Adli Tıp Rüzgar Çetin'i asli kusurlu buldu

Adli Tıp Rüzgar Çetin'i asli kusurlu buldu

Adli Tıp Rüzgar Çetin'i asli kusurlu buldu Beşiktaş'ta bir polis memurunun hayatını kaybetmesi, birinin  de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumunca hazırlanan  raporda, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Rüzgar  Çetin'in...

Beşiktaş'ta bir polis memurunun hayatını kaybetmesi, birinin  de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumunca hazırlanan  raporda, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Rüzgar  Çetin'in asli kusurlu olduğu belirtildi.  Kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesince hazırlanan  bilirkişi raporu, davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine  gönderildi. Olayın anlatıldığı raporda, Çetin'in aracı kullanırken dikkatini  vermediği, hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı, direksiyon hakimiyetine  gerekli özen ve önemi göstermediği ifade edildi. Raporda, bu hatalar nedeniyle araç hakimiyetini kaybeden Çetin'in 3  şeritli yolun sol şeridine geçerek şerit ihlalinde bulunulduğu aktarılarak, "Bu  haliyle karşı yönden nizami şeridini takiben gelen müşteki sürücü Emre Tetik  yönetimindeki vasıtanın yakın mesafeden önünü kapayarak kazanın meydana gelmesine  sebebiyet vermiştir. Sanık, olayda, dikkat ve özen yükümlüğüne aykırı hareketiyle  asli kusurludur.'' değerlendirmesi yapıldı. Sürücü Tetik'in olayda herhangi bir hatalı davranışının olmadığı ve  mevcut şartlarda alabileceği başkaca bir önlemin bulunmadığı vurgulanan raporda,  Tetik'in kusursuz olduğu bilgisi yer aldı.

   Raporda, kazada hayatını kaybeden polis memuru Alagöz ile ilgili de  şunlar kaydedildi:"Karayolları yönetmenliğinin 150. maddesinde emniyet kemeri  takılmasının zorunlu olmadığı hallerin bulunduğu maddenin 4. fıkrasında 'yakın  koruma, harekat, tatbikat ve devriye görevi yürüten veya olaylara müdahale eden  askeri ve genel kolluk görevinde bulunan sürücü ve yolcu konumundakilerin emniyet  kemeri takmalarının zorunlu olmadığı' yazılıdır. Bu itibarla görev halinde olduğu  emniyet müdürlüğüne ait araçta yolcu olarak bulunan müteveffa İsmet Fatih  Alagöz'e kusur izafe edilmesi uygun bulunmamıştır.''  Raporun sonuç kısmında ise sanık sürücü Çetin'in asli kusurlu, olayda  yaralanan müşteki sürücü Emre Tetik ile kazada hayatını kaybeden polis memuru  Alagöz'ün ise kusursuz olduğu kanaatine varıldığı ifade edildi.

Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden 34 A 4342 plakalı trafik  polisi aracı, karşı yönden gelen Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı  otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı. Polis memuru  İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde hayatını kaybetmesine, diğer  polis memuru Emre Tetik ise Şişli Hamidiye Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesinde  tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan Rüzgar Çetin  tutuklanmıştı.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, kazaya ilişkin hazırlanan  iddianamede, sanık Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta otomobiliyle çarpıştığı polis  aracındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, bir polis memurunun  da yaralanmasına neden olduğu belirtildi.  Rüzgar Çetin'in 0,90 promil alkollü olduğu aktarılan iddianamede,  sanık Çetin'in "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına  neden olduğu" gerekçesiyle 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması  istendi.

"Adli Tıp Rüzgar Çetin'i asli kusurlu buldu" haberi, 22 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Adli Tıp Rüzgar Çetin'i asli kusurlu buldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adli Tıp Rüzgar Çetin'i asli kusurlu buldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Gündem Haberleri