Ahmet Türk’ün sağlık durumu giderek kötüleşiyor

Ahmet Türk’ün sağlık durumu giderek kötüleşiyor

Ahmet Türk’ün sağlık durumu giderek kötüleşiyor Avukatı Erdal Kuzu ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün sağlık durumunun endişe verici olduğunu söyledi.Cumhuriyet'in haberine...

Avukatı Erdal Kuzu ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün sağlık durumunun endişe verici olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in haberine göre 20 Kasım’da gözaltına alınan, 24 Kasım’da ise tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ahmet Türk, kalp pili taşıyordu. Sadece bunun için bile aylık rutin kontrollerinin yapılamadığını söyleyen avukatı Erdal Kuzu, Türk’ün yaşına bağlı başka hastalıkları da olduğunu açıkladı. En son dört gün önce Türk’ü ziyaret ettiğini söyleyen Kuzu, “Sağ gözünde katarakt oluşmuş. Doktor kataraktın ilerlediğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Olsa bile sonrasında hijyen koşulları gerekiyor. Ne yazık ki cezaevinde bu mümkün değil'' dedi.

Türk’ün sağlık koşullarının gündeme getirilmesini istemediğini vurgulayan Kuzu, şunları söyledi: "Kendisi moralli olsa da bizler onun için ciddi anlamda endişeli ve kaygılıyız. Kendisi Türkiye kamuoyuna malolmuş bir siyasetçi. Yaşamının riske edilmesi söz konusu. Fakat Türkiye’de cezaevinde bulunan hasta tutuklulara bakış açısı belli. Bugüne dek hastalık nedeniyle yaptığımız tahliye talepleri reddedildi ne yazık ki."

Son olarak dört gün önce savcılığın Türk’ü sağlık durumunu tespit etmek için heyet raporu hazırlanmak üzere bir hastaneye sevk ettiğini bildiren Kuzu, “Rapor henüz çıkmadı ama ''cezaevinde kalabilir’ şeklinde çıkma ihtimali yüksek. Kamuoyunda Ahmet Türk’ün sağlık ve tutukluluğuna tepkileri ortadan kaldırmak için bu yönde bir rapor çıkacağını düşünüyoruz. Umarım heyet bizi yanıltır'' diye konuştu.

Rapor olumsuz çıkarsa bu kez Türk’ün Adli Tıp Kurumu’na sevkini isteyeceklerini vurgulayan Kuzu şöyle devam etti: "Gerçi oradan da umutlu değiliz. Çünkü dediğim gibi Adli Tıp Kurumu’nun da hasta tutuklulara bakış açısı belli. Ama biz bütün hukuksal yolları kullanacağız. Soruşturmanın içeriğine dokunmadan söylüyoruz. O zaten ayrı bir hukuksal trajedi. Tutuklanmasını gerektiren hiçbir şey yok. Siyasal bir karar. Ama ağır sağlık sorunları olmasına rağmen cezaevinde tutulması başlı başına ihlal."

Ahmet Türk’ü cezaevinde iki kez ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de “Ahmet Türk’ün sağlık durumunun detaylarının paylaşılmasını doğru bulmasam da bunu yapmak zorundayız. Çünkü insani standartların bile değerlendirilmediğini görüyoruz. Ahmet Türk’ün sağlığı giderek daha kötüleşiyor. Acil ve adil bir karar alınmasını bekliyoruz. Sağlık katliamını önlemek için bunu yapmak zorundayız'' dedi.

"Ahmet Türk’ün sağlık durumu giderek kötüleşiyor" haberi, 31 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ahmet Türk’ün sağlık durumu giderek kötüleşiyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Türk’ün sağlık durumu giderek kötüleşiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Gündem Haberleri