Akan'ın oğlu Barış, tören proğramını ve babasının vasiyeti olup olmadığını açıkladı

Akan'ın oğlu Barış, tören proğramını ve babasının vasiyeti olup olmadığını açıkladı

Akan'ın oğlu Barış, tören proğramını ve baba... Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün sabaha karşı hayata gözlerini yuman usta aktör Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregül, aile adına cenaze töreni programını açıkladı. Barış Ürengül, babasının bir...

Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün sabaha karşı hayata gözlerini yuman usta aktör Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregül, aile adına cenaze töreni programını açıkladı. Barış Ürengül, babasının bir vasiyeti olup olmadığı konusuna da açıklık getirdi.

Akan’ın Bakırköy’de bulunan evinin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barış Üregül, Akan için 18 Eylül Pazar günü saat 14.00’te Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda cenaze töreni yapılacağını söyledi. Üregül, babası Akan’ın törenden sonra Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’na defnedileceğini belirtti. Muhsin Ertuğrul Tiyartosu'nda yurttaşların katılıma açık yapılacak törenin ayrıntıları da belli oldu.

Metanetli olduğu gözlenen Barış Üregül, Tarık Akan’ın tedavi sürecine ilişkin bilgiler de paylaştı. Üregül, Akan’ın dün sabaha karşı saat 01.00’de kanserden dolayı kaybettiklerini söyleyerek, “Son iki günü yoğun bakımdaydı. Acı çekmedi onu biliyoruz. Son zamanlarında acı çekmeden veda etti. Ben, Özgür ve Özlem, 30 senelik hayat arkadaşı Acun Günay yanındaydık her zaman. Son iki haftasında hastanedeydi. Elimizden gelen her şey yapıldı. Türkiye’nin en iyi doktorları ilgilendi. Bütün doktorlarına teşekkür ediyorum, çok iyi baktılar, her şeyi denediler. Ama maalesef kaybettik'' dedi.

baris¸2.jpeg

'HASTALIĞI DUYULUNCA KÖTÜLEŞTİ'

“Babam sanatçı hassaslığında bir insandı'' diyen Üregül, “Biz hastalığı gizli tuttuk babam istediği için. 14 aydır çektiğimiz bir sıkıntıydı bu kanser illeti. Ortaya çıktıktan sonra daha çok üzülme yaşadı, o günden sonra kötüleşti. Ondan sonra da devamlı kötüye gitti. 14 ay önce akciğerde olan bir tümörle alakalı operasyon geçirdi. Tümör alındı, ameliyat başarılı geçti ama ne yazık ki tümör büyüme yapmış yine akciğerde. Radyoterapi, kemoterapi her şey görüldü. Akciğeri geçtikten sonra hemen karaciğerde gözüktü. Karaciğerde kemoterapi işe yaramadı. Büyümesi durdurulamadı. Son zamanında da karaciğer yetmezliğinden oluşan böbrek fonksiyonlarının bitmesinden ötürü hayata gözlerini yumdu'' dedi.

AKAN'IN VASİYETİ VAR MIYDI?

Tarık Akan’ın bir vasiyeti olup olmadığı sorusuna yanıt veren Üregül, “Babam her zaman film çekmek istiyordu. Hastayken bile onun düşünceleri içerisindeydi. Ben duygusallaşmak istemiyorum zaten zor tutuyorum kendimi. Özel şeylere girersem tutamayacağım kendimi. Biz vasiyet konuşmadık, böyle bir şeye dilimiz de varmadı. Hiçbir zaman da konuşamadık'' dedi.

SAY; 'BENİM İÇİN AĞABEYDİ'

Taziye ziyareti için Akan’ın evine gelen dünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say, “Tanıdığım en iyi, en güzel ruhlu, en güzel kalpli, en dürüst insandı. Benim için ağabeydi. Yaptığı onca filmden, bütün kültür sanat faaliyetleriyle, müthiş güzel bir insanlık ve demokrasi mücadelesiyle akıllarda kalacak. Çok önemli bir figürdü Türkiye için. Bütün sanatçı dostları bir şeyler yapmayı planlıyoruz. Bu akşam oturup konuşacağız. Tarık Akan çok fazla sevilen, çok fazla filmde oynayan bir insandı. Eğitime çok önem veriyordu, okulu vardı. Başımız sağolsun'' dedi.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ'NDEKİ TÖREN

Harbiye Muhsin ertuğrul Tiyatrosu'nda yapılacak programın ayrıntıları da belli oldu. Tören bütün yurttaşlara açık olacak. Yapılacak saygı duruşu, konuşma ve gelen mesajların okunmasından sonra, tören gazeteci-belgeselci Nebil Özgentürk'ün hazırladığı Tarık Akan Belgeseli ile başlayacak. Fazıl Say, Akan için kısa bir piyano resitali verecek. Ardından sahneye çıkacak Zülfü Livaneli, Tarık Akan'ın ardından "Yiğidim aslanım burda yatıyor" şarkısını söyleyecek.

Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'ndaki törenin bitiminden sonra, Tarık Akan'ın tabutu / naaşı Nişantaşı-Teşvikiye Camii'ne götürülecek. Burada kılınacak ikindi namazının ardından yapılacak dini törenden cenaze Akan'ın doğup büyüdüğü Bakırköy'ün Zuhuratbaba Mezarlığına götürülerek toprağa verilecek.

"Akan'ın oğlu Barış, tören proğramını ve babasının vasiyeti olup olmadığını açıkladı" haberi, 17 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Akan'ın oğlu Barış, tören proğramını ve babasının vasiyeti olup olmadığını açıkladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akan'ın oğlu Barış, tören proğramını ve babasının vasiyeti olup olmadığını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  2. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  3. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  4. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  5. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  6. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  7. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  8. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  9. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  10. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  11. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  12. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  13. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  14. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  15. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  16. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  17. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  18. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  19. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  20. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
Gündem Haberleri