'AKP, Atatürkçü okullardan rahatsız'

'AKP, Atatürkçü okullardan rahatsız'

'AKP, Atatürkçü okullardan rahatsız' CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’la görüşen Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, başarılı öğrencilerin okuduğu “Proje Okulları''na yönetici-öğretmen atama yetkisinin bizzat...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’la görüşen Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, başarılı öğrencilerin okuduğu “Proje Okulları''na yönetici-öğretmen atama yetkisinin bizzat Milli Eğitim Bakanı’na verildiğini, bu yolla okulların AKP denetimine alınmak istendiğini belirtti. Cankurtaran da bu okulların AKP’de “Atatürkçü'' diye nitelendirildiğinden buralara hakim olmayı özellikle istediklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, dün CHP Genel Merkezi’ndeki makamında eğitim sistemindeki sorunlarla ilgili olarak Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İkili görüşmede Bozdoğan, 6528 sayılı Torba yasa içerisinde görüşülen  ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 652 sayılı düzenleme ile “Proje Okulları'' olarak bilinen ve bazısı yabancı kurumlarla işbirliği içinde kurulan okullara öğretmen ve yönetici atama yetkisinin bizzat Milli Eğitim Bakanı’na bağlandığını belirtti.

BOZDAĞAN: “ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURAMIYORLARDI''

Bozdoğan, proje okulları arasında örneğin sadece İstanbul’da İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Vefa Lisesi, Kabataş Lisesi gibi köklü okulların olduğunu belirterek, “Düzenleme ile bu okullara akademisyenlerin de atanabileceği ve bu yolla eğitim kalitesinin arttırılmasının amaçlandığı belirtiliyor.  Ancak işin aslı öyle değil. Seçilen okullar Türkiye’nin yüksek puanla öğrenci alan ve öğrencilerin üzerinde iktidarın bir türlü tahakküm kuramadığı okullardır. Çünkü bu okullara bugüne kadar başarı ortalaması yüksek öğretmen ve yöneticiler atanıyordu. İktidar bu düzenleme ile hiçbir başarı kriteri olmadan atayacağı kişiler ile bu okulları arka bahçesi haline getirerek, kendi hegemonyasını tesis etme arayışı içerisindedir'' dedi.

f62dfbce-e504-4cf2-b217-9ee37079352b.jpg

CANKURTARAN: “ATATÜRKÇÜ OKULLARDAN RAHATSIZLAR''

Cankurtaran, söz konusu okulların köklü gelenekleri olduğunu belirterek,  “AKP kadroları bu okullardan özellikle rahatsız. Çünkü bu okulları ''Atatürkçü öğrenciler yetişiyor’ diye görüyorlar ve buralara özellikle hakim olmak istiyorlar'' dedi.

Cankurtaran okulların sadece öğrencilerin içerisinde eğitim gördüğü beton yapılar olmadığını söyleyerek, “Buralar toplumun ve onun tarihinin taşıyıcısı olan mekanlardır.Bir okulun adını, biçimini, işleyişini değiştirmek onun değerlerini, geçmişini ve biriktirdiklerini de ortadan kaldırmaktır'' diye konuştu.

“AKP, OKULLARI FETHEDİLECEK KALE GİBİ GÖRÜYOR''

Cankurtaran,  AKP’nin Milli Eğitim’i fetih mantığı ile yönettiğini belirterek “Her şey de olduğu gibi biz ve onlar ayrımı yapıyorlar.. Bu okul bize yakın, bu değil. Şu öğretmen bize yakın, o değil mantığı güdüyorlar Kendilerine yakın görmedikleri okulu fethedilecek kale gibi görüyorlar. Bunu ODTÜ’ye yönelik söylemlerinde gördük. Proje okullarında sürecin takipçisiyiz. Buraların AKP’nin arka bahçesine dönmemesi birer eğitim-bilim yuvaları olarak kalması için mücadele edeceğiz'' dedi.

"'AKP, Atatürkçü okullardan rahatsız'" haberi, 03 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'AKP, Atatürkçü okullardan rahatsız' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'AKP, Atatürkçü okullardan rahatsız' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  2. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  3. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  4. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  5. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  6. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  7. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  8. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  9. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  10. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  11. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  12. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  13. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  14. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  15. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  16. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  17. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  18. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  19. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
  20. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
Politika Haberleri