'AKP'li Aydın Ünal iç savaş çağrısı yapıyor'

'AKP'li Aydın Ünal iç savaş çağrısı yapıyor'

'AKP'li Aydın Ünal iç savaş çağrısı yapıyor' CHP'li Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sesi'' olarak nitelendirdiği Ünal’ın, yazısında, Atatürk’ün Cumhuriyetini tarihe, bilime, insanlığa ve vicdana sığmayan bir dille eleştirdiğini belirterek, ''’İyi...

CHP'li Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sesi'' olarak nitelendirdiği Ünal’ın, yazısında, Atatürk’ün Cumhuriyetini tarihe, bilime, insanlığa ve vicdana sığmayan bir dille eleştirdiğini belirterek, ''’İyi bilinmelidir ki; Cumhuriyet bir medeniyet ve çağdaşlaşma projesidir. İşgal altında okunmayan ezanı okutan, yıkılan camiyi yeniden yapan, herkesin özgürce ibadetini yapmasını sağlayan bir büyük devrimdir. En büyük amacı ise Aydın Ünal gibilerini insan ve yurttaş yapmaktır.

Eğer bir eksiklik varsa buradadır’’ dedi. CHP’li Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başdanışmanlarından AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın 10 Kasım günü Yeni Şafak’ta çıkan yazısıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ünal’ın tam da Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yazdığı yazıda bir iç savaş çağrısı yaptığını söyledi. AKP’lilerin emperyalizmden şikayet etmeye hakları olmadığını söyleyen Özel, “Zira emperyalizmin kucağında iktidar olmuş, işbirliği yapmadıkları küresel güç kalmamış ve tarihleri boyunca bu ülkenin yurtseverleri emperyalizme karşı direnirken karşı tarafta saf tutmuş, tavır almış, örneğin 6. Filo’yu protesto eden yurtsever gençlere saldırmış zihniyet, Aydın Ünal’ın temsil ettiği siyasi akımın ta kendisidir’’ ifadelerini kullandı. Bütün terör örgütleriyle masaya oturan, pazarlık yapan, işine gelince kucaklaşan, işine gelince düşmanlaşanın kendileri olduğunu söyleyen Özel, PKK, IŞİD, FETÖ ile yaptıkları ortaklıkların tüm yurttaşların malumu olduğunu belirtti.

Dolmabahçe mutabakatında verilen fotoğrafı anımsatan Özel, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyeti, Atatürk’ün Cumhuriyetidir, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Başka bir cumhuriyetimiz de, rejim arayışımız da yoktur’’ dedi. Ünal’ın ''“Cumhuriyet, bir Batılılaştırma/ modernleştirme projesi uyguladı.

Hilafet kaldırıldı, alfabe, kılık kıyafetler, takvim, ölçü birimleri değiştirildi. Kur’an eğitimi yasaklandı, camiler ve camilere giden yollar kapatıldı, ezan bozuldu'' sözlerini anımsatan Özel, Cumhuriyet bir medeniyet ve çağdaşlaşma projesi olduğunu, Cumhuriyetin işgal altında okunmayan ezanı okutan, yıkılan camiyi yeniden yapan, herkesin özgürce ibadetini yapmasını sağlayan bir büyük devrim olduğunu kaydetti. “Sürekli silahlanma çağrısı yapan AKP’li vandallar ordusuna son eklenen Aydın Ünal olmuş ve bir adım ileriye giderek köşesinden adeta iç savaş çağrısı yapmıştır. Ünal Çehov’un ''duvarda asılı bir silah varsa piyesin sonunda mutlaka patlar sözünü’ çarpıtarak araçsallaştırmış ve bunun üzerinden evdeki silahların kullanmasının yakın olduğunu vurgulayarak bu durumu da ''93 yıldır o silahlar patlamadı. Kim bilir, belki de ertelenmiş bir hesaplaşmanın arifesindeyiz’ diyerek gerçek niyetini ortaya koymuştur. Bu sözlerin hukukta da siyasette de karşılığı bellidir

"'AKP'li Aydın Ünal iç savaş çağrısı yapıyor'" haberi, 12 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'AKP'li Aydın Ünal iç savaş çağrısı yapıyor' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'AKP'li Aydın Ünal iç savaş çağrısı yapıyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  7. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  8. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  9. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  10. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  11. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  12. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  13. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  14. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  15. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  16. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  17. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  18. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  19. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  20. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
Politika Haberleri