da gerekli tedavisini verdik. Hasta daha sonra rahat bir şekilde taburcu oldu. Teyzemiz hastanede tedavi süreci boyunca ayakkabılarını giymeyi reddetti hatta hastaneden ayrılırken de özür diledi 'kusurabakmayın, hastanenizi çamur ettik' diye. Biz de kendisine görevimiz olduğunu hatırlattık."

Ünsal, yaşadığı olayın kendisini de oldukça duygulandırdığını, bir taraftan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları olurken bu olayın kendisini oldukça etkilediğini belirtti.

Hastanın yakınlarından izin alarak kapının önündeki ayakkabıların fotoğrafını çektikten sonra arkadaşlarına gönderdiğini ve sosyal medyada paylaştığını anlatan Ünsal, "Birçok sağlık çalışanı arkadaşım görsün, umutları tükenmesin diye çünkü özellikle benim gibi göreve yeni başlayan birçok arkadaş, sağlık çalışanı zaman zaman yaşanan şiddetten, görülen muamelelerden çok muzdarip ama bu olayda, bu mesleğin yapılabilir olduğunu ve bir yerlerde temiz yürekli insanların olduğunu bize hatırlatması açısından arkadaşlarımla paylaşmak istedim." ifadelerini kullandı.

soma-faciasinin-simge-iscisi-murat-yalcin-a-7276367_x_5516_o.jpg

SOMA'YI HATIRLATTI
Şerife ninenin davranışına benzer bir durum, Soma'daki maden faciası sonrası yaşanmıştı. Maden faciasından yaralı kurtulan ve ambulansa bindirilirken sedye kirlenmesin diye sağlık personeline "çizmelerimi çıkarayım mı?" diye soran Murat Yalçın, bu sözleriyle herkesi duygulandırmıştı.

"Acil Servise ayakkabılarını çıkarıp girdi" haberi, 06 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Acil Servise ayakkabılarını çıkarıp girdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Acil Servise ayakkabılarını çıkarıp girdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Yaşam Haberleri