AKP sadece fabrikaları değil; araziler, otel, stad ne varsa satacak!

AKP sadece fabrikaları değil; araziler, otel, stad ne varsa satacak!

AKP sadece fabrikaları değil; araziler, otel... Alpullu fabrikası ile birlikte otel ve stadın da satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. 5 fabrikanın gayrimenkulleri 759 futbol sahası kadar bir alanı buluyor.

Şeker fabrikasının satılmasına ilişkin tepkileri hafifletmek isteyen hükümet, fabrikalarla birlikte sadece üretim tesislerinin satılacağını duyurdu.  Ancak satışa çıkarılan fabrikalarla birlikte değerli arazileri hatta otel, stad, lojman  ve sosyal tesisleri de satışa çıkarıyor.

Kamunun elindeki 14 şeker fabrikasını milyonlarca metrekarelik değerli arsalarıyla birlikte satışa çıkaran hükümet, geçen hafta satış ilanı verdiği Alpullu Şeker Fabrikası’nın sanayi arsasını ise satmaktan vazgeçti. Son teklif verme gününün hemen öncesinde alınan iptal kararının fabrikalar için de bir sinyal olabileceği ifade ediliyor. Satışa çıkarılan 14 fabrika arasından Niğde Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikaları için de teklif verme süresi bugün sona erecek.

’KİRAYA VERDİLER’
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) geçen hafta 29 Mart’ta satış ilanı verdiği 14 fabrika arasında yer alan Alpullu Şeker Fabrikası’nın bölge şefliğine ait Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi Kurtpınar Mahallesi’nde yer alan 21 bin 671 metrekarelik değerli arsayı satmak için açtığı ihaleyi sürpriz bir kararla iptal etti.

Şeker-İş Alpullu Şubesi Başkanı Orhan Saltık, önce satışa çıkarılıp ardından iptal edilen arsanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satılacak Alpullu Şeker Fabrikası’na ait olduğunu söyledi. Organize sanayi bölgesinin hemen yanında bulunan arsanın çok değerli olduğunu ve OSB içerisindeki Reka yağ fabrikasına kiralandığını belirten Saltık, “Satılmak istenen o yer fabrikamızın pancar toplama ve kantar yeriydi. Kota getirilip pancar üretimi düşürüldüğü için bölge müdürlüğü de kantar da kapatılıp kiraya verildi” ifadelerini kullandı.

son-003.jpg

767 BİN METREKARELİK ARAZİ
Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Tekirdağ’daki 21 bin 672 metrekarelik değerli arsasının satışından son anda vazgeçilen Alpullu Şeker Fabrikası’nın ihale şartnamesine, fabrikayla birlikte üretimle hiçbir ilgisi olmayan otel ve spor stadı gibi gayrimenkullerin satışının da konulduğu ortaya çıktı. Şartnameye göre, ihalenin iptal edilmemesi halinde Alpullu Şeker Fabrikası ile birlikte toplam büyüklüğü 767 bin metrekareyi aşan ve içerisinde otel binası, kantin, spor stadı, lojmanlar ve sosyal tesisler, içinde petrol tankları, su pompası ve soğutma tesisleri bulunan havuzlu tarlalar ile çok sayıda arsa ve arazi de özel sektöre satılacak.

Hükümet, kamuoyunu ikna edebilmek için fabrikalarla birlikte sadece üretim amaçlı gayrimenkullerin satılacağı yönünde açıklama yapmıştı. Ancak Sözcü sadece 4 fabrikanın ihale şartnamesinde bile 652 futbol sahası büyüklüğünde arsa ve arazinin satılacağının ilan edildiğini kamuoyuna duyurmuştu. Alpullu fabrikası da dahil edildiğinde satılacak 5 fabrikanın gayrimenkullerinin büyüklüğü 759 futbol sahasına karşılık geliyor.

"AKP sadece fabrikaları değil; araziler, otel, stad ne varsa satacak!" haberi, 03 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP sadece fabrikaları değil; araziler, otel, stad ne varsa satacak! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP sadece fabrikaları değil; araziler, otel, stad ne varsa satacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  2. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  3. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  4. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  5. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  6. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  7. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  8. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  9. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  10. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  11. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  12. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  13. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  14. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  15. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  16. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  17. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  18. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  19. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  20. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Gündem Haberleri