AKP Sözcüsü: Biz saftık kandırıldık ama Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor

AKP Sözcüsü: Biz saftık kandırıldık ama Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor

AKP Sözcüsü: Biz saftık kandırıldık ama Kılı... AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi için "(CHP lideri) Kılıçdaroğlu'nun skandal bir faaliyetidir" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'tan sonra FETÖ'yle işbirliği yaptığını ileri süren...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi için "(CHP lideri) Kılıçdaroğlu'nun skandal bir faaliyetidir" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'tan sonra FETÖ'yle işbirliği yaptığını ileri süren Aktay "Aslında dokunulmazlığın olmasa şu anda sadece bu konular yargılanmayı hak eden konular" ifadelerini kullandı.

Aktay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Parti Meclisinin bildirisine ilişkin değerlendirmesi sorulan Aktay, HDP milletvekillerinin tutukluluk sebebinin ortada olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bunu bildiğini söyledi. "Ama Kılıçdaroğlu zannediyorum kendine göre başka türlü bir yatırım yapıyor veya başka bir siyasete oynuyor" ifadesini kullanan Aktay, bu siyasetin de açıktan teröre destek olduğunu söyledi.

Tutuklamaların hukuk çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Aktay, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin, Türk hukuk sistemine meydan okuyarak, "Biz bu hukuku falan tanımayız" dediklerini, hukuku tanımayanların da hukukun takibatına maruz kalmasından daha doğal bir şey olmadığını belirtti.

HDP milletvekillerinin, siyaset yaptıkları için değil teröre destek verdikleri için tutuklandıklarını kaydeden Aktay, "Cürmü meşhut halindeki bir suçu örtbas etmeye çalışmak aslında Kılıçdaroğlu'nun skandal bir faaliyetidir. Kılıçdaroğlu bu şekilde teröre aslında destek verme konumuna kendini düşürmektedir ki Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden, Atatürk'ün partisini yönetiyor olduğunu iddia eden bir Genel Başkana bu kesinlikle hiç yakışmamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tehlikeli yoldan behemehal geri dönmesi gerekir. Yoksa bu yol, partisini de bir uçuruma sürüklemektedir, partisini bir Türkiye partisi olmaktan çıkarıp marjinal terör örgütü payandası bir örgüt konumuna düşürmektedir" değerlendirmesini yaptı. Aktay, 17 Aralık'tan önce FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu kimsenin bilmediğini dile getirerek, "17 Aralık'tan sonra sen onunla ilişkiye geçtin, ortaya çıktıktan sonra sen işbirliğine geçtin onunla. Esas hesap vermesi gereken şey bu, esas hesap verilmesi gereken konu bu. Biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu. Bize bunu anlatmaya çalışıyor" diye konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİ'DE YAPTIKLARIMIZ DOĞRUYDU'

Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li siyasilerin Çözüm Süreci sırasında yaptığı açıklamaları diline doladığını ve bunu alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Aktay, "Sayın Kılıçdaroğlu çok tuhaf bir şey yapıyor. Kendisi şu an içine düştüğü durumu meşrulaştırabilmek, haklılaştırabilmek için yine bize çamur atma yolunu seçiyor. Bizim geçmişte yaptığımız şeyler zamanında doğruydu, zamanında yapılması gereken şeylerdi. O zaman siz de aynı şeyleri yapıyor olsaydınız belki doğru yapmış olurdunuz ama zamanı geçtikten sonra yapılmış olan hareketler yanlış olmuş oluyor. Bu, şuna benzer yani cenaze evinde kalkıp halaya kalkışamazsınız, şarkı, türkü söyleyemezsiniz, sevinç çığlıkları atamazsınız. Bu, son derece münasebetsizdir, ayıptır, günahtır" ifadelerini kullandı.
 

"AKP Sözcüsü: Biz saftık kandırıldık ama Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor" haberi, 11 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP Sözcüsü: Biz saftık kandırıldık ama Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Sözcüsü: Biz saftık kandırıldık ama Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  2. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  3. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  4. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  5. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  6. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  7. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  8. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  9. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  10. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  11. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  12. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  13. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  14. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  15. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  16. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  17. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  18. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  19. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  20. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
Politika Haberleri