Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor

Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor

Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor Bir televizyon programında ''subliminal darbe mesajı’ verdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan’ın tutuklanmasını, “Mehmet Altan’ın...

Bir televizyon programında ''subliminal darbe mesajı’ verdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan’ın tutuklanmasını, “Mehmet Altan’ın tutuklanması bu soruşturmanın derine gitmesini engellemekten başka hiçbir amaç taşımıyor'' diye yorumladı. Ahmet Altan, Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi kumpas davalarında aralarında profesörlerinde olduğu onca kişi tutuklanırken "Türkiye askeri vesayetle yüzleşiyor" diyerek bu tutuklamaları savunbmuş ve yönettiği Taraf gazetesi de bu kumpasların parçası olmuştu.

10 Eylül’de gözaltına alınan iki kardeş İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Can Tuncay’a 4.5 saat ifade verdikten sonra tutuklama istemiyle İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet Altan’ın, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak’ suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Ahmet Altan’ın ise ''haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme’ ve ''yurt dışına çıkış yasağı’ adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

''Bu ülkede yaşamak gerçekten zor’

Serbest kalan Ahmet Altan’ı çıkışta ailesi ve yakınları karşıladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Altan, “Darbenin ne olduğunu bilmeyen darbeyi ciddiye almayan bir tek cümleyle bir konuşmada darbeyle ilişkiyi kurmaya açık duran bir hukuk sistemiyle bu ülkenin gerçekten çok zor günler yaşayacağını düşünüyorum. Mehmet Altan’ın bugün tutuklanması 15 Temmuzla ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, ciddiyetinden uzaklaştırılması ve esas sorumlulara gidecek bir soruşturmanın önünün kesilmesidir. Bunun başka hiçbir anlamı yok. Bir profesör, 30 yıllık bir yazar bunca kitabın müellifi hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış ve demokrasiyi korumuş bir adam bir konuşmasında siyasi iktidarı eleştirdiği için darbeyle ilişkilendiriliyorsa bu ülkede gerçekten yaşamak çok zor. Burayı yönetenlerin nasıl bir ülkeyi yönettiklerini, ülkeyi ne hale getirdiklerini bir kere daha düşünmeleri lazım'' dedi.

''Birileri engellemek istiyor’

Altan, verilen kararın ciddi soruşturmanın önünü kestiğini belirterek, “Bu hukuk sistemiyle bu tür suçlamalarla siyasi iktidara yönelik her eleştiriyi darbecilik olarak nitelemekle varabileceği hiçbir yer yoktur. Bugün bu tutuklama 15 Temmuz’la ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor. Bilmediğimiz bir güç her nedense bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasını engellemek istiyor. Bize açılan bu dava, Mehmet Altan’ın tutuklanması bu soruşturmanın derine gitmesini engellemekten başka hiçbir amaç taşımıyor''ifadelerini kullandı.

Altan, soruşturmanın ciddiye alınamayacağını da söyledi: “Bugünden itibaren bu soruşturma gerek Türkiye’de gerek dünyada hiçbir şekilde ciddiye alınmayacaktır. Ozaman sormamız gerekir: Kim? ve Neden? 15 temmuzu yapanların sonuna kadar araştırılmasını engellemek istiyor. Ve bunu aydınların üzerine sevk ederek yolundan saptırıyor.''

"Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor" haberi, 22 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  2. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  3. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  4. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  5. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  6. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  7. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  8. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  9. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  10. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  11. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  12. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  13. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  14. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  15. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  16. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  17. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  18. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  19. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  20. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
Gündem Haberleri