Adana'da 2. bombalı aracın sürücüsü vuruldu

Adana'da 2. bombalı aracın sürücüsü vuruldu

Adana'da 2. bombalı aracın sürücüsü vuruldu Adana Valiliği'nin otoparkında bu sabah saat 08.05'te, valilik makam girişine yakın yerde bırakılan bomba yüklü araç bir kadın terörist tarafından patlatıldı. Saldırıda 2 vatandaş yaşamını yitirdi, 33 kişi yaralandı. Bakan...

Adana Valiliği'nin otoparkında bu sabah saat 08.05'te, valilik makam girişine yakın yerde bırakılan bomba yüklü araç bir kadın terörist tarafından patlatıldı. Saldırıda 2 vatandaş yaşamını yitirdi, 33 kişi yaralandı. Bakan Berat Albayrak Adana Valisi'nin saldırıdan dakikalar ile kurtulduğunu söyledi. Öğleden sonra Adana'da 2. bombalı araç yakalandı. Sürücüsü vurularak yaralı olarak ele geçirildi.

BOMBALI ARACIN SÜRÜCÜSÜ VURULDU

Adana’daki bombalı saldırıyla ilgili şüpheli olarak aranan hafif ticari araç saat 15.25’de merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesi’nde saptandı. Ekiplerin dur ihbarına rağmen kaçan araç sürücüsü, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı sürücü için ambulans istendi. Bomba düzeneği olduğu ileri sürülen araç için bomba imha uzmanı istendi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

ARANAN İKİNCİ ARAÇ BULUNDU

Adana'daki bombalı saldırıyla ilgili şüpheli olarak aranan hafif ticari araç, saat 15.25'de merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesi'nde saptandı. Ekiplerin dur ihbarına rağmen kaçan araç sürücüsü, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı sürücü için ambulans istendi. Bomba düzeneği olduğu ileri sürülen araç için bomba imha uzmanı istendi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

ADANA'DA BU SABAH PATLAMA YAŞANMIŞTI

Adana Valiliği’ne bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi.  Merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Adana Valiliği’nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05’te meydana geldi. Kadın olduğu değerlendirilen terörist bomba yüklü aracı mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi.Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

KADIN TERÖRİST ŞÜPHESİ

Adana Valisi Demirtaş yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi. Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu. Kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli 5 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda kimlikleri açıklanmayan 5 kişi gözaltına alındı. Kadın teröristin bıraktığı otomobilin patladığı yerde 3 metrekarelik çukur açılınca hemen altındaki Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapalı otoparkı görüldü. Patlamada yanan ve hasar gören çok sayıda otomobil de yapılan işlemlerin ardından çekicilerle götürüldü. Temizlik görevlileri de park ve valilik girişini temizledi.

BAKAN ÖMER ÇELİK: HEDEF VALİ BEY’Dİ

AB Bakanı Ömer Çelik, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne giderek gelişmek hakkında Emniyet Müdürü Osman Ak’tan bilgi aldı. Çıkışta açıklama yapan Ömer Çelik şu değerlendirmeyi yaptı: "Valiliğin yanındaki bir otoparka bomba yüklü bir aracın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 2 şehidimiz var. 33 vatandaşımız yaralı. Suriye’deki kahraman Mehmetçiğe de bir saldırı yapıldı. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Adana’daki 33 yaralıdan 1 tanesi orta derecede ağırlıkta. Diğerlerinin sağlık durumları nispeten daha iyi. Terör saldırısı ile ilgili değerlendirme yaptık. Bağlantıları çözülüyor. Kısa zamanda faillere ulaşmayı bekliyoruz. Saldırı doğrudan Valiliğe yapıldı. Vali Bey’in hedef alındığı görülüyor. Çok kısa bir zaman dilimiyle kendisinin giriş saati hedef alınmış."

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül’ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım’a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi.

Hayatını kaybeden ikinci kişinin Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen, 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi.

AB BAKANI: VALİMİZLE KONUŞTUM, YARALILARIMIZ VAR

AB Bakanı Ömer Çelik de Twitter hesabından Adana'daki patlamayla ilgili şunladı söyledi:
''ADANA Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabahsaatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz.''

BAKAN ALBAYRAK: VALİ DAKİKALAR İLE KURTULDU

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı berat Albayrak patlamanın gerçekleştiği noktada açıklama yaptı.Albayrak şunları söyledi:Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak. Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, tam buraya gelmiş programı nedeniyle çıkarken gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz. Bunların arkasındaki, kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir öğretmiş bir millettir.Programları iptal etmeyeceğiz. İnadına geliyoruz inadına geleceğiz. Bu adamlara prim vermeyeceğiz. Bugün 2 şehidimiz var.Türkiye büyük bir hedefe doğru ilerliyor. Bunlar ülkemizi yıldıramaz. Bunlar büyük bir doğumun sancıları.

">

"Adana'da 2. bombalı aracın sürücüsü vuruldu" haberi, 24 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Adana'da 2. bombalı aracın sürücüsü vuruldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adana'da 2. bombalı aracın sürücüsü vuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri