AKP'den TÜSİAD'la yapılan toplantıya ilişkin açıklama

AKP'den TÜSİAD'la yapılan toplantıya ilişkin açıklama

AKP'den TÜSİAD'la yapılan toplantıya ilişkin... Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, FOX TV'de katıldığı programda gündeme ve ekonomiye ilişkin soruları yanıtlıyor.Binali Yıldırım'ın TÜSİAD ile yaptığı toplantıya ilişkin konuşan Şimşek, "Güzel...

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, FOX TV'de katıldığı programda gündeme ve ekonomiye ilişkin soruları yanıtlıyor.

Binali Yıldırım'ın TÜSİAD ile yaptığı toplantıya ilişkin konuşan Şimşek, "Güzel bir istişare toplantısı oldu. Sayın Başbakanımız da uzun bir konuşma yapmadılar, daha çok dinlediler. Soruları cevaplandırdılar. Tabi genel olarak Türkiye’nin var olan bir takım sorunlarını orta vadeli bir perspektifle çözümüne ilişkin sorular geldi. Bizim bu dövizle borçlanmaya sınırlayıcı tedbir çerçevemiz var. KOBİ’ler için devreye girdik, büyükler için devreye gireceğiz. Genel çerçeve bu" dedi.

Şimşek, gelen soru üzerine ekonomiye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Güçlü bir büyüme var. Her şeyden önce büyümenin istihdam yaratıp yaratmadığı önemli. 1.2 milyon vatandaşımıza iş bulmuşuz. Son 1 yılda çok önemli. 512 milyonlu Avrupa'da komple 2 milyon kişiye iş bulundu. Son 10 yılda 8,8 milyon vatandaşa iş bulundu. 2002 sonunda Ak Parti iktidara geldi. 2003-2017 arasında inşaat sektörüne baktığımızda, bunu bize benzer ülkelerle karşılaştıralım. Üretim içinde yüzde 7 civarında inşaat sektörünün payı var. OECD'nin üzerindeyiz, Avrupa'da yüzde 5,3. Avrupa'nın da üzerindeyiz. İnşaatın payı yüzde 6,9. Geçen sene bu oran daha yüksek, 2017'de bu rakam yüzde 8,6. Bazı ülkelerde Avustralya'da yüzde 8,1, Meksika yüzde 7,8. Avrupa Birliği oldukça oturmuş kuralları, şehirleşme anlamında altyapısı... Türkiye'de kentsel dönüşüm ihtiyacı had safhada. Avrupa'da böyle bir şeye ihtiyaç yok. Hükümetlerimiz öncesinde. Bugün New York'a gidersiniz, köprüler 100-150 yıl önce yapılmış. Ak Parti iktidara geldiğinde yol ağı ciddi sorun yaşıyordu. 

CHP'YE OY VERECEK MİSİNİZ?

Programda, Şişmek'in CHP'nin 2015 seçimleri öncesindeki vaatlerini değerlendirirken kullandığı "Kaynağı ortaya koysunlar. Oyumu CHP'ye vereceğim" ifadesi de gündeme geldi.

AKP hükümetinin 24 Haziran öncesi benzer vaatleri dile getirdiği hatırlatılan Mehmet Şimşek, "Şimdi, siz CHP'ye mi oy vereceksiniz, ne oldu şimdi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

''O günü çok iyi hatırlıyorum. Sadece bir emeklilik ikramiyesine ilişkin değildi. Paketin tamamına ilişkindi. Ben dedim orada oy veririm dedim. Ama yapmadılar

AKP hükümeti doğrudur emekliye iki bayramda 1000'er lira ikramiye, 65 yaş üstünün maaşını 500'e, bazı memurların, öğretmendir, polistir ek göstergeyi 3600'e... Bunları toplayınca maksimum 30 milyar TL'lik bir vaatle karşı karşıyasınız. Önemli bir rakam. Mevcut açığın neredeyse yüzde 40'ın üzerinde. Peki bugün yine bakıyorum, o çalışmayı yaparsak muhalefet liderlerinin vaatlerinin karşılığına bakarsanız 300 milyar TL ile 450 milyar TL arasında değişiyor. Bizimki, 30 milyar liralık bir vaatken önemli bir ölçüde yaptık. Bizim 10 katımız vaat veriyor muhalefet. Gerçekçi olalım.''

"AKP'den TÜSİAD'la yapılan toplantıya ilişkin açıklama" haberi, 12 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan AKP'den TÜSİAD'la yapılan toplantıya ilişkin açıklama haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'den TÜSİAD'la yapılan toplantıya ilişkin açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  2. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  3. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  4. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  5. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  6. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  7. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  8. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  9. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  10. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  11. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  12. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  13. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  14. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  15. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  16. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  17. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  18. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  19. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  20. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
Ekonomi Haberleri