Akademide büyük kıyım operasyonu!

Akademide büyük kıyım operasyonu!

Akademide büyük kıyım operasyonu! Güneydoğu illerindeki ''abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyen, ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bir bildiri yayımlamıştı.Bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,...

Güneydoğu illerindeki ''abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyen, ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bir bildiri yayımlamıştı.

Bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, akademisyenleri hedef alarak “Bu aydın müsveddeleri kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri, siz karanlıksınız karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler oraların adresini bilemeyecek kadar karanlık ve cahilsiniz'' diye hedef almıştı.

Bunun üzerine imzacı akademisyenler hakkında ''cadı avı’ başlatılmış, birçok akademisyen hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

17 üniversiteden 35 akademisyen

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre; Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “Barış için Akademisyen Bildirgesi''ne imza atan akademisyenlerin soruşturma dosyaları üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. 17 üniversite, imzacı akademisyenlerin, “devlet memurluğundan çıkarılması''nı isteyen 35 disiplin dosyasını YÖK’e gönderdi. YÖK Yüksek Disiplin Kurulu’nun, dosyaları 20 Temmuz’da gündeme alması bekleniyor. 

YÖK’ün aynı gün 35 akademisyeni de savunma yapmaları için YÖK’e çağırdığı öğrenildi. Anayasa Mahkemesi’nin akademisyenlere yönelik disiplin cezalarını düzenleyen yönetmeliği iptal etmesi ile doğan yasal boşluk TBMM eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan yasa tasarısı ile kapatılmaya çalışırken akademisyenler, “dosyaların hukuksuz açıldığı'' savunmasını yapacak. 

Bu kapsamda 17 üniversitede akademisyenlerle ilgili başlatılan idari soruşturmaların tamamlandığı; dosyaların YÖK’e gönderildiği öğrenildi. 17 üniversiteden gelen 35 dosyanın 20 Temmuz’da görüşüleceği ifade edildi.

Dosyalarda, “devlet memurluğundan çıkarma cezasının'' önerildiği belirtildi. Ancak edinilen bilgiye göre disiplin soruşturması dosyaları üzerinde bir “hukuk krizi'' yaşanıyor.

Anayasa Mahkemesi’nin daha önce aldığı bir karara göre, YÖK’ün disiplin yönetmeliği hükümlerine göre soruşturma başlatması ve soruşturma sonucuna göre disiplin cezası vermesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Buna karşı geliştirilen formülün ise soruşturmaların disiplin yönetmeliği üzerinden değil Devlet Memurları Yasası’na göre yürütülmesi üzerine kurulduğu ifade ediliyor.

YÖK’ün 35 akademisyene 20 Temmuz günü savunma için YÖK’te bulunmaları için davet yazısı gönderdiği de öğrenildi. Akademisyenlerin hem sendika avukatları, hem Yüksek Disiplin Kurulu’nun Eğitim Sen’li üyeleri ile kendilerini savunacakları öğrenildi. Akademisyenler, kendileri hakkındaki disiplin dosyasının Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen disiplin hükümleri doğrultusunda oluşturulduğunu, bunun da “hukuksuzluk'' anlamına geleceğini savunacakları bildirildi. 

"Akademide büyük kıyım operasyonu!" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Akademide büyük kıyım operasyonu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akademide büyük kıyım operasyonu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  7. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  8. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  9. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  10. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  11. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  12. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  13. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  14. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  15. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  16. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  17. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  18. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  19. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  20. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
Eğitim Haberleri