'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?'

'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?'

'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecek... Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek? Zonguldak KYK'ya bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 4 günde 2...

Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek? Zonguldak KYK'ya bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 4 günde 2 kız öğrencinin kaçırıldığı iddia edilmiştir. Diğer bir vahim iddia ise kız öğrenci yurdunda kalan inşaat işçileridir! Tüm bu iddialar araştırılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır." dedi.

Fikri Sağlar'ın soru önergesi şu şekilde:

 Zonguldak Pusula Gazetesi’nde çıkan habere göre; Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) eğitim gören kız öğrencilerin kaldığı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda 4 gün içerisinde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını iddia eden öğrenciler dün akşam yurda girmeme eylemi yapmışlardır.

Kozlu İlçesi’nde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait olan ve bu yıl açılan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda, geçen cuma bir kız öğrenci erkek arkadaşı tarafından otomobile bindirilerek kaçırıldığı iddia edilmiştir. Polisin bir gün sonra yakaladığı şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığı basına yansımıştır.

Yine iddialara göre, aynı yurda dün akşam saatlerinde Tofaş marka bir araçla gelen silahlı kişilerin hiçbir güvenlik engeliyle karşılaşmadan bir kız öğrenciyi kaçırdığı kamuoyuna yansımıştır. 250 kadar kız öğrenci yurdun bulunduğu mahallenin tenha ve karanlık olmasından yakınırken, yurt müdüründen de şikâyetçi olmuşlardır. Konu ile ilgili yurt müdürünün “kızların kuyruk salladığı'' şeklinde skandal ifadelerin olduğu öne süren öğrenciler zorlukla yatıştırılmıştır. Bunlar yetmezmiş gibi birde yurdun 9. katında inşaat işçilerinin kaldığı da iddia edilirken, yurda kimin girip çıktığıda belli değildir.

Bu çerçevede:

Devlete ait olan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurduna silahlı kişilerin hiçbir güvenlik önlemi ile karşılaşmadan gelerek bir kız öğrenciyi kaçırdığı iddiası doğru mudur?

Ailelerinden uzak kız öğrenciler devletin yurdunda güvende olmazsa nerede güvende olacaktır?

İddialara göre kız yurdunun içerisinde kalan inşaat işçilerinin orada olmasına gönlünüz razı oluyor mu? Aileler kızlarını size inşaat işçileri ile beraber kalsın diye mi emanet etmiştir? Eğer bu iddialar doğru ise, bu durumu düzeltmek adına bir adım atacak mısınız?

İddialara göre yurt müdürünün kaçırılan kız öğrenciler için “kuyruk sallamalarından'' kaynaklandığını söyleyip, hiçbir işlem yapmadığı doğru mudur? Şayet doğru ise bu yurt müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Bu zihniyetteki bir müdüre aileler kızlarını nasıl emanet edeceklerdir?

Yurdun tenha, sokak lambalarının olmadığı karanlık bir yerde olması sebebi ile kız öğrenciler tedirgin olmaktadır. Bunun için herhangi bir çalışma yapacak mısınız?

"'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?'" haberi, 11 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  2. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  3. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  4. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  5. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  6. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  7. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  8. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  9. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  10. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  11. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  12. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  13. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  14. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  15. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  16. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  17. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  18. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  19. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  20. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
Politika Haberleri