Ahmet Taşgetiren'e sert tepki: 'Laiklik düşmanı kaşar!'

Ahmet Taşgetiren'e sert tepki: 'Laiklik düşmanı kaşar!'

Ahmet Taşgetiren'e sert tepki: 'Laiklik düşm... Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, AKP'nin FETÖ operasyonu ile mağdur ettiği masum kişilerin CHP'den yardım istemesini sakıncalı bulduğu yazıya tepki göterdi.Ankut'un yazılı açıklaması şöyle:Ey Tayyip...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, AKP'nin FETÖ operasyonu ile mağdur ettiği masum kişilerin CHP'den yardım istemesini sakıncalı bulduğu yazıya tepki göterdi.

Ankut'un yazılı açıklaması şöyle:

Ey Tayyip korkusundan dilini yutmuş savcı ve yargıçlar!

Bu matematiksel kesinlikteki itirafları Metin Şentürk bile görür be!

Siz daha ne kadar ölü numarası yapmaya devam edeceksiniz?

Sanırız, dünün haberiydi. Ahmet Taşgetiren adlı kaşar bir laiklik ve Mustafa Kemal düşmanı ve de azgın bir antikomünist, CIA-Pentagon Müslümanı var. Şu anda da pekçok damardan yandaş sözde yazar din alıp satıcısı gibi, AKP’giller’in Starı’nda yazar.

CIA bunu, tâ on yıllar öncesinden devşirip antikomünist karargâhta konumlandırmıştı. Bu da, doğrusu, çok iyi hizmet etti ABD’ye ve CIA’ya. Yani bu kişi, ömrünün ergenlik döneminin tamamını hep bu yolda harcadı.

1960’lı ve 1970’li yıllarda, “Yeniden Milli Mücadele'' diye antikomünist, CIA İslamcısı ve CIA’ca kurulup işletilen bir karşıdevrim örgütü vardı. İşte o örgütün önde gelen oyuncularındandır, bu Ortaçağcı gerici.

Murat Gültekin ve Ahmet Hakan, şu bilgileri verir bunun hakkında:

“Şimdi size bazı isimler sıralayacağım. Pek çoğunu tanıyorsunuz. Cemil Çiçek, Taha Akyol, Aykut Edibali, Yavuz Aslan Argun, Melih Gökçek, Necmettin Erişen, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Halil Şıvgın, Mustafa Ruhi Şirin, Atilla Yayla, Ali Müfit Gürtuna, Ahmet Taşgetiren, Gaffar Yakın, Dr. Necmettin Turinay, Galip Demirel, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Hüseyin Gülerce, Ahmet Taşgetiren, Kemal Yaman, Burhan Özfatura, Hamza Türkmen, Altan Tan... Bugün siyasetin, medya dünyasının, düşünce hayatının farklı yerlerinde halen çok önemli pozisyonlarda bulunan bu isimler 1960’ların sonlarından 1980’e kadar çeşitli dönemlerde Yeniden Milli Mücadele Hareketi içinde yer almış isimler.

(...)

“Örgütün tam adı: Yeniden Milli Mücadele...

“Dayandığı taban: Sağcı gençler... Etkinlik yılları: 60’ların sonu, 70’lerin başı... İdeolojik özellikleri: Antikomünist, Osmanlıcı, millici, devletçi, yerli İslamcı... Karakteristik özellikleri: Devletin derinliklerinin entelektüel aygıtı olmuşlardır... ''Derin sağ’ın okumuş çocuklarıdır...

“Önemli üyeleri: Cemil Çiçek, Ali Müfit Gürtuna, Hüseyin Gülerce, Aykut Edibali, Atilla Yayla, Melih Gökçek, Ahmet Taşgetiren, Mustafa Erdoğan...

“Amacı: Sağcı entelektüel yetiştirmek...

“Etkinlik alanı: Üniversiteler...

“Yaklaşımı: Komplocu...

“(...)

“60’lı yılların sonunda, 70’lerin başında etkinliğinin zirvesinde olan, o dönemlerde ''Sağın Dev-Genç’i’ falan diye de anılan bu örgütün önemli isimleri, daha sonra hareketten koptu... Hepsi bir yerlere savruldu... Ama savruldukları yerlerde hep ''sözü dinlenir’, ''önemli’ kişiler olmayı da başardılar... Şöyle ki: Cemil Çiçek siyaset duayeni oldu... Ali Müfit Gürtuna ayrı baş çekti... Mustafa Erdoğan liberal feylesof oldu... Atilla Yayla hırçın liberal oldu... Ahmet Taşgetiren, kibrini aşırı tevazusuyla gizleyen bir İslamcı yazara dönüştü... Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen Cemaati’nin önemli ismi haline geldi... Melih Gökçek pragmatik oldu... Aykut Edibali 40 yılın küçük partisinin lideri olarak yoluna devam etti... ( İlave yapayım: 1984’te Mücadele arkadaşı, Keçiören Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yardımcılığını yapan Altan Tan, bugün BDP Diyarbakır Milletvekili.)

“''Mücadeleciler’in, biraz masonik bir tarafı vardır... Yolları ayırsalar, örgütü bıraksalar da birbirlerini tutmaya devam ederler... Mesela... Cemil Çiçek’in AKP içinde Melih Gökçek’in yeniden aday gösterilmesi için verdiği uğraş, bu türden bir kardeşliğin ürününden başka bir şey değildir... Mesela... Eski ''Mücadeleci’, yeni ''Fethullahçı’ Hüseyin Gülerce’nin Gökçek’e verdiği desteğin arkasında eski örgüt arkadaşlığının izlerini bulabiliriz... Mesela... Ahmet Taşgetiren gibi ''ilke abidesi’ görüntüsü veren bir İslamcı yazarın, Melih Gökçek’i canla başla savunan yazılar yazmasında da ''Mücadelecilik kardeşliği’nden başka bir husus rol oynamaz...

“Gökçek’le başladık; Cemil Çiçek ve arkadaşları derken yazı uzadı; gitti. Gökçek’le bitirelim ve sözü gençlik arkadaşı Ahmet Taşgetiren’e bırakalım:

“Melih Gökçek benim arkadaşım. Bu yollarda beraber yürümüşlüğümüz vardır.'' “Cins bir kafadır.  İstanbul’da Yeniden Milli Mücadele dergisinde birlikte çalıştığımız günlerde, Eminönü’nden bekâr evimizin bulunduğu Üsküdar’a geçinceye kadar vapurda on tane proje ürettiğine tanık olmuşumdur.''

“Taşgetiren bize de güzel bir “taş'' getirdi; gediğine koyalım: Anladık “cins bir kafa'' Gökçek. “Neyin kafası?'' bilen yok ama hep proje, proje, proje… Yeni projelerinden biri “Vandalizm Müzesi'' imiş… Bağış kabul ederler mi acaba? Bendeki “Yeniden Milli Mücadele'' mecmualarından verebilirim. Hani Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç’ın vesikalık fotoğrafını kapak yaptıkları “Ordu Millet El Ele''sayısını mesela.

“Velhasıl-ı kelam insan utanır; arlanır da darbe lafını ağzına alacakken birkaç kez yutkunur. “Hipokrasi'' lafları edecekken kendi riyakârlığına bakar da yüzü kızarır; en azından susar. Hadi kuldan utanmıyorsunuz, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz? Mübarek Ramazan’da “ihlas''* temenni ediyorum öncelikle ve ivedikle sizler ve cem-i cümlemiz için... (MG/HK)'' (Murat Gültekin, 

"Ahmet Taşgetiren'e sert tepki: 'Laiklik düşmanı kaşar!'" haberi, 28 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Taşgetiren'e sert tepki: 'Laiklik düşmanı kaşar!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Taşgetiren'e sert tepki: 'Laiklik düşmanı kaşar!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  2. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  3. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  4. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  5. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  6. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  7. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  8. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  9. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  10. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  11. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  12. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  13. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  14. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  15. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  16. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  17. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  18. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  19. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  20. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
Politika Haberleri