'AKP içindeki kavga çok büyüyecek'

'AKP içindeki kavga çok büyüyecek'

'AKP içindeki kavga çok büyüyecek' Başbakan Davutoğlu’nun “teşkilatları görevden alma ve atama''yetkisini MKYK’ya iade etmek zorunda kalmasıyla berraklaşan AKP’deki kavgayı değerlendiren CHP'li Özgür Özel, “AKP içindeki kavga büyüyecek'' dedi.BirGün'den...

Başbakan Davutoğlu’nun “teşkilatları görevden alma ve atama''yetkisini MKYK’ya iade etmek zorunda kalmasıyla berraklaşan AKP’deki kavgayı değerlendiren CHP'li Özgür Özel, “AKP içindeki kavga büyüyecek'' dedi.

BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir partinin diğer partinin içişleri ile ilgili değerlendirme yapmasının siyasetin doğasına aykırı olduğunu, ancak AKP’nin bu konuda her zaman pervasız davrandığını söyledi. Bu nedenle AKP içinde yaşananları yorumlamakta bir sakınca görmediğini belirten Özel, ''’Kavga büyüyecek, çözülme, yarılma ihtimali AKP’nin kapısında’’ dedi. Özel, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ''’teşkilatları görevden alma ve atama ''’ yetkisini MKYK’ya iade etmek zorunda kalması ile görünür olan ''’AKP içindeki kavga’’yı değerlendirdi.

Özel’in değerlendirmeleri şöyle:

“Aslında bir siyasi partinin başka bir siyasi partinin içişleri ile ilgili olmaması gerekir normalde. Ancak AKP öyle bir parti ki parti yöneticilerinin, milletvekillerinin yanı sıra İçişleri Bakanı diğer partilerin her meselesi ile ilgili, Adalet Bakanı’nın MHP’deki kurultay gelişmeleri ile ilgili Bakanlar Kurulu’nda bilgi verdiğini biliyoruz. İmralı tutanakları MİT’in CHP’yi köşeye sıkıştırmak için taktik geliştirdiğini ortaya koydu. Odalarımızdaki böceklerden, telefon hatlarımızdaki anomaliye kadar AKP ve hükümet her işimizin orta yerinde. Kendi evi camdan olan başka evin camına taş atmayacak. O nedenle AKP içinde yaşananlarla ilgili bize de söz söyleme hakkı doğuyor.

'KOL KIRILIP YEN İÇİNDE KALMIYOR'

AKP uzun süredir öyle bir halde ki parti var, hükümet var, bir de Saray var. Başbakan var, Saray’ın yedek Başbakanı var. Bakanlar var, Saray’da her bakanın, her bürokratın alternatifi var. MİT var, başka istihbarat kaynakları var. Büyük bir kargaşa, sürekli kendi sonunu üreten büyük bir denklem.

Artık kol kırılıp yen içinde kalmıyor, yaşananlar maskelenemiyor. Erdoğan’ın parti kuruluşundaki yol arkadaşları yaşanan çıkar çatışmaları ile başka başka noktalara savruldu, birbirlerine ağır eleştiriler yönelttikleri biliniyor.

'KURULLARIN OLUŞUMUNDA BİLE ÇATIŞIYORLAR'

Aralarındaki çekişmeyi Meclis’teki çalışmalarda da görüyoruz. İnsan Hakları Kurumu gibi ya da diğer yasalardaki kurulların oluşumunda yetkinin kimde olacağı konusunda gizli gizli çatışıyorlar. Yetkiyi Meclis’e tanımakla Cumhurbaşkanı’na tanıma konusunda destek sağlamak için bizimle bile kulis yapmaya çalışıyorlar.

Uzun süredir yaşanan kavga artık görünür oldu. Milletvekilleri de saf tutma konusunda ikilem yaşıyor. Başkanlık sisteminde parlamenterlerin etkisizleşeceği, kendilerine yeni yapıda yer olmayacağını görüyorlar. Ama gücün şu an Erdoğan’da olduğunu da biliyorlar.

Saray’ın bu son galibiyeti mağlubiyetin yolunu açabilir. Çünkü bu tartışma büyüyecek. Erdoğan’ın bir süre sonra hiç alışık olmadığı bir dirençle karşılaşma ihtimali var. 17-25 Aralık’ta yaşadıkları sarsıntıdan daha büyük bir sarsıntı yaşamaları, cemaatle çözülme gibi bir çözülmenin görülme olasılığı çok yüksek. Kavga büyüyecek, çözülme, yarılma ihtimali AKP’nin kapısında.

'ERDOĞAN HERKESTEN ŞÜPHELENİYOR'

Erdoğan bizim de bildiğimiz şeylerden daha fazla şey biliyor. Herkesten şüpheleniyor. Bir yandan da güç zehirlenmesi yaşıyor. Kendini doğaüstü güçlere sahip bir lider gibi görüyor, bu her diktatörün vardığı son nokta. Kişisel sağlığının ve psikolojik sağlığının da bunda büyük etkisi var.

Önce siyasi rakiplerini, sonra orduyu, devletin kurumlarını, sonra da cemaati darbeyle suçlayan Erdoğan şimdi de yakın çevresinden şüpheleniyor. Sürekli düşman arıyor, düşman yaratıyor. Dünya siyasi tarihi çok gördü bu örnekleri, otoriterleşen, gücü tek elde toplayan her liderin vardığı sona doğru süratle gidiyor.''’

"'AKP içindeki kavga çok büyüyecek'" haberi, 02 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'AKP içindeki kavga çok büyüyecek' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'AKP içindeki kavga çok büyüyecek' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  2. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  3. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  4. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  5. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  6. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  7. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  8. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  9. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  10. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  11. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  12. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  13. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  14. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  15. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  16. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  17. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  18. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  19. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  20. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
Politika Haberleri