Ahmet Hakan'dan Yasin Aktay'a: Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir mi?

Ahmet Hakan'dan Yasin Aktay'a: Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir mi?

Ahmet Hakan'dan Yasin Aktay'a: Senin gibi bi... Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Hadi biz saftık kandırıldık. Ama Kılıçdaroğlu bile isteye FETÖ'yü destekledi. Yargılanması gerekiyor" diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'a "Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Hadi biz saftık kandırıldık. Ama Kılıçdaroğlu bile isteye FETÖ'yü destekledi. Yargılanması gerekiyor" diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'a "Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir mi?" diye sordu.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, dünkü Yeni Şafak'taki köşesinde bana bir cevap yazmış. Yasin Aktay'ın yazdıklarına dört açıdan cevap veriyorum.

AÇI BİR: FETÖ SİZİN DÖNEMİNİZDE PALAZLANMADI, BU DOĞRU

YASİN Aktay diyor ki:

*

“Bu FETÖ, 50 yıldır faaliyette... Her iktidar döneminde palazlandı... Durum böyle olduğu halde FETÖ’yü AK Parti’nin palazlandırdığı iddia edilemez. FETÖ, AK Parti iktidarında da yoluna devam etmiştir.''

*

Bu da benim cevabım:

*  

- Haklısın Yasin Aktay: FETÖ’yü siz var etmediniz, sizden önce de vardı. Ve yine haklısın Yasin Aktay: FETÖ sizin döneminizde palazlanmadı. Çünkü sizin yaptığınıza palazlandırma denmez, ittifak denir ittifak.

*  

- Siyaset bilimi profesörüsün, aç bak, o dönemde yapılan ciddi siyasi analizlere. Hepsi “AK Parti/Cemaat İttifakı'' diyordu, başka da bir şey demiyordu. Siz de bu analizler karşısında “Saçmalamayın! Ne ittifakı! Biz tek başına iktidarız'' falan demeye bile gerek duymuyor, sadece gülümsüyordunuz. 

- Sizin yaptığınız palazlandırmanın binlerce tık ötesiydi Yasin Aktay. O kadar ki ittifak döneminde bu memlekette sizden çok FETÖ’cülerden çekiniliyordu. Çünkü emniyeti, adliyeyi bunlara teslim etmiştiniz. Emniyetle, adliyeyle işi olanlar, sizi zerre kadar takmazken Pensilvanya’dan tir tir titriyorlardı.

*   - Mahkemede dava kazanmak için hâkim ayarlanmıyor, Pensilvanya’yı ayarlamak yetip de artıyordu bile. Hem siz bunun farkındaydınız hem de polis farkında.

AÇI İKİ: SENİN GİBİ BİR UYANIK, BU DENLİ SAF OLABİLİR Mİ?

YASİN Aktay diyor ki: * “Bunlar henüz bir suç işlememişti. Türkiye’ye, Türkçeye, eğitime, ülkenin tanıtımına hizmet ettiklerini söylüyorlardı. Biz de buna inanıyorduk.'' * Bu da benim cevabım:

*

- Demek öyle ha! Demek henüz suç işlememişlerdi ha! Demek milletin bir bölümü bunların zulmü altında inim inim inlerken siz bunların Türkiye’ye, Türkçeye, eğitime, ülkenin tanıtımına hizmet ettiklerini zannediyordunuz ha!

*

- Bunlar bu memleketin milli ordusuna operasyon çekerlerken... Bunlar kozmik odalara dalarlarken... Bunlar milletin bel altına kameralarını dayarlarken... Bunlar gazetecileri içeri tıkarlarken... Bunlar kitaba bomba muamelesi yaparlarken... Bunlar türlü alçaklıklarla milletin parasını himmet adı altında iç ederlerken... Bunların yardakçıları her gün ekranlardan benim gibilere parmak sallayıp “tutuklanacaksın, tutuklanacaksın'' diye höykürürken... Siz bunların sadece ve sadece hizmet erleri olduğunu sanıyordunuz öyle mi?

*

- Bunlar bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı içeri tıkarken... Sen bunların Abant toplantılarında ut çalıp meşk ediyordun Yasin Aktay! Bunlar milli orduya operasyon çekerken... Sen bu operasyonlara yazılarınla destek çıkıyordun Yasin Aktay! Bunlar Ali Tatar’ların, Kuddusi Okkır’ların hayatlarını karartırken... Sen bunların operasyon gazetesi Taraf’a güzelleme yapıyordun Yasin Aktay! Bunlar MİT’i ele geçirmeye çalışırken... Sen Pensilvanya’da Fetullah’ın kolunda gülümseyerek pozlar veriyordun Yasin Aktay!

- Şimdi de çıkmış, “Biz bunların Türkiye’ye, Türkçeye, eğitime, Türkiye’nin tanıtımına hizmet ettiklerini sanıyorduk'' diyorsun. Hadi diğerleri neyse de... Senin gibi külyutmaz siyaset bilimi profesörü de mi bu denli saftı? Oysa bana yazdığın cevaptaki uyanıklığa ve kurnazlığa bakılırsa... Hiç de öyle saf gibi bir halin yok.

AÇI ÜÇ: DEMEK 17 ARALIK’TAN ÖNCE FETÖ BİR MELAİKE İDİ HA!

YASİN Aktay diyor ki:

*

“17 Aralık’tan önce FETÖ’ye karşı koymak için elimizde ne yasal ne de haklı bir gerekçe vardı. Oysa 17 Aralık’ta FETÖ suç işledi. Kemal Kılıçdaroğlu ile farkımız şu: Biz açıkça suç işlemediği zamanlarda FETÖ’yü destekledik. Kemal Kılıçdaroğlu ise FETÖ suç işlediğinde onlarla birlikte oldu.''

*

Bu da benim cevabım:

*

- Demek FETÖ’nün ilk suçu 17 Aralık ha Yasin Aktay! Demek 17 Aralık’tan önce FETÖ bir melaike ha! Demek öyle ha Yasin Aktay!

- Demek FETÖ’nün İlker Başbuğ’a yaptığı suç değil ama Egemen Bağış’a yaptığı suç ha Yasin Aktay! Demek FETÖ’nün Ahmet Şık’ın kitabına yaptığı suç değil ama Zafer Çağlayan’ın saatine yaptığı suç ha Yasin Aktay! Demek FETÖ milli orduya kumpas kurarken suçsuz ama ayakkabı kutusuna kumpas kurarken suçlu ha Yasin Aktay!

*

- Demek FETÖ başkalarına dokunurken masum bir melek ama size dokununca pis bir iblis ha Yasin Aktay! * - Bu mudur yani Yasin Aktay? Bu mudur?

*

- Hiç kusura bakma Yasin Aktay. Siz işinize geldiğinizde FETÖ’nün suçlarına ortak oldunuz... Kemal Kılıçdaroğlu da işine geldiğinde FETÖ’nün yanında durdu... Ortak noktanız bu, sadece bu.

*

- İşte tam da bu nedenle... “Biz saftık, bizi yargılayamazsınız ama Kemal Kılıçdaroğlu bizim gibi saf değildi, onun yargılanması gerekir'' anlamına gelen sözler sarf etmen, senin kişisel saflığını tekzip etmekten başka bir şey değil.
- Çünkü bu türden bir çıkış yapacak kadar uyanık ve kurnaz olan birini, değil FETÖ, feriştahı gelse kandıramaz. Yasin Aktay’ın Fetullah’ı bir melaike sanıp Pensilvanya’da ziyaret ettiği zamanlar...

AÇI DÖRT: BENİM 17 ARALIK’LA İLGİLİ DURUMUM YAZINDA

17 Aralık’ta benimle Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı durumda olduğumu yazmışsın Yasin Aktay.

*

İşin bu kısmıyla ilgili olarak sana bir okuma parçası öneriyorum: 26.09.2016 tarihinde bu köşede çıkan “17/25 Aralık’la dürüstçe bir hesaplaşma'' başlıklı yazı. Ben bu ve buna benzer yazılarla 17 ve 25 Aralık’taki tutumumla hesaplaştım. Ama sen buna rağmen bu konuda bana vurmaya devam ediyorsun. 17/25 Aralık konusunda benim yaptığım hesaplaşmanın yanına bile yaklaşmamış olan Devlet Bahçeli’ye ise tek bir kelime bile etmiyorsun. 
Neden acaba?  

"Ahmet Hakan'dan Yasin Aktay'a: Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir mi?" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Ahmet Hakan'dan Yasin Aktay'a: Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir mi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Hakan'dan Yasin Aktay'a: Senin gibi bir uyanık bu denli saf olabilir mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  2. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  3. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  4. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  5. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  6. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  7. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  8. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  9. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  10. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  11. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  12. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  13. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  14. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  15. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  16. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  17. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  18. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  19. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  20. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
Otomotiv Haberleri