AKP Genel Merkezi'nde 15. yıl etkinliği

AKP Genel Merkezi'nde 15. yıl etkinliği

AKP Genel Merkezi'nde 15. yıl etkinliği AKP'nin 15'inci yıldönümü için Genel Merkez'de, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için bir tören düzenleniyor.AKP Genel Merkezi'nde açık havada düzenlenen etkinliğe, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve eşi...

AKP'nin 15'inci yıldönümü için Genel Merkez'de, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için bir tören düzenleniyor.

AKP Genel Merkezi'nde açık havada düzenlenen etkinliğe, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Sinevizyon gösterisiyle AKP'nin 15 yılı anlatıldı.  

ERDOĞAN'DAN CANLI BAĞLANTI

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, etkinliğe canlı yayınla bağlandı. Erdoğan konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası artık hiç kimsenin aynı şekilde davranamayacağını vurgulayarak, "Bu millet varsa, biz varız. Bu ülke varsa, biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar. Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, polisimize, askerimize, insanlara saldırdılar. Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta ben davranamam. İktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Partimle bağım kopmuş olsa da, partiyi birlikte kurduğum dava arkadaşlarımla gönül bağım, mücadele arkadaşlığım bitmemişti, bitmeyecektir. 26 Mart 1999'da Pınarhisar Cezaevi'ne doğru yola çıktığımızda 'Beraber yürüdük bu yollarda" dedik. Hiç vakit kaybetmeden milletimize koştuk. Daha sonra milletimiz bize ülkeyi yönetme görevi verdi. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Önümüze çıkarılan engellerin üzerinden birer birer gelerek, bütün o hizmetlerle, yatırımlarla, eserlerle donattık. 

Biz milletimize hizmet ettikçe, milletimizde bize sahip çıktı. Her seçimde oylarımızı artırdık. 2007'de bize Cumhurbaşkanı seçtirmemek için oynamadık oyun bırakmadılar. Giriştikleri saldırılardan sonuç alamayanlar 2013 yılından itibaren yeni senaryolar ortaya koydular. Gezi olayları tutmadı, 17-25 Aralık darbe girişimini başlattılar netice alamadılar, 2014 seçiminde 13 parti bir adayı destekledi milletimizin yüzde 52'sinin desteğini alarak buradan galip çıktık. Daha sonra silahlı bir başkaldırıya kalkıştılar, açtıkları çukura gömüldüler. Birçok şehrimizde canlı bomba saldırıları yaptılar netice alamadılar. 15 Temmuz'da ülkemizin en alçak, en sinsi saldırsıyla karşı karşıya kaldık. Bir grup asker müsfettesi teröristler kendi devletine darbe girişimine kalkıştı. Bunlar her türlü silahı yine millete karşı kullandı. Milletimizle omuz omuza vererek bunu akamete uğrattık. Dava arkadaşlarımız şehit verdik, gazilerimiz var. Tek yürek, tek ses olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma mücadelesi verildi. 

7 Ağustos'ta Yenikapı'da ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışının müjdecisi olmuştur. Bu yeni kapıya sonuna kadar sahip çıkılacağına inanıyorum. 'Gerekirse biz bedel ödeyeceğiz, milletimize bedel ödetmeyeceğiz' demiştik. Bu alçaklar 240 arkadaşımızı şehit ederek milletimize bedel ödetmişlerdir. Bunun hesabını sormak ve FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur. 

Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir. Bu parti mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık bir davadır. Anadolu'da verilen mücadelenin temsilcileridir. İstanbul'un Fethinden Çanakkale'ye tüm dönemlerin ruhudur. Balkanlar'dan Ortaasya'ya dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onların gözyaşlarını silen bir eldir bu parti. Özyurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığını güçle, tüm Türkiye'ye hizmet etmek mücadelesindeydiniz. Artık tüm Türk milletine hizmet etme mecburiyetimiz var. Bu millet varsa, biz varız. Bu ülke varsa, biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar. Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, polisimize, askerimize, insanlara saldırdılar. Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta ben davranamam. İktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna inanıyorum. Medyanın, meslek örgütlerinin, tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum. 

AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü böyle tarihi bir dönemde gerçekleşiyor. AK Parti'den Türkiye'nin 2002'den bu yana değişimini sağlayan öncü misyonunu devamını bekliyorum. AK Parti'nin 15. yıldönümünü gönülden kutluyorum."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: GÜÇ SARHOŞLUĞUNA KAPILMADIK, KAPILMAYACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Can verme sırra eren aziz şehitlerimizi selamlayarak sözlerime başlıyorum. Bugün sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bugün bizim için özel bir gün. İçinde bulunduğumuz durumda çok daha anlamlı hale gelen dönemdeyiz. 15 Temmuz 2001'de AK Parti kuruldu. Bugün AK Parti 15 yaşında. Bu kutlu hareket bismillah diyerek milletin huzuruna çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu gün, 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Bu sözün üstünden 15 yıl geçti. 15 yıl sonra hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye'yi ön saflara taşıdık, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldik. İstiklal ve istikbal mücadelesi verdik. Eğilmedik, bükülmedik, yıkılmadık, millete güvendik ve başardık. 

2002 seçimlerine giderken 'Tek başına, iş başına' dedik. İlk seçimlerde zaferle çıktık, işbaşına geldik. Türkiye'nin bütün imkan ve kaynaklarını vatandaşlarımız için kullandık, seferber ettik. Her şey Türkiye için dedik ve Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını açtık. Türkiye'yi adaletle, hakkaniyetle büyüttük ve geliştirdik. Bize omuz veren milletin başını öne eğdirmedik. Önce Türkiye diye yola çıktık ve durmak yok yola devam dedik. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir terör örgütü, vesayet odağını tanımadık. Eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurlarınızdayız. 

O karanlık 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı vardı. O gece medyamız, o gece polisimiz, o gece valilerimiz kaymakamlarımız, savcılarımız ve 79 milyon milletimiz bir oldu, tek yürek oldu ve bu darbeci hainlere gereken derslerini verdi. Milletçe çıktığımız bu yolda, milletle yürüdük. 

Bu kutlu dava hepimizin davası. Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hepinizden Allah razı olsun. Allah sizlere daima razı olsun, Allah sizlerin daima yolunu açık etsin. Bu vesileyle bu kutlu davaya ömrünü adayanlara bütün AK Parti ailesine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti esas olarak Anadolu'nun bağrından çıkmış erdemliler hareketidir. AK Parti, baştan itibaren etnik, bölgesel ve dini milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa karşı durmuştur. Herkesi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. AK Parti milletin sesi, Türkiye'nin partisidir. AK Parti milletin ta kendisidir. Her şey Türkiye için demiştik, bugün de davamı Türkiye'dir. Partimiz kurulduğu günden itibaren toplumsal merkezi temsil etmiştir. 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. AK Parti hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. İcraatlarıyla geçmişini inkar etmeden, geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir. Hiç kimsenin yaşam hayatına müdahale etmeden her türlü yasağı gündemden çıkarmıştır. Biz hiçbir zaman iktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadık, kapılmayacağız. Aradan 15 yıl geçtikten sonra da aynı anlayışı koruyoruz. Bugün düne göre daha güçlüyüz, krizleri, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte dünyanın en alçak girişimini alt etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir partidir AK Parti.

ABDULLAH GÜL: 15 YIL ÖNCE YAPTIĞIMIZ GİBİ TÜRKİYE'Yİ YİNE BU ORTAMDAN ÇIKARACAĞIZ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hep beraber önce yenici hareket olarak başlayan, ve kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi ve bugünlere taşıdı. Bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'da şehit verdiğimizi Erol kardeşimizi özellikle hatırlamak istiyorum. Bu partinin oluşumunun ilk gününden itibaren emeği geçmiştir.

Bugün maalesef 15 Temmuz'un çok karanlık gecenin Türk tarihinin utanç sayfalarından biri olan birinci ayının aydönümü. 4 hafta önce, hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin de hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan, cemaat adı altında bu hareketin darbe girişimiyle uyandı. Çok şükür başarılamadı. Halkın, bütün Türk gençliğinin canını ortaya koymasıyla önlendi. 'Ben varım' diye sokağa çıkanlar tankların önüne yattı, kurşunlara göğüslerini siper ettiler ve karanlık sayfanın açılması önlendi. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup olsun, herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur. Herkesin aklının, fikrinin muhakemesini ortaya koyması gerekir. Bu yapılar şeffaf olmazsa, gizlilikler olursa, Müslümanlıkta görüşmemiş şekilde takiye yapılırsa, ikiyüzü olursa ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür bu karanlık sayfa açılmadı.

15 sene önce partimizi kurduğumuzda Türkiye'nin önü öngörülemez şekildeydi. Arkadaşlarımızla çok çalıştık. Akılla hazırlıklar yaptık, geleceğimizin yol haritalarını çizdik. Reformlar yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerini AK Parti iktidarları yaşattı. Herkesin hayat standartları yükseldi, taşın, toprağın değeri arttı, Türkiye ile dost olmaya uğraşılan bir ülke yaptık. Bunları yaparken de antidemokratik birçok saldırılarla karşı karşıya kaldık. Bu parti AYM'den 1 oyla döndü. Bütün bunlar yaşandı ama iktidarda olduğumuz için, hiçbir zaman rövanşist olmadık, hep geleceğe baktık. Şimdi de 1 ay önce yaşadığımız bu rezil, bu utanç verici isimleri tarihe kara leke olarak geçecek bu insanların Türkiye'yi düştüğü bu durumdan Genel Başkanımız ve siz çıkaraksınız.

Çıkarırken evrensel hukukun özelliklerinin farkındayız. 15 yıl önce yaptığımız gibi, yapacağınız planlarla insanların güvenini kazanacaksınız. İnanıyorum ki Türkiye'yi bu ortamdan çıkaracağız. Unutmayın ki, Türkiye'nin ve Türk halkının sorumluluğu AK Parti'nin omzundadır. Türkiye'yi bu karanlıktan çıkarmak için geleceğe bakmak gerek. Demokrasiyi derinleştirecek, hukuku güvenilir hale getirir, devleti şeffaf yapacak bir siyasi ortamı yine AK Parti yapacaktır."

Canlı yayın:

"AKP Genel Merkezi'nde 15. yıl etkinliği" haberi, 14 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP Genel Merkezi'nde 15. yıl etkinliği haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Genel Merkezi'nde 15. yıl etkinliği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:48 Küresel Borçlar Tarihi Zirvede: İIF Raporu 2024'ün İlk Çeyreğindeki Artışı Açıkladı
  2. 17:44 Rüyada dişlerin düştüğünü görmek: Uzmanlara göre 7 olası anlam!
  3. 17:42 İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
  4. 17:42 Skywell'in yeni hibrit otomobilinin Türkiye'ye gelişi yakın! Satış tarihi açıklandı
  5. 17:42 Erkeklerde kas geliştirme takıntısı: Ergenlerde kas takıntısına dikkat!
  6. 17:42 Drake'in Toronto Malikanesine Silahlı Saldırı: Güvenlik Görevlisi Yaralandı
  7. 17:40 Kişilik testi: Çatışmalarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
  8. 17:39 Vazelinin yok artık dedirten İnanılmaz etkisi: Vazelinin faydaları ortaya çıktı!
  9. 17:38 Çıtır çıtır patates kızartması yapmanın sırrı bulundu: 1 tatlı kaşığı ekleyin ve sonucu görün!
  10. 17:37 Rusya 'Refah' açıklamasında bulundu
  11. 17:37 Oğuz Tongsir, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde tekrar başkan seçildi
  12. 17:37 Elon Musk, 14 yaşındaki bir çocuğa karşı milyonlarca dolarlık bir dava açtı!
  13. 17:35 Deniz sezonunu mayıs ayında açmak isteyenler bu listeye göz atsın: Tatil merkezleri kapılarını açtı
  14. 17:34 Ember Raporu: Küresel Elektrik Talebi Rekor Seviyede, Yenilenebilir Enerji Yükselişte!
  15. 17:28 Nisan Sıcaklık Rekorları Kırdı: Copernicus'un Raporu
  16. 17:25 İslam Memiş, altını ve doları olanlara "pazartesi" için uyarıda bulunuyor: "Yapmayın"
  17. 17:25 Ünlü ekonomist uyarıyor: Altın sahipleri satıyor, düşüş devam edebilir!
  18. 17:22 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Kaza Yerinde İncelemelerde Bulundu
  19. 17:15 Game of Thrones'un Kevan Lannister'ı Ian Gelder, Safra Kanalı Kanseriyle Hayatını Kaybetti
  20. 17:13 Nisan ayında Almanya'da işletme iflasları arttı
Politika Haberleri