Ahmet Çınar: Ensar Vakfı gericiliğin kitlesel örgütüdür

Ahmet Çınar: Ensar Vakfı gericiliğin kitlesel örgütüdür

Ahmet Çınar: Ensar Vakfı gericiliğin kitlese... Karaman'da ortaya çıkan tecavüz skandalının ardından Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın olayda adı geçen Ensar Vakfı'nı 'Bu olay üzerine Ensar Vakfı’na yüklenmek, Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını...

Karaman'da ortaya çıkan tecavüz skandalının ardından Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın olayda adı geçen Ensar Vakfı'nı 'Bu olay üzerine Ensar Vakfı’na yüklenmek, Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu?' sözleriyle savunmasın soL Portal yazarı Ahmet Çınar'dan cevap geldi. 

Çınar, "Ensar Vakfı’yla irtibatlı öğrenci evlerinde yaşanan iğrenç olay, AKP despotizminin ve tekeller düzeninin yarattığı bir gerçekliktir, bir olgudur" dedi ve ekledi; "Hani “Kadın cinayetleri politiktir'' diyoruz ya… Hani “eşcinsel cinayetleri politiktir'' diyoruz ya… Aynı onlar gibi şu yukarıda sıraladığımız örnekler de alabildiğine politiktir."

Yazısında yakın tarihten günümüze dini kurumlarda yaşanan cinsel istismar olaylarını sıralayan Çınar, " Verdiğimiz örneklerdeki tek tek olaylar hukuki olabilir. Ama bu örneklerin ortaya koyduğu olgu, özü itibariyle siyasi, iktisadi, ahlaki, cinsel ve dinseldir. Karaman’daki olay hukukidir ancak Karaman’daki olayla ortaya çıkan olgu politiktir" ifadelerini kullandı.

Ahmet Çınar'ın soL Portal'daki yazısı şu şekilde;  

Karaman’daki kitlesel tecavüz olayına “münferit bir hadise'' demek, eğer insanları aptal yerine koymaya çalışmak değilse, aptallıktır.

Neden mi?

Ordu'da bir lisede 42 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 4 kız öğrencisini taciz ettiği için cezaevine gönderildi. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2016)

Sinop’ta İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği’ndeki hoca 4 erkek çocuğa cinsel tacizden dolayı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2016)

Midyat’ta 14 yaşındaki lise öğrencisi, kaldığı özel öğrenci yurdunda Kuran dersi hocası tarafından dört kez tecavüze uğradı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2013)

Çermik’te evli ve üç çocuk babası bir imam, yaz Kuran kursuna devam eden iki kız öğrenciye tecavüzden suçlu bulundu. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2014)

Ümraniye’de bir apartmanın alt katındaki Kuran kursunda 4 yaşındaki bir erkek çocuğa eğitmen tarafından tecavüz edildi. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2009)

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı, iki kız çocuğuna tecavüz suçlamasıyla tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2008)

Artvin'de çocuklara Kuran eğitimi verilen bir öğrenci yurdunda, eğitimi veren kişi 9 yaşında bir çocuğu aptes alırken taciz ettiği için tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2007)

Samsun’da bir köy imamı, engelli bir kıza tecavüz ederek hamile bıraktığı için tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2006)

Erzurum’da bir imam ve erkek kardeşi, kendi kız kardeşine tecavüz ederek hamile bıraktı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2014)

Zonguldak’ta kızıyla ders çalışmak için evine gelen komşusunun kızına tecavüz eden 37 yaşındaki imam 16.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2012)

Manisa Salihli’de küçük yaştaki üç kız çocuğunu taciz eden 35 yaşındaki imam tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2009)

Şanlıurfa Suruç’ta camide Kuran öğreten 46 yaşındaki imam 11 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzden tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2006)

Manisa’da bir camide görev yapan iki çocuk babası 41 yaşındaki imam, imam hatip lisesi yurdunda kalan dört erkek öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2010)

Sakarya’da bir emekli imam, biri kız üç çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2008)

Ümraniye’de bir cami imamı 14 yaşındaki kıza aylarca tecavüz etmekten tutuklandı. Yobaz kafalar “münferit bir hadise'' dedi. (2006)

İşte bu nedenle…

Karaman’daki iğrenç kitlesel tecavüz olayını “münferit hadise'' olarak değerlendirmek, dünyaya, hayata, olaylara, olgulara, insanlara bütünsel bakamayan; olgular ile olaylar arasındaki bağlantıları kuramayan; yaşanan her olayı bağlamlarından, nedenlerinden ve sonuçlarından koparan metafizik zihniyetin ürünü olabilir ancak.  

Diyor ki Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde: “Bu olay üzerine Ensar Vakfı’na yüklenmek, Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu?''

Bal gibi doğru!

Ensar Vakfı, bugün siyasal İslamcılığın, gericiliğin, bilim dışılığın, akıl dışılığın kitlesel örgütlerindendir. Tayyip Erdoğan’ın gözde vakıflarındandır. Erdoğan’ın “dindar ve kindar nesil'' hedefinin arka bahçelerindendir. Bir zihniyeti, bir anlayışı temsil eder. Ensar Vakfı demek, AKP yobazlığı demektir. Ve Ensar Vakfı’yla irtibatlı öğrenci evlerinde yaşanan iğrenç olay, AKP despotizminin ve tekeller düzeninin yarattığı bir gerçekliktir, bir olgudur.

Hani “Kadın cinayetleri politiktir'' diyoruz ya… Hani “eşcinsel cinayetleri politiktir'' diyoruz ya… Aynı onlar gibi şu yukarıda sıraladığımız örnekler de alabildiğine politiktir.

Çünkü… Verdiğimiz örneklerdeki tek tek olaylar hukuki olabilir. Ama bu örneklerin ortaya koyduğu olgu, özü itibariyle siyasi, iktisadi, ahlaki, cinsel ve dinseldir. Karaman’daki olay hukukidir ancak Karaman’daki olayla ortaya çıkan olgu politiktir.

Ahmet Hakan liberal bir imam hatipli, özgürlükçü görünümlü bir şeriatçı olduğu için, o vakıftaki imamlarla “imam dayanışmasına'' girmekte ve demogojiyle, lafazanlıkla gerici vakıf aklamaya çalışmaktadır!

Yobazlığın ve gericiliğin olduğu yerde, ahlak var olamaz, erdem var olamaz, akıl var olamaz, bilim var olamaz. AKP tipi yobaz diktatörlüklerde her metrekareden “bozulmuş bir cinsellik'' fışkırır.

Hukuki yollarla kurtulabileceğimiz bir tablo değil yukardaki tablo. Ancak yobaz ve gerici sermaye diktatoryasından kurtulduğumuzda kurtulabileceğimiz bir tablodur.

Sadece #EnsarVakfıKapatılsın demek yetmez. Benzer tüm vakıflar, dernekler, cemaatler, tarikatlar, tekkeler ve bunların ortak paydası olan AKP kapatılmalıdır. Kapatmak yetmez, bu memleketin taşından, toprağından, belleğinden, tarihinden silinmeli, yok edilmeli, def edilmelidir.

Aksi halde daha çoook “münferit hadise'' görürüz.

"Ahmet Çınar: Ensar Vakfı gericiliğin kitlesel örgütüdür" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Ahmet Çınar: Ensar Vakfı gericiliğin kitlesel örgütüdür haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Çınar: Ensar Vakfı gericiliğin kitlesel örgütüdür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  2. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  3. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  4. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  5. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  6. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  7. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  8. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
  9. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  10. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  11. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  12. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
  13. 20:09 Altın Sahiplerine kötü haber geldi: "O Tarihte çok sert düşecek"
  14. 20:03 Jeopolitik Gerginlikler ve Fed'in Faiz Sinyali Altın Piyasasını Etkiliyor
  15. 20:00 Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında duyurdu: Yeni ekonomi paketinin içinde 'tasarruf' ön planda!
  16. 19:59 Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar
  17. 19:55 Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Öncesi Hazırlıklara Başladı: Heyecan Dorukta!
  18. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  19. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  20. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
Otomotiv Haberleri