AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri, HDP neden imzalamadığını açıkladı!

AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri, HDP neden imzalamadığını açıkladı!

AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri, HDP neden... AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, imzalarının olduğu ortak bildiriyi kürsüden ayrı ayrı okudu."Aziz milletimize" diye başlayan bildiride, dün İstanbul'da...

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, imzalarının olduğu ortak bildiriyi kürsüden ayrı ayrı okudu.

"Aziz milletimize" diye başlayan bildiride, dün İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırının, aziz Türk milletinin birliğine, bekasına ve bütünlüğüne yönelik vahşi bir terör saldırısı olduğu kaydedildi. Bu saldırıyla
hiçbir kutsalı tanımayan teröristlerin bir kez daha insanlık düşmanı terör yöntemlerini devreye soktuğu belirtilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:

"Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir. Unutulmamalıdır ki hiçbir talep terörizme meşruiyet, teröriste masumiyete dayanak gösterilemez. Terör, hiçbir zaman Türkiye’yi teslim alamayacak ve aziz
milletimizi yıldıramayacaktır. Zira kadim bir geçmişe sahip bu aziz millet, şanlı tarihi boyunca önüne çıkan birçok engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak aklı ve bilinci devreye sokarak bertaraf etmiştir.
Şanlı tarihimizden aldığımız bu güç ile terör saldırıları karşısında millet olarak topyekün mücadele edeceğimizden ve birbirimize daha da çok kenetleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Teröre vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Daha önce PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin benzer şekilde yaptığı bu terör eylemleri karşısında millet olarak nasıl dik durduysak, nasıl terörün amacını boşa çıkarttıysak yine aynı şekilde çelikten bir irade ortaya koyacağız. Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden, PKK ve DEAŞ gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin ve destekçilerinin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikardır.

Milletimiz müsterih olsun. İnsanlık düşmanı teröristler yenilecek; aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır. Millete kastetmeye kalkışan teröristler ya yok olacak ya da adalete hesap verecektir. Bizler; acımızın ortak olduğunu ve her türlü siyasi düşünce farklılığını bir kenara koyarak bu derin acıyı paylaştığımızı, yüreğimizde hissettiğimizi özellikle ifade ediyoruz. 15 Temmuz’da milletimize ve onun iradesine karşı yapılan FETÖ darbe girişiminde ortaya koyduğumuz milli şuuru, bu terör saldırıları karşısında da göstereceğimizi aziz milletimizin dikkatlerine sunuyoruz.

Bizler bu bildiriye imza atan siyasi parti grupları olarak; devletimizin bekası ve sinesinden çıktığımız aziz milletimizin huzuru için, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız. Bu terör
saldırısı neticesinde şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

HDP İMZALAMADI

AKP, CHP ve MHP'nin teröre karşı ortak bildirisini HDP imzalamadı. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın imzalarını taşıyan ve terörün kınandığı ortak bildiride HDP'nin imzasının yer almadığı belirtildi. Muhatap partilerin bildiride, HDP'nin ortaklaşma çabalarını kabul etmemesi ve önerilerinin dikkate alınamaması gerekçesiyle metnin imzalanmadığı kaydedildi.

"AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri, HDP neden imzalamadığını açıkladı!" haberi, 11 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri, HDP neden imzalamadığını açıkladı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP, CHP ve MHP'den ortak bildiri, HDP neden imzalamadığını açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  2. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  3. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  4. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
  5. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
  6. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
  7. 12:57 Tahinin Sağlıkta Yeni Kahramanı: Canan Karatay'ın Önerisiyle Keşfedilen Mucizevi Faydaları!
  8. 12:54 Sosyal Medyada Altın ve Parayla Dolu Oda Görüntüleri: "Oturduğum Yerde Haftalık Kazancım"
  9. 12:53 Bu Nadir Ürünün Fiyatı Rekor Kırdı: Tazesi 1500 Lira, Kurutulmuşu 10 Bin Liraya Satılıyor!
  10. 12:52 Evde Sirke Kullanarak Pirinci Karıncalardan Temizlemenin Kolay Yolu!
  11. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
  12. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  13. 12:41 Beklenen açıklama geldi! Restoran boykotuna ve fahiş fiyatlara ceza yolda mı?
  14. 12:40 Euro 2024'te Türk hakemler görev başında: İşte kadroda yer alan o isimler!
  15. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  16. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  17. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  18. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  19. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  20. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
Politika Haberleri