AKP kurucusundan Arınç'a destek

AKP kurucusundan Arınç'a destek

AKP kurucusundan Arınç'a destek AKP kurucularından Nevzat Yalçıntaş, yandaş medyanın eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik hakaretlerine tepki gösterdi. Yalçıntaş, “Arınç'la birlikte kurucu politikacılarımız bazı yanlış gidişata işaret...

AKP kurucularından Nevzat Yalçıntaş, yandaş medyanın eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik hakaretlerine tepki gösterdi. Yalçıntaş, “Arınç'la birlikte kurucu politikacılarımız bazı yanlış gidişata işaret ettiler. Kraldan fazla kralcılar, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik ve diğer birkaç arkadaşa ağır saldırılarda bulundular.'' dedi.

AKP kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, parti politikalarına eleştiriler yönelten başta eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçolmak üzere kurucu isimlerin hedefe konulmasına tepki gösterdi. Yandaş medyanın, hükümete yönelik eleştiride bulunanlar hakkında linç kampanyası başlatmasını endişeyle takip ettiğini söyledi.

Zaman gazetesindeki habere göre, Bülent Arınç'a destek veren Yalçıntaş, 14 yıldır iktidarda olan AKP'nin düzeltilmesi gereken hususlarının olabileceğine dikkat çekti.

yalcintas.jpgArınç'ın, bu yanlışları en uygun şekilde dile getirebilecek isimlerden biri olduğunu anlatan Yalçıntaş, “Bülent Arınç beyefendi, Türk kamuoyu tarafından çok iyi bilinen, takdir edilen, tecrübeli bir siyasetçimiz. AK Parti'nin öncü ve lider kadrosundandır. Kendisinin ve hatta bazı arkadaşlarının hükümetin çalışmaları konusunda fikirlerini söylemesini tabii karşılamak lazım. Bunun kınanacak bir tarafı yoktur. Ayrıca bu, çok faydalıdır. Kurulduğu günden bu yana iktidarda olan bir büyük partide düzeltilmesi gereken hususlar olabilir. Bunları gerektiğinde kamuoyu nezdinde belirtmek sağlıklı bir teşebbüstür. Bunun nasıl belirtileceği, hangi tip bir üslup kullanılacağını en iyi bilenlerden birisi de Bülent Arınç beyefendidir. Elbette bunların olması bazı yanlışların düzeltilmesinde faydalıdır. Bu bir sağlık alametidir. Bülent Arınç'la birlikte bazı kıymetli ve hatta kurucu politikacılarımız bazı yanlış gidişata işaret ettiler. Mesele bu şekilde kamuoyu tarafından da görüldü. Hükümet de elbette buna dair dersler almışlardır. Ben bunu müspet bir gelişme olarak karşılıyorum.'' ifadelerini kullandı.

ASIL ŞAŞIRTICI OLAN, GAZETECİLERİN KRALDAN FAZLA KRALCI KESİLMELERİ

Hükümete yakın medyada çalışan bazı gazetecilerin ''kraldan çok kralcı' olduğunu kaydeden Yalçıntaş, “Siyasi arenada siyasiler bazen ileri noktalara varabilirler. Ama bunları değerlendirmek ve olumlu birtakım istikametleri göstermek durumunda olan gazeteciler, tam menfi manada yorumda bulunuyorlar. ''Kraldan fazla kralcı' kesilen ve çok ağır sözler söyleyenlerin yaptıkları bu işe linç kampanyası deniyor. Gerek Bülent Bey'i, gerek diğerlerini ağır şekilde itham eden gayretkeşler, kraldan fazla kralcılar… İşte bu bizim basın hayatımız için asıl endişe ile takip edilmesi lazım gelen bir husustur.'' diye konuştu. Parti politikalarına eleştirel yaklaşanlara yönelik linç kampanyasının, sağlıklı bir tartışma ortamının önüne geçtiğini ifade eden tecrübeli siyasetçi, “Hükumetin sorumlularını güya müdafaa etme pahasına basın ve ifade hürriyetine o kadar büyük saldırılarda bulundular ki, en normal insanlara dahi inanılmaz kelimeler sarf ettiler. Ki o kelimeleri kullanmak dahi istemiyorum. İşte asıl sorun burada.'' dedi.

PARTİ İÇİNDE DE RAHATSIZLIK VAR

Parti kurucularına yönelik hakaretlerin parti içinde rahatsızlığa neden olduğunu belirten Yalçıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bülent Arınç Bey, Hüseyin Çelik Bey ve diğer birkaç arkadaşa, ki bunlar partinin kurucuları ve hükümet dönemlerinde önemli vazifeler almış insanlardır, bu kraldan fazla kralcılar ağır saldırılarda bulundular. Politikacılar bunlara tahammül etsin tamam, ben de zamanında politika yaptım. Tahammül edilsin ama ifade hürriyetini en faydalı şekilde kullanmak durumunda olan gazetecilerin bir kısmının tam bir partizanca, tamamen mübalağalı, aşırı, hakaretamiz diyebileceğimiz bir üslupla bunları susturmaya çalışması, linç etmeye kalkması Türkiye'de basın hayatının bir hastalığıdır.''

"AKP kurucusundan Arınç'a destek" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP kurucusundan Arınç'a destek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP kurucusundan Arınç'a destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri