AKP 'Çocuk istismarı' diyen çocukları da sansürledi!

AKP 'Çocuk istismarı' diyen çocukları da sansürledi!

AKP 'Çocuk istismarı' diyen çocukları da san... 4'üncü Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali "Uyandırma Servisi: Günaydın" temasıyla düzenlendi. PALETDER Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ortaklığı...

4'üncü Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali "Uyandırma Servisi: Günaydın" temasıyla düzenlendi. PALETDER Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ortaklığı ile gerçekleşen 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nin düzenleyicileri ve sponsorları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği gibi devlet kurumları da bulunuyordu. AKP'li belediyeciler, yaptıkları teftişte "uygunsuz" ve "zararlı" gördükleri bazı eserleri bianelden kaldırdı ya da sürgün etti. Sansüre uğrayan çalışmaların tamamı çocuklar tarafından yapılmış*.

Bienal, 19 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor. Sansür skandalı ise 17 Nisan Pazar günü yapılan bir "ziyaret" ile başladı. Bienal, başlama tarihinden bir gün önce, yani 18 Nisan Pazartesi günü ise 3 kez "teftiş" edildi. Bienali gezen AKP'li Beyoğlu Belediyesi ekipleri, 18 Nisan'da yapılan 3'üncü teftişte, bazı eserleri depoya kaldırarak bazılarınıysa sürgün ederek sansür uyguladı. Sansüre uğrayan eserlerde çocuklar, "Haziran Direnişi", "Evlilik adı altında çocuklara dönük cinsel saldırı", "Kobani" gibi konuları işlemişlerdi. Haziran Direnişi'ni anlatan "kırmızılı kadın"lı, gaz maskeli eserlerin yanısıra "çocuk istismarı" konulu eserlerde AKP'lilerin gazabından kurtulamadı.

Sol'dan Serdar Nazım Yüce'nin haberine göre Bienal kapsamında sergiler, Beyoğlu'ndaki Antrepo1 ile Beşiktaş Akatlar'daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde (MKM) açılmıştı. Bienal boyunca insanların şehrin merkezinde olması nedeniyle daha çok tercih ettiği Antrepo1'deki eserler, söz konusu sansürle birlikte, ulaşımın daha zor olduğu MKM'ye sürgün edildi. Zaten sürgün edilen eserler de uzun süre alıkonuldu, ziyaretçilere açılmadı.

Kobani konulu bir eser de, benzer şekilde bienalden tamamen kaldırıldı. Eser, Kobani'de çocukları konu alan video ve fotoğraflardan oluşuyordu.

Bienalin açılışı 19 Nisan'da yapıldı. 20 Nisan'da, küratör ekip Pasaj, bienalden çekildiğini açıkladı. "Pasaj ekibi ile birlikte küratörlüğünü yaptığımız 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde çocuk ve gençlerin işlerine uygulanan sansür ve yönetimin kürator ekibinin kararlarını hiçe sayarak hareket etmesi bizi oldukça üzmüş ve endişe içinde bırakmıştır" denilen açıklamada, "Uygulanan bu haksızlıklar karşısında çaresiz bırakılışımız bizi daha da üzmüştür. Bu süreçte mağdur olan tüm çocuklardan, gençlerden, öğretmenlerden ve velilerden Pasaj adına özür dileriz" ifadeleri kullanıldı. 

*Söz konusu sansür, çocuklarda ve anne-babalarında "fişleme" korkusu yarattı. Bunun için eserleri, eserlerin fotoğraflarını ve sanatçıların isimlerini yayınlamamayı tercih ediyoruz.

"AKP 'Çocuk istismarı' diyen çocukları da sansürledi!" haberi, 24 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP 'Çocuk istismarı' diyen çocukları da sansürledi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP 'Çocuk istismarı' diyen çocukları da sansürledi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Gündem Haberleri