Akhisar Belediyespor 3-3 Beşiktaş

Akhisar Belediyespor 3-3 Beşiktaş

Akhisar Belediyespor 3-3 Beşiktaş Spor Toto Süper Lig’de 30. haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde giren lider Beşiktaş, iki kez öne geçtiği Akhisar Belediye deplasmanında 3-3 berabere kaldı. Mario Gomez, Olcay ve Cenk Tosun ile golleri bulan Kara Kartal’ı...

Spor Toto Süper Lig’de 30. haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde giren lider Beşiktaş, iki kez öne geçtiği Akhisar Belediye deplasmanında 3-3 berabere kaldı. Mario Gomez, Olcay ve Cenk Tosun ile golleri bulan Kara Kartal’ı yıkan isim hat-trick yapan Hugo Rodallega oldu. Akhisar Belediyespor, İstanbul'da 2-0 yendiği Beşiktaş'a şampiyonluk yolunda bir çelme daha taktı.

Önce yeni stadı Vodafone Arena’nın açılış maçında Bursaspor’u, ardından da deplasmanda Medicana Sivasspor’u yenerek oldukça kritik virajları kayıpsız geçen Beşiktaş, bitime 5 hafta kala takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde liderliğini pekiştirmişti. Siyah-beyazlıların 30. haftada deplasmandaki rakibi ise sezonun flaş takımlarından Akhisar Belediyespor’du. 

Karşılaşmaya taraftarının da coşkusuyla iştahlı başlayan Beşiktaş, maçtaki ikinci ve ilk isabetli şutunda golü buldu. 4’te Quaresma’nın üstten auta giden serbest atışında kaleyi yoklayan Beşiktaş, 15. dakikada Mario Gomez ile öne geçti. Bu dakikada, sol kanatta topu Tolga Ünlü’den kapan İsmail Köybaşı müthiş ve inatçı bir driplingle ceza sahasına indi; topu ortaya çıkardı. “Önce pozisyon alış, ardından da bitirici vuruş'' deyince akla gelen Mario Gomez, ligde bu sezonki 23. golüyle Beşiktaş’ı öne geçirdi. CV’sine Akhisar Belediyespor’u da ekleyen Alman santrfor; Mersin İdman Yurdu ve Çaykur Rizespor dışındaki 15 Süper Lig ekibine de gol atmış oldu. 

Golden sonra Akhisar Belediye oyuna ortak olmaya çalıştı; devrenin sonuna doğru da bunu başardı. İlk 45 dakikada Beşiktaş kalesine 2’si isabetli toplam 3 şut çeken Akhisar Belediyespor, devrenin sonunda golü buldu. Beşiktaş’ın İspanyol stoperi Alexis’in topla elle oynaması sonrasında hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hugo Rodallega’nın vuruşunu kaleci Tolga Zengin çıkardı ama Kolombiyalı futbolcu dönen topu tamamlayıp ağlara yolladı.

İlk yarı 1-1 bitti.

Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. 47’de Gomez’den aldığı pasla topla buluşan Jose sosa, ceza yayının solundan şutunu çekti. Kaleci Fatih Öztürk bu şutu çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Olcay Şahan topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş, ikinci golünden sonra tempoyu artırsa da kalesinde bir kez daha gol gördü. 54’te Sami sağdan kale ağzına doğru ortasını yaptı. Hugo Rodallega topa gelişine sağ ayağıyla vurdu; fileleri sarstı.

Yediği ikinci golden sonra rakip kalede pozisyon üretemeyen Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, 71’te Serdar Kurtuluş-Cenk Tosun ve Quaresma-Gökhan Töre değişikliklerini gerçekleştirdi.

Fakat üçüncü golü bulan Akhisar Belediye oldu. 78’de stoper Alexis ile Tolga Zengin anlaşmazlığında “kendi pozisyonunu kendi yaratan'' Hugo Rodallega hat-trick yaptı; ligdeki gol sayısını 19’a yükseltti.

Maçın son dakikaları, deyim yerindeyse “bir o kalede bir bu kalede'' geçti.

89’da Akhisar Belediyespor’dan Soner Aydoğdu’nun direkten dönen topunun ardından Cenk Tosun 90’da skoru 3-3’e getirdi.

Karşılaşma 3-3 bitti. Beşiktaş, ilk yarıda İstanbul'da 2-0 yenildiği Akhisar Belediyespor'dan bir çelme daha yemiş oldu. Lider Kara Kartal bitime 4 hafta kala puanını 70'e yükseltti.

TÜM EGE MANİSA'YA AKTI
Beşiktaş, Manisa'da adeta kendi evinde gibi oynadı. Akhisar Belediyespor'un Beşiktaş'a jest yaparak tribünlerin büyük bir bölümünü Siyah-beyazlılara vermesi sonucu Manisa 19 Mayıs Stadı'nın dörtte üçü siyah beyaza büründü. 17 bin kişilik stadın yaklaşık 13-14 bini Beşiktaşlı taraftarlarca dolduruldu. Gün boyu başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin tüm şehirlerinden adeta Manisa'ya akan taraftarlar, İstanbul'dan gelenlerle birlikte Beşiktaş'a büyük destek verdi.

'Burası İnönü buradan çıkış yok' tezahüratları ile Manisa 19 Mayıs Stadı'nı inleten Beşiktaş taraftarı, özellikle Gomez, Quaresma, Sosa ve Oğuzhan'a büyük ilgi gösterdi.

SAHA ZEMİNİ BOZUK
Bu sezon bir çok maçta bozuk olan Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemini hafta boyunca yapılan tüm onarım çalışmalarına rağmen kale önleri ve yedek kulübelerinin olduğu bölümlerin oldukça bozuk olduğu görüldü.

QUARESMA İLK 11'E DÖNDÜ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor karşısına geçtiğimiz hafta oynanan Medicana Sivasspor maçından biri zorunlu olmak üzere 2 değişiklik ile çıktı. Kırmızı kart cezalısı olduğu için Sivas'ta oynayamayan Ricardo Quaresma, Akhisar Belediyespor maçı ile yeniden ilk 11'e dönerken Kerim Frei yedek kulübesinde oturdu.

Sarı kart cezalısı Andreas Beck'in yerine de Serdar Kurtuluş savunmanın sağında yer aldı. Akhisar Belediyespor maçı Serdar Kurtuluş'un bu sezonki ikinci lig maçı oldu.

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısına Toga - Serdar - Marcelo - Alexis - İsmail - Atiba - Oğuzhan - Quaresma - Sosa - Olcay - Gomez 11'i ile çıkarken yedek oyuncular Günay - Dusko - Gökhan Töre - Tolgay - Necip - Kerim ve Cenk Tosun oldu.

TOLGA ZENGİN 100. MAÇINA ÇIKTI
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, Akhisar Belediyespor maçında 100. kez forma giydi.

Siyah Beyazlı takımda 3. sezonunu geçiren ve zaman zaman eleştirlmesine rağmen birinci kaleciliği kimseye kaptırmayan Tolga Zengin, bu akşam 100. kez forma giymenin gururunu yaşadı.
 

"Akhisar Belediyespor 3-3 Beşiktaş" haberi, 23 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Akhisar Belediyespor 3-3 Beşiktaş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akhisar Belediyespor 3-3 Beşiktaş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  2. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  3. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  4. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  5. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  6. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  7. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  8. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  9. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  10. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  11. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  12. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  13. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  14. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  15. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  16. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  17. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  18. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  19. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  20. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
Spor Haberleri