Ak Saray'da şehit çocuğundan ağlatan terör sorusu

Ak Saray'da şehit çocuğundan ağlatan terör sorusu

Ak Saray'da şehit çocuğundan ağlatan terör s... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Başak Tahan'a devretti. Çorum'dan gelen Necip Can isimli bir şehit çocuğu Erdoğan'a terör operasyonları hakkında soru sorarken...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Başak Tahan'a devretti. Çorum'dan gelen Necip Can isimli bir şehit çocuğu Erdoğan'a terör operasyonları hakkında soru sorarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Erdoğan, "Bu teröristlerle ilgili mücadelemiz yoğun bir operasyon dizisiyle devam ediyor. Biz bu terörü teröristleri milletimizin huzuru, refehı için sonuna kadar mücadele ederek devam edeceğiz. Bizim şehidimizin kanı yerde kalmaz, kalamaz. O yüzden bu mücadelenin devamı geliyor. özellikle Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere, bir taraftan operasyonlar devam ederken, bir taraftan da şehit ve gazilerimize yönelik devletimizin aldığı bir dizi yardımlar paketi var. Bunlar içinde konut edinmeden tutunuz, konutların yeniden inşasına yönelik birçok bakanlığımızın çalışmaları var. Şehitlerimiz bize emanettir. Onların aileleleri, çocuklarını açıkta bırakamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan törenleri kapsamında AK Saray'daki makamında çocukları kabul etti. Erdoğan, çocuklarla tek tek selamlaştı. 16 çocuğa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eşlik etti. Koltuğu 11 yaşındaki Başak Tahan, çocuk bayramı nedeniyle devraldı. Külliyeye gelen çocuklar arasında şehit çocukları ve engelli çocuklar da vardı. Erdoğan'ın kabulüne Çorumlu Necip Can damgasını vurdu. Çorumlu Necip soru soracağı sıra kendini tutamayarak ağladı.

"NABİ BEY BUNUNLA İLGİLENİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara "Çanakkale Şehitliği'ni gezdiniz mi?" diye sordu ve çocukların sadece 4'ünün gezdiği öğrendi. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dönerek "Nabi Bey, bu okullarımız demekki hiç gitmemiş, bununla ilgilenin" talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Sevgili çocuklar, hepinizin 23 Nisan Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Bizim de ülkemizi geleceğe hazırlamak için yürüttüğümüz çalışmalar sizlere daha güzel bir Türkiyebırakmak içindir. Milyonlarca yaşıtınız içinden geleceğin cumhurbaşkanları, akademisyenleri, bakanları da çıkacaktır. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğinizde eminim daha güzel olacaktır. Tarihimizi çok iyi öğrenin. Özellikle Çanakkale Şehitliği'ni mutlaka ziyaret edin.

Yaşınızın kıymetini bilin. Bunlar geri kaldığında bir daha asla geri gelmeyecek günlerdir, bunu unutmayın. Verdikleri mücadeleyle bizleri bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum."

erdogan-a-soru-soran-cocuk-gozyaslarina-boguldu-8380103_9270_m.jpg

11 YAŞINDAKİ CUMHURBAŞKANI BASININ SORULARINI YANITLADI

Erdoğan, çocuklara yaptığı konuşmanın ardından koltuğu 11 yaşındaki Başak Tahan'a bıraktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tarhan, kadın ve erkek eşitliğine değindi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ O İŞİ HALLEDİYOR"

Bir muhabirin "Başkanlık sistemi konuşuluyor, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Sayın Cumhurbaşkanımız o işleri hallediyor" yanıtını verdi.

ŞEHİTLER İÇİN İSTİKLAL MARŞI'NI ÇALDI

Başak Tarhan, daha sonra flütle 'hayat bayram olsa' ve şehitlerimiz için İstiklal Marşı'nı çaldı.

erdogan-a-teror-olaylarini-soran-cocuk-8380103_x_4409_300.jpg

SORU SORARKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Konuk çocuklardan biri soru soracağı sırada kendini tutamayarak ağladı. Şehitler ve yakınlarıyla ilgili soru soran Çorumlu Necip Can'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan teselli etti. Erdoğan, "Şehit yakınlarına sahip çıkmak devletin görevidir," dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun üzerine "Bizim şehidimizin kanı yerde kalamaz, kalmayacak. Bunun için terör operasyonları kararlılıkla devam edecek" dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında "Devlet bütün şehit ailelerinin çocuklarını da üniversitenin son sınıfına kadar okutacaktır" şeklinde konuştu.

"Ak Saray'da şehit çocuğundan ağlatan terör sorusu" haberi, 23 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ak Saray'da şehit çocuğundan ağlatan terör sorusu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ak Saray'da şehit çocuğundan ağlatan terör sorusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri